• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 378
7 867
113
Semmi,halomra lövik őket.Libanonban egy korlátozott erejű támadás esetén a Hezbollah tud kellemetlenségeket okozni.De ha megtámadják a már harckészültségben lévő Izraelt,egyszerűen a szart is kiverik belőlük egy totális háborúban.
Már bocs lófaszt.... A hezbollah tele van szíriát megjárt veteránnal plusz olyan "Iráni" tanácsadókkal akik szintén megjarták az isis elleni frontot. Továbbá néhány magas pozícióban lévő zsidó többször kijelentette már hogy a hezbollah nem egyenlő a Hamasszal. Annál jóval keményebbek szervezetebb a magja. Hezbollah a kemény magját "pitianer" konfliktusban nem szokta bevetni pihentetik az izraeli erőkre. Lásd 2006 ban. Az volt az éles tanuló leckéjük.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Ha lakóházakat bombáznak Gázában, akkor legyőzik a Hamaszt és a Hezbollahot?
Vagy épp most teremtik meg a következő generációt ezekbe a szervezetekbe?
Azért bombázzák a lakónegyedeket, mert mást nem tudnak tenni, az IDF évtizedek óta nem tud mit kezdeni ezekkel a szervezetekkel, csak az izraeli áldozatokért bosszút állni a palesztin lakosokon.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 088
13 490
113
Izraelben sem egységes a társadalom. Láttam olyan képet, ahol izraeliek tiltakoznak a tervezett gázai hadműveletek ellen.

A zsidók ellenzik az izraeli háborús bűnöket a Gázai övezetben, és a cionizmus bűneinek nevezik azokat.
Ezek nem izraeliek, sot vallási alapon ellenzik magának az Izrael államnak a létét.
Ráadásul szerintem inkább valahol New Yorkban tuntetnek, mint általában. :cool:

---------------------------------

Volt már?


 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 497
113
Mint 2006-ban a "34 napos háborúban"? Az IDF reguláris haderő, a Hezbollah meg gerilla hadviseléssel dolgozik és igen sok reguláris haderő vérzett már el ezen Vietnamtól egészen Afganisztánig. De jó, hogy ez egy szakmai fórum...
Plusz a mostani Hezbollah jó eséllyel már komolyabb dió lenne, mint a 2006-os.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 334
13 690
113
Plusz a mostani Hezbollah jó eséllyel már komolyabb dió lenne, mint a 2006-os.

Nem, soha nem is volt.
A tény az, hogy egy gerilla haderő full esélytelen lenne egy reguláris ellen, ha nem lenne a ROE (rules of engagement). Amennyiben a ROE engedné a Nagy Sándor/Tatárjárás jellegű taktikát (értsd aki nem mi azt megöljük, kifosztjuk, eltöröljük még az irmagját is), akkor az összes gerillahaderő annyit érne, mint a civil lakosság, ami mögé bújik. Egyszerűen a reguláris haderő az emberi pusztitás legtökéletesebb kombinációja, azt csupán saját megkötései korlátozzák.

És a palesztinok most igen-igen közel küldték a zsidókat ehhez a ROE szinthez... szóval a Hezbollah úgy döglik bele a porba, mint bárki más, ha ugrálni kezdenek.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
A Hezbolahh már 2006-ban képes volt egy izlaeli hajót a szárzföldről kilőni a Földközi-tengeren, Merkava mítosz lerombolása.Nem hiszem,hogy egy átlagos idf katona felér morálban,tapasztalatban a Hezbolah katonáival.
Ez netto hulyeseg. És van naluk wunderwaffe is tudom. Meg amúgy ia autoskartya
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Tegnap vagy tegnapelőtt, egy Hámász illetékes azt mondta, hogy Irán is támogatta őket, több más - meg nem nevezett - "ország" mellett (ez azért félreértelmezhető, mert a "hivatalos" állami támogatás, illetve a különböző nemzetiségű donorok, azért nem ugyanazt jelentik).
Mint írtam már, a második legerősebb fegyveres szervezet az Iszlám Dzsihád jelenleg, mely legjobb tudomásom szerint főként iráni támogatásból tartja fent magát. Palesztina, és egyben Jeruzsálem-ügye, a síita szunnita ellenségeskedés felett áll (na meg Irán is ott próbál Ártani Izraelnek, ahol tud).
A szunnita muszlim közel-keleti "világ" vezetéséért két ország "viaskodik" az egyik Törökország, a másik Szaúd-Arábia; ezért Erdogan lényegében nem is adhat más nyilatkozatokat, egyébként szvsz a törököknek nagyon nem jött jól ez a konfliktus. Én kizártnak tartom, hogy a törökök állami intézményeken keresztül, valamilyen formában fegyverekkel/infókkal támogatták volna a jelenlegi támadást.

Tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy a Hámász saját belső pozícióit féltve, "előremenekült" egy támadásba, függetlenül annak a következményeitől (mennyi palesztin életet fog ez követelni), mert így megtarthatta a hatalmát, s az új szervezetek egy jó darabig most nem veszélyeztetik azt. Hogy Irán segíthette fegyverekkel őket? Enélkül is ezt tette. Hogy segíthette a tervezést? Ez is elképzelhető. Hogy ez csak az első felvonása ennek a darabnak? Én nem gondolom azt, hogy ez egy "nagy terv" része, viszont nyíltvégű, magyarán még több irányba is fejlődhet.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 088
13 490
113

Ha nem él Izraelben, vagy nem fogyasza az izraeli médiát, akkor nem tudja, ki az a Yair Golan. 61 éves nyugalmazott vezérőrnagy az izraeli hadseregben, volt parlamenti képviselő. Szánjon egy percet ennek a történetnek az elolvasására.

