• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 788
57 449
113
joker

Egy társadalomban nem csak a "szarabbul élünk" vált ki igényt a változásra hanem az is ha nem változik semmi, és a jobb élet irányába vetett próbálkozások kudarcot vallanak.
A gázlelőhelyek kapcsán, de bármi más kapcsán is az tudja érvényesíteni a jogát akinek ereje van. Így működik a világ.
A gazdasági felvirágzásban én meg nem hiszek, nézd meg a többi arab ország gazdaságát/társadalmát. Az a baj, hogy európai szemmel nézed őket. Nem képesek arra amit te szeretnél :)
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Én azt nem értem, hogy ha már ott tart a vita, hogy érvek nuku, csak személyeskedés, akkor nem jobb ráhagyni a másikra? :)
Engem pl. le is turbózhattok, meg usa fanozhattok... Akkor mi van? :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
fip7

Nem mondhatod, hogy nem változna semmi, ha a blokád megszűnne. Biztosan lenne jópár arab és nem arab ország, akik kezdeti segélyeket / beruházásokat vinnének oda. Igen, két országnál a gázlelőhelyeket is ketté kellene osztani, de ezt jelenti a kétállamos megoldás. Az arab országokon meg nem tudom mit nézzek. Vagy az USA berendezkedett náluk, pl a szaudiaknál, vagy az USA lőtte / lövi / embargózza / puccsolja / fenyegeti / zsarolja / demokratizálja / stb. Nemigazán kapok egy stabil referenciapontot, ami alapján el lehetne indulni, azon kívül, hogy egy erőskezű vezetőt igényelnek, mert a demokrácia nem működik náluk.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 788
57 449
113
joker

Az biztos, hogy a blokád feloldása segítene, én nem is állítottam olyat, hogy nem.

Viszont amire én céloztam az arab társadalmaknál az az oktatás hiánya és rém alacsony színvonala, a kapitalista szemlélet és kultúra hiánya és a máig meglévő "Keleti feudális" rendszer. Ezek akkora korlátok, hogy még a gazdag arab olajállamok sem képesek őket meghaladni és szemmel láthatóan nem is akarnak túllépni a saját árnyékukon.
Ezzel szemben az ázsiaiaknak többé kevésbé ez sikerült.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 788
57 449
113
Amúgy egyetemen is megfigyelhető volt nálunk a dolog, jó pár arab/afgán stb... diák járt arra, és ha az egyetemnek nem kellet volna a zsé sosem kapnak diplomát. Kedves, rendes emberek voltak köztük, de objektíven egy 2-es érettségi szintet nem értek volna el, semmiben. És ugye külföldre , egyetemre nem a társadalom legalja megy ott sem...
A másik tulajdonságuk pedig az, hogy ha megszerzik a tudást nem adják tovább. Féltik mint egy kincset. Így pedig nem lehet tömegeket fölemelni...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
fip7

Azt írtad fennebb, hogy: <i>Egy társadalomban nem csak a "szarabbul élünk" vált ki igényt a változásra hanem az is ha nem változik semmi, és a jobb élet irányába vetett próbálkozások kudarcot vallanak. </i> Így viszont nem mondhatod, hogy nem változott semmi pozitív irányba és nem lett jobb az életük. Már azzal jobb lett ha heti 2x nem bombázzák őket és nincsenek a világ legnagyobb gettójába zárva és ki-be mászkálhatnak az emberek, mozoghat az áru, jöhetnek a befektetők, turisták, stb.
Az oktatásra meg nincs tökéletes módszer, csinálják csak ahogy tudják, vagy másoljanak le valamilyen külföldi rendszert. Az EU-ban és az USA-ban is tízzmillió számra termelik ki a hülyéket, nagyon kevés ország van ahol azt lehet mondani, hogy az egy jó- és hosszótávon működni képes tanügyi rendszer.
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Valahol vicces, hogy ha valaki nem ért egyetelek veletek az USA fan... Komlyan mondom a turbók észjárása olyan egyszerű, mint a 2x2.

