Hehe, 331 Doritosra és pár tucat cirkálóra 2 milliárd értékű rakétát lőtt ki a légvédelem és a légierők.
A kedvenc részem
A kínai ipar ezt a mennyiséget előállítja a délelőttös műszakban a reggeli előtt mikor még mindenki nagyon álmos. De a sok szakértő megmondja hogy nem számít mert tajvannak az usa leszállít 2030 ra 1000 elhárítórakétát meg hasonló mennyiségeket ebből abból, aha.... valamire jó lesz.
Igazából le lehet nézni iránt ezután, és úgy látom a szokásos csapat már meg is kezdte ezt, de a támadásnak nem elsődlegesen katonai csapásmérés volt a célja, a politikai célt tökéletesen elérték, és elvetették a magvait a jövőbeni céloknak is.
Akikről kevés szó esik az Jordánia, ők ugye az usa szövetségre tettek, ami eddig nagyon jó volt nekik mert az usa és izrael érdekelt volt a stabilitásukban, és ők fújták a passzátszelet, de ez már nem egyértelmű, az ország politikailag készen áll a felforgatásra a király politikájával elégedetlenek megadják az alapot ehhez. Őket nem fenyegette semmi, és mégis vállalták jó csicsaként a költséges lelövöldözést,védték a nagy sátánt, legalábbis ezt látja az átlag muszlim.
Az usa nem akar csapást mérni Iránra, kérdés ha ez megismétlődne heteken keresztül, és veszélyesen apadnának a készletek akkor mit lépnének. Iránnak még rengeteg lehetősége van hogy fokozza a nyomást, erről szólt ez a napokkal előre bejelentett támadás, és a leglassúbb eszközökkel való indulás távolról. Felmérték pszichológiai és anyagi hatását is, én is arra vártam hogy mikor indulnak meg a hezbollah, szíria és a többiek nagyszámú rakétatámadásai, ami bár nem pontos de a lényeg a mennyiség, de ez nem volt számottevő, mert ez csak egy próba volt, de ez már csak ma látjuk, este nem lehetett tudni mi indul még el. A kályhacső rakéták lemerítik a vaskupolát, a több ezer vagy ki tudja mennyi sahed elfárasztja a légierőt, és utána mi lesz? Becsalogatják Izraelt az ellenséges légvédelem fölé?
Szóval összességében ez teljes sikernek tekinthető szerintem hatásait nézve, és ez nem a közvetlen katonai célpontok megsemmisítését nézve értendő, de még ott is megvoltak a részsikerek.
Azért én még emlékszek arra amikor a szaudiak finomítóját tökéletes pontossággal verték szét "ismeretlen" rakéták, ami után engedékenyebbé vált a szaúdi politika irán felé.