Tegnap, amikor az IDF és a rendőrség teljes káoszban volt, Golan felvette régi egyenruháját, fogta a fegyverét, és többször behajtott a háborús övezetbe, hogy kimentse a tűz alatt álló civileket. Megmentett két fiatal felnőttet, akik egy bokor alatt rejtőztek, miután 260 barátjukat meggyilkolták egy szabadtéri partin. Válaszolt egy újságírótól, hogy a fia tűz alatt rejtőzködik, és csak annyit mondott: "Adja meg a helyét, és hazahozom." Egy órával később a fia felhívta apját Golan autójából.

Golan összegyűjtött egy kis legénységet, és ki-be ment a háborús övezetbe, több tucat embert megmentve, miközben tüzet cserélt a Hamász terroristákkal. 61 éves, otthon maradhatott volna, de úgy döntött, hogy kockára teszi az életét olyan emberekért, akiket nem ismer.

Golan az izraeli baloldal egyik legerősebb hangja, és folyamatosan támadta a jobboldal Izraelben. De amikor eljött az ideje, először a barbár támadás ellen küzdött. Ugyanaz az agyi huzalozás, amely támogatja a békét, gyakran ugyanaz a vezetékezés, amely az embereket a helyes cselekvésre készteti.

--
Más példa:

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Izrael helikopterekkel támadta a libanoni határ környékét... Akkor jöhet a Hezbollah is? Izgalmas lenne, ha a szíreknek elkezdene hiányozni az elfoglalt területük. Ez egyébként benne van a helyzetben tekintve, hogy egyre több iráni cókmók érkezik hozzájuk.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
A ma létező közel keleti országok, alapvetően a gyarmati múltból erednek. Már ami a határaikat illeti. Nemzetek ott nincsenek, törzsek annál inkább. Akik alapban egymást gyűlölik, illetve, a szuníták, a siítákat, muzulmán hitük szerint. Így minden realtív. Létrehozták Izraelt, az ősi szent földön, úgymond. De a környék arab államai sem sokkal régebbiek, vagy nem is azok.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Ha volt már elnézést:
"Az izraeli védelmi miniszter, Joáv Gallant kijelentette, hogy Izrael "teljes ostromot" rendel el a Gázai övezet ellen - írja a The Guardian."

Szerintem a legjobb megoldás az lenne izraeli részről, ha csak az egyiptomi-gázai határra összpontosítanának. Mert úgy meg tudják fogni az utánpótlást, sőt a segélyező szerepében is tetszeleghetnek utána. A Hámász pont ezt akarja (a teljes ostromot). Híreket, propi videókat és sok vért.

Egyébként ha mégis így döntenek, akkor fel kell azt vállalniuk, hogy a túszok meg fognak halni, szépen sorban. Vagy "baráti-tűz" által (bombák formájában), vagy "szép" kis videókban... Ha Bibi ezt az utat választja, az nyíltan be kell jelentenie, azzal a kiegészítéssel, hogy le is mond, amint a háború véget ér... Szvsz.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 634
3 914
113
De mi atomeromurol beszélgettünk...

Szia,

Bocsi, azt hittem, meg mindig ezzel kapcsolatban megy a beszelgetes:

Megnézte már valaki, hogy mi ez a Rutenberg erőmű?
Hát nem kicsi.
2x500MW plusz 2x575MW blokk, összesen 2.25 Gigawatt, az 250MW-al több, mint Paks, de nem atomerőmű, hanem szenes hőerőmű! Naponta 18 ezer tonna szenet eszik meg, óránként 330 tonna vizet alakít gőzzé.
És ezt kiiktatták (kérdés, hogy mennyire) a palesztinok egy rakétacsapással.
Persze lehet, hogy csak átmeneti üzemzavart okoztak, ami már önmagában bőven elég a pánikra. Gondoljunk bele, hogy egy dunántúlnyi országban egy olyan erőműben keletkezik - akárcsak átmeneti - üzemzavar, ami nagyobb teljesítményű, mint Paks!
Ha jobban belegondolok, egy ekkora teljesítményű szénerőműnél, ha valahogy elkezdik blokkolni a szénutánpótlást, annak nagyon komoly, országos következményei is lehetnek.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 042
11 949
113
"
A palesztinok lassan új termékeket vonnak ki az iráni hadiipari komplexumból (és annak származékaiból). A Mutabar-1-ről már írtunk - a távirányítású változatról kiderült, hogy egy újabb változat.

Most pedig néhány Mutabar-3 SAM rakéta használatáról számoltak be, amelyek 35 kilométeres távolságból működtek két izraeli F-16I ellen. "A Mutabar-3 a Mutabar-1 hordozható légvédelmi rendszer továbbfejlesztett változata.

Ezen kívül Badr-3 rakéták csapódtak be Netivotba: egy rakéta akár 350 kg hasznos terhet is képes 160 km-es hatótávolságra szállítani."
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/108538

Kész szerencse, hogy megrendeltük az AMRAAM-ER-t a NASAMS-hoz, mert mennyire lenne már megalázó, ha csak a C5-ös AMRAAM-ok lennének légvédelemre a 25 km-es hatótávukkal.
Már csak 1 kérdésem maradt: A Mutabar-2 vajon mit tudhat? :oops:
375px-Columbo_Peter_Falk_1973.JPG