• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 442
4 226
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 542
32 022
113
IDF csapatok mozgatása
 

Kecske

Well-Known Member
2020. május 24.
231
1 192
93

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 587
17 764
113
https://www.portfolio.hu/global/202...-ezzel-minden-borulhat-a-konfliktusban-688317
"Izraeli források arról számoltak be, hogy a libanoni iszlamista terrorszervezetként jegyzett Hezbollah a jövőben sem tervezi visszafogni magát Izrael határán. Vannak Jeruzsálem számára ennél is ijesztőbb jelek."
Szerintem egyébként a Hezbollah sokkal veszélyesebb Izraelre mint a Hamasz valaha is lesz...bár azok viszont bevállalósabbak.
A Hezbollah már 2006-ban megmutatta Mózeséknek,hogy hány kilós a Mikulás.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 596
8 147
113
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 596
8 147
113

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 587
17 764
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 596
8 147
113
Barnabb a nyelve mint Bidene, ha cionosta seggek nyalasarol van szo. Ne legyenek illuzioid, nincs es meg sokaig nem is lehet olyan politikai hatalom az USAban, aminek ne lenne kozponti eleme a seggnyalas Izrael iranyaba.
Ironikus módon Obana volt az egyetlen, aki nyíltan utálta és ignoralta Netanyahut, aki olyan arcátlan volt, hogy idejott ellene kampanyolni anno, a pofátlanlansag tetejét bemutatva...
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 228
113

Nem ironizálni akarok, de ezek az irániak lassan 15 éve egyre lelkesebben lassuló tempóban araszolgatnak az atombomba felé – még nem tartanak persze ott (1% esély), vagy már régen ott tartanak, hogy valójában akkor kezdik meg a gyártást, amikor akarják (99%), de politikai aduászként ezt az állapotot lebegtetni sokkal kifizetődőbb, mint lehívni.

Irán deklarált atomhatalommá válása kettős problémát okozna azonnal:
1. Izrael finoman szólva sem lenne ettől nyugodtabb és így már is elég necces a helyzet a Szentföldön Izrael körül
2. Első körben minimum Szaúd-Arábia, Törökország, Egyiptom és talán még Algéria is igen komolyan elgondolkodna azon, hogy talán nekik is jól jönne pár darab saját atomtöltet.

A gondolatot pedig adott esetben tett is követheti, így ezt követően „másodkörben” még többen csatlakoznának a saját atombombán gondolkodók táborához. Ezen államok egy része pedig képes lenne saját sikeres atomfegyverkezési programot indítani, már amennyiben a világon az egyre több kézbe kerülő és egyre növekvő darabszámú atomrobbanófejet sikernek tekintjük.

Irán atomhatalommá válása egyébként pont olyan szintű gond, mind a globális stratégiai egyensúly egyik komponensét jelentő orosz korai előrejelző rendszerelem támadása, ugyanis mind ez, mind Irán esetleges atomhatalommá válása a még meglévő, bár igencsak ingatag állapotban lévő nukleáris staus quo-t borítja fel.
Persze már rég nincs se ABM, se INF szerződés és semmi sem szabályozza továbbra sem az ún. kis hatóerejű taktikai atomtöltetek darabszámát – a lejtő utolsó szakasza kábé innen indult egykoron, így az általam hivatkozott hadászati erőegyensúly (globális stratégiai egyensúly) talán már rég nem is létezik.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 405
33 616
113

Nem kell tehát meglepődnünk azon, hogy nagyon sok zsidó úgy tekint a palesztinokra, mint akiknek nincs erkölcsi értékük. A szó szoros értelmében nem embernek tekintik őket, ahogyan azt a kiemelkedő lubavicsi Rebbe Schneerson is megjegyezte:

" Nincs olyan esetünk, amikor egy ember mélyrehatóan megváltozik, és pusztán egy magasabb szinten van. Inkább egy olyan esettel van dolgunk, amikor... egy teljesen más faj..... A zsidó ember teste teljesen más minőségű, mint a világ összes nemzetének [tagjainak] teste.... A [test] belső minőségének a különbsége... olyan nagy, hogy a testeket teljesen különböző fajoknak tekinthetnénk. Ez az oka annak, hogy a Talmud azt állítja, hogy a nem zsidók testéhez [szemben a zsidók testével] halachikusan másképp viszonyulnak: "az ő testük hiábavaló".... Még nagyobb különbség van a lélek tekintetében. Két ellentétes lélektípus létezik, a nem zsidó lélek három sátáni szférából származik, míg a zsidó lélek a szentségből. "

A cikk zárszavát nem idézem, de ott van a cikkben.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 596
8 147
113

Live blog: Algeria to propose UNSC action to 'stop killing in Rafah'​

Israel has killed at least 36,096 Palestinians — 71% of them babies, children, and women — and wounded 81,136 in its 236-day war on Gaza, while some 10,000+ people are feared entombed beneath the rubble of bombed homes


Wednesday 29, 2024

2120 GMT —
Algeria will propose a draft United Nations Security Council resolution to "stop the killing in Rafah," Algeria's Ambassador to UN Amar Bendjama told reporters after a closed-door meeting of the15-member body on Israel's genocidal war on Gaza.

"Algeria will circulate this afternoon a draft resolution on Rafah," Bendjama said.
"It will be a short text, a decisive text, to stop the killing in Rafah."

Some diplomats said they hope for a quick vote, even as early as Wednesday.
China’s UN Ambassador Fu Cong told reporters: "It is our hope that it can be done as quickly as possible because life is in the balance."
US Ambassador Linda Thomas-Greenfield, said: "We’re waiting to see it and then we’ll react to it."

The United States shielded its ally Israel many times and has vetoed multiple resolutions demanding a ceasefire in Gaza.



2100 GMT — Mexico seeks to join South Africa’s genocide case against Israel

Mexico has formally requested to intervene in the case filed by South Africa accusing Israel of committing genocide against Palestinians in Gaza, the International Court of Justice (ICJ) has announced.

"Mexico, invoking Article 63 of the Statute of the Court, filed in the Registry of the Court a declaration of intervention in the case concerning 'Application of the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide in the Gaza Strip' (South Africa v. Israel)," said the ICJ in a statement.

Article 63 entitles any state party to a convention to participate in it, which is the case with Mexico.

In its petition, Mexico argues that "genocidal intent" encompasses mass killings and the pervasive destruction of culture, which could be understood as "cultural cleansing" and "cultural warfare," and a "clear conduct intended to severely harm the targeted group as a part of a policy aimed at the eradication of said culture."

2221 GMT — Biden's blurred red lines under scrutiny after Rafah carnage

Joe Biden's red lines over Israel's invasion on Rafah have kept shifting, but the US president faces growing pressure to take a firmer stance after a deadly strike in the Gaza city.

Despite global outrage over the attack in which 45 people were killed and 250 wounded, the White House insisted that it did not believe Israel had launched the major invasion that Biden has warned against.

John Kirby, the US National Security Council spokesman, said that Biden had been consistent and was not "moving the stick" on what defined an all-out military invasion by key ally Israel.

But Biden faces a difficult balancing act both domestically and internationally over Gaza, especially in a year when the 81-year-old Democrat is locked in an election battle with Donald Trump.

"Biden wants to appear tough on Rafah, and has really tried to be stern with (Israeli Prime Minister Benjamin) Netanyahu, but in an election year, his red lines are increasingly blurred," Colin Clarke, director of research at the Soufan Group, told the AFP news agency.

"I think he'll continue shifting those lines, ducking and weaving, largely in response to events on the ground."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby