Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem ez a rakéta is csak úgy termett a jemeni sivatagban, mint a TOW a szíriai sivatagban.megint az "Iraki" lemezt rakták fel....szerintem már a saját seggnyalóik is lesütik a szemüket (pl.anglia)
Szerintem ez a rakéta is csak úgy termett a jemeni sivatagban, mint a TOW a szíriai sivatagban.
Ilyenek ezek a sivatagok...
Az amerikai tyúk azt mondja a videón hogy olyan rakétáról van szó amelyiknek nincs stabilizátor szárnya, meg megtalálták az iráni gyár logóját, ezért az valószínűleg az Iráni Qiam rakéta
Azért érdekes hogy hogy a fenébe tudnak Iránból Jemenbe csempészni egy ekkora rakétát? (12 m hosszú, 88 cm átmérőjű, feltöltve több mint hat tonna...) Szerintem csak a tengeri út jöhet szóba, ami csak azért furcsa mert közben a világ talán két legjobban őrzött szorosán (Hornuzi, és Bab al-Mandab) kell áthajózni, valahol kikötni Jemen houtik által ellenőrzött részén, kipakolni, szállítani stb...
Furcsa...
mi a fa...m ez ,ötlet?
Két szitu ,van régi szovjet cucc az ciki friss Iráni na az még cikibb mármint az amerikai technika szempontjából.Tudom,hogy álmaik netovábbja ,hogy csak ők adjanak el fegyvert a világban csak hát ilyen a szabadpiac selavi....Szerintem ez a rakéta is csak úgy termett a jemeni sivatagban, mint a TOW a szíriai sivatagban.
Ilyenek ezek a sivatagok...
Az amerikai tyúk azt mondja a videón hogy olyan rakétáról van szó amelyiknek nincs stabilizátor szárnya, meg megtalálták az iráni gyár logóját, ezért az valószínűleg az Iráni Qiam rakéta
Azért érdekes hogy hogy a fenébe tudnak Iránból Jemenbe csempészni egy ekkora rakétát? (12 m hosszú, 88 cm átmérőjű, feltöltve több mint hat tonna...) Szerintem csak a tengeri út jöhet szóba, ami csak azért furcsa mert közben a világ talán két legjobban őrzött szorosán (Hornuzi, és Bab al-Mandab) kell áthajózni, valahol kikötni Jemen houtik által ellenőrzött részén, kipakolni, szállítani stb...
Furcsa...
Volt ma délután egy film a Spektrumon az Airbus keletkezéséről, fejlődéséről és harcáról a Boeing-el - úgy 2015-ig.Két szitu ,van régi szovjet cucc az ciki friss Iráni na az még cikibb mármint az amerikai technika szempontjából.Tudom,hogy álmaik netovábbja ,hogy csak ők adjanak el fegyvert a világban csak hát ilyen a szabadpiac selavi....
Mindenkinek a véleménye elfér a fórumon, amíg nem személyeskedik vagy direkt trollkodik.
hhh..sóhaj....
Chah Bahar kikötője (jelenleg is fejlesztés alatt.... Irán talán legdélebbi nagyobb kikötője, közvetlenül az Ománi-öbölre nyílik.
aztán csak egy bal kanyar, és irány a jemeni al-Hudaydah kikötője. Onnan -igaz jemeni - minőségű utak az északi határig.
És a szaúdi koalíció szerinted ölbe tett kézzel nézné, ahogy egy iráni kikötőből induló hajó kiköt Hodeidában? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt
Hodeidát egyébként biztos, ami biztos alapon már a konfliktus kezdetén lebombázta a szaúdi légierő, hozzájárulva ezzel az országot sújtó éhínséghez(az ország élelmiszer-importja 70%-ban ezen a kikötőn keresztül érkezett).
Egyébként itt megtalálható minden összegyűjtve, amit az amit az amerikaiak most közzé tettek, van benne a scudon kívül egyéb is(drón, ATGM, számítógép).
https://www.dvidshub.net/feature/iranianviolations
Ahogy a Jane's egyik újságírója megjegyezte, elég sok törmeléket sikerült összeszedni a fej részből, ami arra utal, hogy az nem a levegőben robbant fel.