Várjuk ki a végét,ne írjuk le őket,szerintem csak más lett a prioritás,ezért kivonulnak Irakból,egyébként ez is az ellenfelet fogja gyengíteni,ha oda is bemennek az Oroszok katonailag,és a Kínaiak is,mert nekik sincs ingyen a külföldi katonai bázis,lehet csak a pénznyelő helyeket unják a yenkik, és a látszatot fenntartva kivonulnak,égesse más a pénzt ott,a semmire.
Választási év van az US-ben. Mint novemberben mondtam, Trump keményen fog játszani, és megszorongatja Erdogant. Sőt Putyin is meg fogja állítani. (a szíria topicban írtam) Ha megnézzük az időt, igazam is lett, mind a kettőben. De abban is, hogy Trump újra bevonul szíriába.
Most nem akarok ilyen messzemenő következtetéseket tenni, de Trump keményen fog továbbra is játszani. Ugye Szulejmánira is kiadta a kilövési parancsot, holott mindenki gyenge kezű elnöknek mondta, aki csak "látszat" ellencsapásokat tesz, aztán mégis belecsapott a lecsóba... (pld. korábban több szíriai koalíciós csapást is "színháznak" ítéltek az elemzők). Igazából most nem mernék saccolni, mire játszik Trump, de tartani fogja az ellenállást irakban, szíriában, és iránnal szemben is. Az iráni "lightos válaszcsapás" tulajdonképpen (egyenlőre) egyenlített az US - Irán kakaskodásban, és az ukrán gép lelövése eléggé megfogta iránt is. Ha bármelyik fél komolyabb akciókra készülne, az már egy
"Casus belli", és egyik sem akar komoly háborút (egyenlőre, ezt tegyük még hozzá).
Ha röviden akarnám jellemezni a helyzetet, a Tanúból idéznék:
„A nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, és ez most speciel igaz a közel-keleti
"puskaporos hordóra"... (pld. még Libanonban is megy a cirkusz...)