• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
Hogy jobban érthető legyen az utolsó mondat:
"Hány magyar próbálta meg, akár csak egy pillanatra is, hogy a cigányok helyébe képzelje magát, egy pillanatra, egy napra?"
Magyarként elutasítom ezt a párhuzamot.

Nem hiszem, hogy túl sok magyar lenne, akik valóban úgy gondolnák - nem csak egy nagyotmondás erejéig, hanem tényleg, a lelkük mélyéből - hogy a cigányokat halomra kell öldösni, fegyverrel, erőszakkal kiszorítani az országból.

Nem emlékszem olyanra, hogy mi vándoroltunk volna be cigányiába, majd foglaltuk volna el fegyverrel a földjüket. Mint ahogy a zsidók tették ezt a 20. században. Nem zárjuk őket koncentrációs táborba (Gáza), vagy rezervátumba (Ciszjordánia). Nem mennek rendszeresen a magyar páncélozott buldózerek, hogy a földdel tegyék egyenlővé a cigányok házait, gazdaságait és a területre magyarokat telepítsenek le. Nem lövöldöznek le rendszeresen magyar rendőrök és katonák cigányokat büntetlenül, azzal a felkiáltással, hogy biztos terrorista volt. Nem lövöldözünk rendszeresen rakétákat cigány vezetők, aktivisták megölése céljából. Nem bombázzuk, lövetjük tüzérséggel rendszeresen a cigány telepeket. Nem kerítjük be azokat. Nem zárjuk el ott az áramot, vizet, élelmiszer és gyógyszer ellátást. Szóval nem folytatunk módszeres, kitartó népirtást és etnikai tisztogatás a cigányok ellen.

A zsidók 1900 éve siratják a szétszóratásukat, amit azzal értek el, hogy 66-74 és 132-135 közt nagy lázadásokat vittek véghez a római uralom ellen. És ők sem csak a legionáriusok tokát vágták el, hanem a római civilekét is. Pedig rómaiak csak az ellenőrzést szerezték meg a terület fölött, nem álltak neki kiirtani, elüldözni, ellehetetleníteni a zsidókat. Meghagyták a helyi vazallus királyokat a trónjukon és a zsidó közigazgatást, vallási igazgatást.
A zsidók alapból sokkal durvább megszállással indítottak a palesztinokkal szemben, akik nyilván ez ellen lázadoznak. A zsidók pedig azt műveli velük lázadozásuk okán, ami a rómaiaktól szenvedtek el 1900 évvel korábban.

De a másik nagy zsidó tragédia, az európai szélsőséges zsidó ellenesség, náci koncentrációs táborok és végső megoldás is párhuzamba állítható azzal, amit most a zsidók művelnek a palesztinokkal. A palesztinok jogainak korlátozása, de facto másodrendűvé tétele nem sokban különbözik a '30-as, '40-es évek zsidó törvényeitől. A palesztin tulajdon erővel való elvétele rendszeres. Amit az Al-Aksza mecsetnél művelnek az izraeliek, az miben különbözik a régebbi, zsidók elleni pogromoktól? A gettóba zárás a palesztinokkal szemben is megvolt. A körbe kerített koncentrációs tábor is megvan, ahol időnként a zsidók öldökölnek egy sort. Ez már a sokadik Gáza elleni nagy izraeli támadás. Időnként ostromszerűen elzárják az áramot, vizet, élelmet is. Gázkamrák nincsenek, de bombázás, lövetés, földig rombolás, az alapvető létfeltételek ellehetetlenítése, kiéheztetés, kiszomjaztatás van, nagyon sok áldozattal, válogatás nélkül. A tárgyalás nélküli, célzott kivégzéseket nem gázzal, kötéllel, hanem rakétával hajtják végre. Most már teljesen nyíltan kimondott a totális elüldözés, etnikai tisztogatás.

Nekem nem úgy tűnik, mintha mi magyarok ezt művelnénk a cigányokkal.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 502
67 954
113
Az orosz-ukrán konfliktusban két modern haderő harcol, nem? Ukrajna hatalmas ország, a NATO által felpumpált hadsereggel. Gáza csak egyetlen város, és Palesztin hadsereg nem létezik. Azért úgy könnyebb bombázgatni, hogy az ellenfélnek nemhogy légvédelme, de még egy nyamvadt repülőgépe sincs.
Mindenesetre az IDF most azt mondja, a "háború" egy évig is elhúzódhat.
Mert menetrendet tartanak.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113

