Itt csak egy nemzetközi vizsgálat hutené le a kedélyeket az tény,hogy az ammónium nitrát 6 évig volt abban a könnyű fémszerkezetes raktárban és az elmúlt 6 évben jó pár alkalommal volt sokkal melegebb Bejrútban mint kedden a robbanás napján és még sem robbant fel az ammónium nitrát.Tehát a fém raktár épület és az időjárás kombót nyugodtan ki lehet zárni a robbanás lehetséges okai közzul.A robbanás napjának délelőtjén a raktár ajtaját lezárták és ekkor állítólag hegesztési munkát is végeztek és ugye ez az egyik lehetséges oka a robbanásnak.Csak hogy az ammónium nitrát felrobbanásához tartósan 200 fok szükséges a hegesztés közben keletkező szikráktól nem fog felrobbani.Igy marad a balesetes verziónál az a lehetőség,hogy az ammónium nitrátot egy a közelben vagy esetleg az ammónium nitráttal egyutt tárolt petárda készletben keletkezett tűz robbantotta be.A kérdés az,hogy hogyan keletkezett a tuz lehet,hogy véletlenül nem szándékosan keletkezett de jelenleg ugyanakkora esély van arra,hogy szándékosan okozták.Sőt ugyanakkora esély van arra,hogy katonai robbanóanyag robbantotta be az ammónia-nitrátot,ne felejtsük el a petárdás verziót az a kormány mondta aki azt állította nem volt tudomása a kikötőben tárolt ammónium-nitrátról.A kikötői hatóságok köztudomásúan korruptak a kikötő ellenörzését gyakorlatilag a Hezbollah gyakorolja.Van még egy lehetséges verzió még pedig a légitámadás lehetősége.Mindenesetre csak egy nemzetközi vizsgálat adna arra esélyt,hogy kiderüljön mitől robbant fel 2700 tonna ammónium-nitrát.
Az esetleges szándékosság alatt én elsősorban olyasmire gondolok, hogy egy ott, a raktárak körül dolgozó emberke személyes sértettség miatt (összebalhézott valamin a főnökével, kevesellte a bérét, stb.), vagy némi ottani áru eltulajdonítását leplezendő, szándékosan okozott tüzet. Ez simán elképzelhetőnek tartom. Hogy valakinek direkt az lett volna a célja és azért gyújtott tüzet, hogy az a 2700 tonna ammónium-nitrát felrobbanjon, na ennek szerintem nagyon kicsi az esélye.
Tegyük fel, hogy naív vagyok aki beleszaladt a ...erdőbe, csak mert villódzott a felvett anyag. Hajlandó vagyok minden esetben elismerni a hibáimat még a naívságomat is ha beigazolódik. De szerintem nem oldottuk meg a hatalmas rejtélyt, a gyíkemberek még ott bújkálnak benne.
Orosz lőszerraktár robbanás, a hőteljesítményét nagyjából 7 mp alatt adja le. Persze itt nincsenek scud rakettyák, gondolom az oroszok semmifélét nem tároltak itt.
Ukrán lőszerraktár robbanás. Itt sincsenek scud rakéták vélelmezhetően, de azért nehéz lenne tagadni, hogy valami volt. Hőteljesítmény leadása 7-8 mp körül.
Tiencsin 2015 szintén. 1-es számú robbanás, a hőteljesítmény leadása kb. 12 mp, 2-es számú robbanás 12-13 mp.
Gáz kitörés, a fellobbanó anyag hőleadása kb 7 mp.
És akkor Jemen 2015, a felvétel nem nulláról indul, a hőteljesítmény leadása ha a csóva izzását nem számoljuk így is 20 mp.
Szóval mije volt a jemeni tevepásztoroknak, ami robbanékonyabb, ami fejlettebb és teljesebb oxidációs mutatókat képes produkálni mint az orosz lőszerraktár anyaga, vagy az ukriké? Mi volt ott ami ismétlem nem nulláról indulva láthatóan, egy fehér izzó gömb 20 mp-n keresztül?
Láttuk a több ezer tonna anyag robbanását, meg kimondottan hadianyagokét is. Hadianyag megsemmisítése, a hőteljesítmény leadása kb. 8 mp.
https://www.youtube.com/watch?v=EzfVyVlnl1U
Szóval hacsak nem gyíkember vagy aki azért mentegeti a dolgot, mivel tudod ezt az irgalmatlan hőteljesítményt megmagyarázni a jemeni robbanás esetében? Ha az jön ki, hogy nuki, akkor képhamisítás e minden egyéb?
A "jemeni tevepásztoroknak" párszáz darab Scud-B rakétájuk volt. Ezek folyékony hajtóanyagú rakéták. A hajtóanyagot meg tárolni szokták valahol. Nyilván ott, ahol a rakétákat is, tehát azon a katonai bázison (ahol még lőszerek, egyebeket is tároltak minden bizonnyal). Amikor felrobbant a cucc egy része, az emelkedő felhő (a hő) még szívott fel éghető anyagokat (akár a felszínről, de esélyesen voltak ott föld alatti tárolók is), amik égtek a felhőben. A tűz pedig még a robbanás után is égett a felszínen (tehát volt mit felszívnia), mint az ebben a videóban is látható:
https://www.youtube.com/watch?v=CIsbkQhPXa4
És amúgy meg szerinted egy atombomba úgy működik, hogy egy kis robbanás, aztán pár másodpercig ég, majd egyszer csak gondol egyet és elkezd hasadni benne a hasadóanyag? Mert nézd csak, mi történik:
https://www.youtube.com/watch?v=jcgqMQmLguw
Kis robbanás és égés úgy 5 másodpercig, majd jön a nagy bumm. Na ez nagyon nem úgy néz ki, mint egy atombomba.
Ehhez annyit fűznék, hogy akkor konteózzuk meg ezt a szaudi-izraeli-gyíkember együttműködést, hogyha izrael repült volna be, akkor az hangos lenne, mert nekik van nukijuk. A szaudiaknak nincs nukija, tehát lehet azt mondani, hogy sose használtak ilyet. A vezetésük együttműködő már csak fajti alapon is, ebbe bele mászni majd egy másik topikban vagy ebben is akár. Nem olyan nagy kunszt egy ilyen kooperáció kétg olyan országtól, ahol az egyik felfegyverzi a legszadistább terroristákat, a másik meg ellátja őket amikor lesérülnek, hogy ismét harcképesek legyenek. Nade. Gondolom olyat még soha nem láttunk fejlett országok részéről sem, hogy a Közel-Keleten leteszteltek fegyvereket, mindig kimondottan arányos volt a fellépés.
És hogy mekkora lett volna a visszhangja a sajtóban, ha irán felsír emiatt? Mint a nyugatot vádoló szíriai felhajtásnak a vegyi anyagok bevetése miatt?
Nem az a lényeg, hogy mekkora lett volna, hanem, hogy megtette volna, ha történik ilyen.
"Mint a nyugatot vádoló szíriai felhajtásnak a vegyi anyagok bevetése miatt?"
Hogy mi? Ezt nem értem.
És félre ne értsd, ettől még megvan az esély simán, hogy nem nuki volt, csak a képanyagon megjelenő jellemzők miatt gondolom ezt,(hinni nem szoktam ezekben) de amíg hangosan meg nem erősítik vagy cáfolják helyszíni riporttal, addig ezt fogom ezek miatt a jellemzők miatt gondolni. (A riportban sem fogok hinni ha készül ilyen, de ha logikailag helytálló lesz/lenne, elfogadnám) Lehet megismerkedek a kfki valamelyik ingázó dolgozójával, hogy ennek a végére járjak, talán lenne értelme.
Tehát arra van esély, hogy nem nuki volt. Értem.
Tegyük fel, hogy naív vagyok aki beleszaladt a ...erdőbe, csak mert villódzott a felvett anyag. Hajlandó vagyok minden esetben elismerni a hibáimat még a naívságomat is ha beigazolódik.
Aha, látom.
Nézd, én tudom, hogy a kognitív disszonancia kemény dolog. Megértem, hogy ha valaki felépít magában egy világnézetet, pláne "némi" altmédiás "rásegítéssel" és ezen világnézet tartópillérei közül néhány meginog, bizony próbálja azokat egyenesben tartani valahogy, nehogy ledőljenek, mert ha igen, az az egész addigi hitét veszélybe sodorná.
Viszont, én nem vagyok hittérítő. Szóval úgy érzem, az "ismeretterjesztési kötelezettségemnek" ezen ügyben eleget tettem.
A 9/11-es topikban elkövettem azt a hibát (pedig már előre eldöntöttem és le is írtam, hogy csak fip7 észrevételeire akartam reagálni ott), hogy belementem a hülyeségbe. Ezen dolgok forgatókönyve pedig majdnem mindig azonos a hívők esetében.
Mégpedig, ez úgy néz ki, hogy egy számukra "cáfolhatatlan, megdönthetetlen bizonyítéknak" számító dolgot megválaszolok, megcáfolok én, vagy más, akkor bedobnak egy másikat. Majd egy újabbat. Ezt elég sokáig lehet játszani. Aztán amikor a legtöbb ilyen megcáfolásra került (nyilván nem mind, mert nem vagyunk istenek, nem értünk mindenhez IS), akkor kezdik elölről. Azért is szálltam ki onnan, pedig láttam, hogy még voltak kérdések felém. Pl a romok magasságáról, amit már az elején kiszámolt pár fórumozó is, hogy nagyjából stimmel. Az apró szétszóródott testrészekről, amiket a hívő szerint csak valami energiafegyver okozhatott (az iráni géplelövés és lezuhanás után voltak képek centiméteres emberi maradványokról is, meg lehet keresni...). Na én ezt baromira meguntam. Nem hajhászok népszerűséget, fizetni meg nem fizet nekem azért senki, hogy vég nélkül bizonygassak a hívőknek, energiát, időt tegyek ebbe.
Szóval ha akarod, akkor elhiszed a fizikai törvényeknek megfelelő és logikus dolgokat. Vagy nem és inkább hiszel a minél nagyobb képtelenségeket állító, hazudozó, téged hülyíteni akaróknak, akik ugye azzal a mézesmadzaggal próbálják eladni a baromságaikat, hogy valami hatalmas titkos tudást osztanak meg, ami által különlegessé válsz, kiemelkedsz a sok "kommersz, befolyásolható birka" közül. A te dolgod.