Brutális megtorlás lesz !
ami a vas Kupolát illeti ..még régebben a szíriai topicba írtam (azt hiszem) hogy egy túlterheléses támadással simán kiiktatható,mert ha menne rá a Golan-ról 2-3 Grad szalvó,utána meg valami nagyobb hát azt nincs olyan lérak.rendszer ami 100%-osan megfogja,mivel túl is van terhelve,illetve az ujratöltés sem megoldható ilyen rövid idő alatt.
én nem emlékszem ilyen jellegű támadásra Izrael ellen az elmúlt 30 évben, mert most ahogy a videókból kiderül,rengeteg a halott katona és civil illetve nagyon sok túszt is ejtettek az arabok, brutális lesz a megtorlás,most az jut eszembe hogy rá fogják-e húzni a vizes lepedőt iránra (mint támogatóra),illetve az,hogy az IDF nem fog válogatni,és lehet,hogy minden szembe jövő ember le fognak lőni (valahol érthető egyébként) katonai célpontok támadása borítékolható volt eddig is, valahol fel is vbannak erre készülve,még azt mondom talán a rakétázásokra is ..ilyen összehangolt támadásra (ahogy írják,hogy elfoglalták Sderot városát) még nem volt példa .. hogy miért "aludt el" a Sin Bét azt nem tudom .. de őket sem lehetetlen kijátszani.
ami fix,az viszont az,hogy Izraelnek nincs másik lehetősége,vagy brutálisan oda fog baszni most úgy,mint még eddig sosem vagy nekik végük van .. és 100% hogy az első opciót fogják választani.