Izrael és a Hamász megállapodott a túszok részleges cseréjéről - a média​


„Megállapodás született arról, hogy az Izrael által fogva tartott palesztin nőket és gyerekeket felcserélik a Hamász által fogva tartott száz izraeli túszra” – áll a közleményben.
Egyébként meg van ebből a hírből az, ami valóban a lényeg? Izrael nőket és gyerekeket tart fogva. Nőket… oké, hát előfordulhat, hogy a palesztin nők nem elég jól guruló macesz gombócokat csinálnak, vagy a hatfonatu kalács fonásai nem elég szimmetrikusak, aztán ott van a humusz, amit nem csipáz a Hamász… tényleg megértek mindent. Nem akadok el ezen, világos, hogy börtönben a helyük. Háménem viselkedtek úgy, hogy ne. Nem? De. De a gyerekek… baszd meg, miként lehet, hogy egy ország gyerekeket tart fogva, börtönöz be és ez valahogy senkinek nem bassza a csőrét, nem tartja minimum megkérdőjelezhetőnek, a média pedig olyan tényszerűen és egyszerűen közli ezt, mint a Berki Mazsi buksi kutyusa egyszer többet szart, mint amúgy szokott híreket. Vagy amúgy ez csak nálam bassza ki a biztosítékot?
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 613
17 883
113
Hogy lehet válogatás nélkül bombázni JDAM-mal?
Az egy elég válogatós fajta....
:cool:
Akkor végképp nem érted. A válogatás nélkül bombáznak,az szabad magyar fordításban azt jelenti,hogy nem néznek semmit,és senkit. Bár lehet,hogy néhány nap alatt összehoztak egy olyan verziót,amit,ha odavágnak,csak azt öli meg,akinél fegyver van.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 016
123 883
113
Fantasztikus. A sztori arról szól,hogy a gázoló,késelő,és robbantó társaságban egy sincs.
A palesztin muszlim akit egész életében bezárva és elnyomva tartottak a zsidók kevésbé lenne fogékony a radikalizációra és a dzsihadista eszmékre mint a nem palesztin?

Háát..
( ha nem csal az emlékezetem volt palesztin szàrmazású merénylő az utóbbi években de nem mondom tutira)
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Fundin

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 613
17 883
113
A palesztin muszlim akit egész életében bezárva és elnyomva tartottak a zsidók kevésbé lenne fogékony a radikalizációra és a dzsihadista eszmékre mint a nem palesztin?

Háát..
( ha nem csal az emlékezetem volt palesztin szàrmazású merénylő az utóbbi években de nem mondom tutira)
Szerintem nem volt,mert a média azonnal közzétenné. Mellesleg százas nagyságrendben voltak terror akciók Európában az utóbbi 5-10 évben de egyszer sem volt palesztin merénylő.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 926
113
Másrészt olyan hogy palesztin nincs is, ők arabok. A huszadik században találták ki, hogy a palesztin. Így hívták az angolok ezt a gyarmatukat.
Az hogy mennyire visszafogottak jól mutatja, hogy bántak a foglyaikkal és a megölt zsidókkal.
Egyébként a Hamasz, amikor erőszakosan átvette a Fatahtól Gáza irányítását egymást is rendesen irtották. Putyin is megnyalná mind a 10 ujját, úgy hullottak ki az ablakon a Fatah gázai vezetői.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Hírek:

-Galant izraeli védelmi miniszter az északi határon: "A Hezbollah közel áll ahhoz, hogy súlyos hibát kövessen el - Bejrút lakosai ugyanabba a helyzetbe kerülhetnek, mint Gáza, ahol már fehér zászlót tűznek ki és menekülnek otthonról."
-Az arab-iszlám csúcstalálkozó zárt munkaülésének kezdete Rijádban.
-Az izraeli hadsereg szerint két rakétát lőttek ki Szíriából. Mindketten nyílt területeken landoltak.
-Ezrek gyűlnek össze Tel-Avivban a 239 elrabolt izraeli nőért és férfiért. A Hamász tartotta őket Gázában az elmúlt 5 hétben.
-Irán elnöke szerint ha a rijádi csúcstalálkozó „nem hoz eredményt, a nemzetek maguk léphetnek a pályára”.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 613
17 883
113

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 613
17 883
113
Hírek:

-Galant izraeli védelmi miniszter az északi határon: "A Hezbollah közel áll ahhoz, hogy súlyos hibát kövessen el - Bejrút lakosai ugyanabba a helyzetbe kerülhetnek, mint Gáza, ahol már fehér zászlót tűznek ki és menekülnek otthonról."
-Az arab-iszlám csúcstalálkozó zárt munkaülésének kezdete Rijádban.
-Az izraeli hadsereg szerint két rakétát lőttek ki Szíriából. Mindketten nyílt területeken landoltak.
-Ezrek gyűlnek össze Tel-Avivban a 239 elrabolt izraeli nőért és férfiért. A Hamász tartotta őket Gázában az elmúlt 5 hétben.
-Irán elnöke szerint ha a rijádi csúcstalálkozó „nem hoz eredményt, a nemzetek maguk léphetnek a pályára”.
A Hezbollah közel áll ahhoz,hogy megint olyan csúnya munkát végezzen,mint 2006-ban,amikor csapdába csalták Mózesékat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
Másrészt olyan hogy palesztin nincs is, ők arabok. A huszadik században találták ki, hogy a palesztin. Így hívták az angolok ezt a gyarmatukat.
Az hogy mennyire visszafogottak jól mutatja, hogy bántak a foglyaikkal és a megölt zsidókkal.
Egyébként a Hamasz, amikor erőszakosan átvette a Fatahtól Gáza irányítását egymást is rendesen irtották. Putyin is megnyalná mind a 10 ujját, úgy hullottak ki az ablakon a Fatah gázai vezetői.
A rómaiak nevezték el Palesztinának, amely a filiszteusok latinosított változata. Aztán a Török Birodalom is így nevezte. Valójában az angolok csak átvették ezt a nevet. A határok azért némileg mások voltak, hiszen minden birodalom megszervezett egy közigazgatási egységet ezen a területen.