Számomra pedig a<b> nárcisztikus személyiség</b> kitörései nagyon szórakoztatóak.... Az is vicces, hogyha vki nem ért veletek egyet, akkor az "turbó és az észjárása olyan egyszerű mint a 2X2" .
Számomra rendkívül szórakoztatóak a megnyilvánulásaid....
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 788
57 449
113
joker

Én jól írtam amit írtam. Képzeljük el a 2 állam létrejöttét.
Máról holnapra nem bombáznak, feloldják a blokádot stb...
Elő áll egy jobb állapot. Van egy év fejlődés meg jókedv, aztán az egész folyamat megtorpan és stabilizálódik a társadalomban meglévő kudarc faktorok miatt.
A hirtelen javulás után a stagnálás nagyon demoralizáló tud lenni. A forradalmak és a lázadások sem akkor törnek ki amikor a legrosszabb , hanem amikor kicsit javul a helyzet aztán megreked minden.
Ennek a témának komoly szakirodalma van, Jürgen Habermas-t érdemes a témában olvasni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
A gázpénz nem egy évig tartana ki, ha a lelőhelyek legalább fele az ők kezükbe kerülne. Abból fent lehetne tartani a folyamatos fejlődést. A másik meg a turizmus, vagy elad, vagy beszerez, vagy elszállásol, vagy nyit egy búvárbázist, vagy gyárt valami helyi szarságot a turistáknak. Amúgy most is seftelnek ahogyan csak tudnak, ha nem lennének falak közé szorítva, sokkal többet ki tudnának hozni a kereskedelmi oldalon. Na meg lehet ha kell nekik az a forradalom, hogy meglegyen az új vezér, aki ha nem is annyira demokratikus, de legalább megadja azt az állami / irányítói keretet, amire az araboknak szükségük van ahoz, hogy relatív normálisan működjenek a dolgok.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 788
57 449
113
Szerintem nem lenne gáz pénz, az biztos.
De remélem létre jön a két állam koncepció, aztán kíváncsian várom mi lesz belőle :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Ha nincs gázpénz akkor ugyanaz, mint most. Mert nem elég, hogy a területüket ellopják, még az altalajkincsekből sem kapnak? Egyből lőni kezdenék a zsidókat, és jogosan.
 
M

molnibalage

Guest
zámomra pedig a<b> nárcisztikus személyiség</b> kitörései nagyon szórakoztatóak....

Két perce vagy itt és máris osztod az észt és játszod a távpszihomókust. Nem semmi öregem... Az én referenciám ismert, mond az alapján, hogy nem vagyok képes objetív lenni. A te referenciád mi kisfiam..?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 788
57 449
113
joker

"Ha nincs gázpénz akkor ugyanaz, mint most."

Örülök, hogy eljutottunk ide, ugyanis ez támasztja alá azt amit még a legelső hozzászólásomban mondtam. Itt találkozik a jelenlegi palesztin vezetés és az izraeli vezetés érdeke. Amíg ez a helyzet áll fenn addig stabil helyük van a társadalmuk tetején.
Gondolom a hamasz és a zsidó vezetők is végig sakkozták azt a játékot amit mi most hozzászólásokban. Ők is erre jutottak.
Gázból pénz már pedig csak a zsidóknak lesz.
(Nem véletlenül akarják fölszámolni a gázai övezetet, miközben a többi palesztin területtel nem is foglalkoznak)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Szép lassan nincs többi palesztin terület. Fent a terkép amit bevágtam az is elég szarul néz ki, de az is 14 éves és azóta csak romlott a helyzet.
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
<blockquote>zámomra pedig a<b> nárcisztikus személyiség</b> kitörései nagyon szórakoztatóak....

Két perce vagy itt és máris osztod az észt és játszod a távpszihomókust. Nem semmi öregem... Az én referenciám ismert, mond az alapján, hogy nem vagyok képes objetív lenni. A te referenciád mi kisfiam..?</blockquote>

Nem két perce vagyok itt hanem 3 perce -csak hogy tisztázzuk-! A te referenciád az F14/<b>15</b>/16/18 stb... és társai műszaki szemmel! De a palesztin izraeli konfliktusnak mi köze van ehhez??? Értem én hogy jó vagy az F15-ben, de most őszintén ez a rész egy biztonságpolitikai topic, nem az F15!
A te referenciád mi kisfiam..? c kérdésedre te magad válaszoltál, ugyanis én tényleg pszichómókus vagyok, pontosan ezért tudom biztosan kijelenteni hogy nem vagy képes objektív adekvát válaszokat adni! A nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő kliensekre jellemző megnyilvánulások pedig hidd el, nagyon szórakoztatóak...ja és szándékosan nem <b>kliensezlek le</b>, s nem használók kicsinyítő megfogalmazásokat sem! Ezzel fejezvén ki a tiszteletet a másik vita partner irányába!
De hogy ne legyek teljes mértékben témaromboló, íme egy cikk az alaptéma irányába:
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_24/Izrael-bohozatnak-minos-tette-a-gazai-akcio-kivizsgalasara-iranyulo-ENSZ-dontest-0041/
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
<b>A következő, aki folytatja a veszekedést, repül...</b>

(Az acélbetétes moderátori bakancsom van rajtam :) )
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 465
79 521
113
Amúgy nem baj mert amikor megláttam a sok hozzászólást azt hittem,hogy valami lényeges történt,de nem...