• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Ez pedig temészetesen nem volt hírszerzés...
http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/us-declassifies-report-exposes-details-on-israels-nuclear-program/2015/03/25/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Úgy érted hogy nem molyolnak a genfi egyezménnyel, hanem durr a fejbe?

Hát nem egészen. A legutóbbi Jemen menti határkonfliktus idején döbbentem meg a szaudi szárazföldi erőkön, mert nagyjából úgy néztek ki, mint valami iraki fejjadín csapat, mínusz darth wader sisak, elkötelezettség és háborús tapasztalat. Szemtől-szembe összecsapás során én a jemeni síiták győzelmét várom a szaudi szárazföldi erőkkel szemben.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 835
113
<blockquote rel="joker">
Az mondjuk érdekelne, hogy amerikai pilóták ülnek-e ilyenkor a gépekben vagy azoknak egy részében.
A szaudiak tele vannak pakisztani zsoldosokkal. Valoszinuleg pakik a pilotak es a szaudi katonak nagyresze is.
Nem gondolod, hogy sajatjaikat kuldik meghalni.
</blockquote>
Pedig azt hittem, hogy a szaudiaknál elit foglalkozás a pilóta szakma és csak a sajátjaikat engedik oda. Nem tudom milyen valószínűséggel lövik majd le őket, hogy van-e légierő és légvédelem jelenleg Jemenbe, ami működik is és fel is tudja vanni a harcot.
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Egy szaudi repgép leesett.

http://bxurz.newsvine.com/_news/2015/03/26/31527966-yemeni-airwar-rages-over-sanaa-as-saudi-jet-purportedly-brought-down-amid-anti-houthi-operation
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
M<i>ítoszok az iszlámról (6)
Az iszlám maga a demokrácia
A mítosz:
Az iszlám összeegyeztethető a demokratikus alapelvekkel. Az iszlám maga a demokrácia.
Az igazság:
A demokrácia egy olyan kormányzati rendszer, amelyben a törvény előtt minden ember egyenlő, etnikumtól, vallástól, vagy nemtől függetlenül. Minden egyén szavazata ér annyit, mint a másiké. Ezután a nép kollektív akarata határozza meg a társadalom szabályait.
Az iszlám vallásjog értelmében kizárólag a muzulmán férfiak rendelkeznek minden joggal. Egy nő pozíciója gyakran csak a fele egy férfiénak – gyakran még annyi sem. A nem muszlimoknak nincs tekintélye a muzulmánokkal szemben. Sőt, egy muzulmán sohasem ítélhető halálra egy hitetlen megöléséért.
Egy iszlám államot az iszlám törvénye vezérli, amely a Koránból és a Szunnából származik. A törvényeket egy papi testület értelmezi és alkalmazza minden szociális, kulturális és politikai helyzetben. A nép véleménye sohasem helyezendő a Korán és a Szunna fölé, mint ahogy az ember sem helyezendő Allah fölé.
Valamelyest vitatható, hogy léteznek-e egyáltalán olyan országok a muzulmán világban, amelyek valódi demokráciáknak minősülnek. Az viszont tagadhatatlan, hogy azok a kevesek, amelyeket demokratikus nemzetekként állítanak be, olyanok, amelyekben nagy feszültségek léteznek a kormány és a vallási vezetők között, ahol ez utóbbiak gyakran panaszkodnak arra, hogy a demokrácia egy bálványimádó rendszer, amelyet rájuk erőltetnek.
Az iszlám nem támogatja a demokráciát.
http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Myths-of-Islam.htm</i>…
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Volt már?
"Az Egyesült Államok példátlan lépéssel feloldotta a titkosítását egy 1987-es jelentésnek, amely bepillantást enged az izraeli atomfegyver-programba - jelentette csütörtökön az izraeli sajtó. "
http://nol.hu/kulfold/kiderult-a-nagy-izraeli-atomtitok-1524457

Ez már beismerés? :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 239
67 931
113
20110517tuzfustnu5.jpg
Izreal és atombombái:origo.hu/nagyvilag/20150326-tobb-evtizedes-csendet-tort-meg-washington.html
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 835
113
Úgy tudom az amerikai törvények szerint nem támogathatnak olyan országot, amelyik atomfegyverrel rendelkezik. Ez lehet az első lépés affelé, hogy elvágják a támogatásokat.

És ahogy fennebb írtam, olyan arabos lesz ez a szaudi akció, a leesett (lelőtt?) géppel és a lopott páncélossal így is kezdődik.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Arab Liga támogatja az Öböl menti országok jemeni intervencióját
https://www.youtube.com/watch?v=IUXWuNPBY2k
 

besenyokenez

Member
2013. május 1.
32
0
6
Jemen minden hódító számára komoly diót jelentett és jelent ma is. A húszi rebellisekhez csatlakozott a hadsereg Saleh exelnökhöz hű csapatai, a köztársasági gárda és a titkosszolgálatok jórésze is.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 046
113
http://mno.hu/vezercikk/atomhazassag-1279299

"Ez egyáltalán nem személyes ellentét az amerikai elnök és az izraeli miniszterelnök között, egyszerűen ez a logikus lépés. A várva várt és közelinek tetsző megállapodás Irán és a hat nagyhatalom között nyilván számos dühös vezércikket szül majd Izraelben és Amerikában, mérges politikusok csapkodják majd a padokat, és csattannak a telefonkagylók, de a két ország nem engedi el egymás kezét senki kedvéért. Ez amolyan öröknek tűnő érdekházasság, amelyben a sajtó előtt csak a viták végeredményét, a békés és stabil kapcsolatot mutatják be. Lehet, hogy a hangulat nem valami rózsás most otthon, de egyik fél sem hagyná veszni a házat, a kocsit, a nyaralót. Amerika pedig úgy érzi, Irán megér egy hét ajtócsapkodást."
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 835
113
Az amerikaiak mentették ki a lezuhant szaudi gép pilótáit.
http://news.yahoo.com/us-military-rescues-two-saudi-pilots-off-yemen-014937258.html
Ez már többnek tűnik nekem, mint logisztikai és információs segítség. És ha lelövik a mentő csapatot, akkor az USA hadba lép? Vagy csak egyszerűen amerikai volt a pilóta és azért volt muszály?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szaúdi pilótákat mentettek ki a tengerből amerikai katonák:
Két szaúdi pilóta katapultált a Vörös-tenger felett, miután meghibásodott a gépük, amerikai katonák mentették ki őket a vízből - közölte pénteken a Pentagon.
http://www.atv.hu/kulfold/20150328-szaudi-pilotakat-mentettek-ki-a-tengerbol-amerikai-katonak

Kommandósokkal mentett ki nyugati diplomatákat a szaúdi hadiflotta Jemenből:
Összesen 86, szaúdi, arab és nyugati diplomatát mentett ki a szaúdi hadoflotta Ádenből, Jemen legnagyobb déli kikötővárosából. Az akcióban két hadihajó mellett repülőgépek és kommandósok is részt vettek.
http://www.globoport.hu/38219/kommandosokkal-mentett-ki-nyugati-diplomatakat-a-szaudi-hadiflotta-jemenbol/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Megtámadott egy szállodát az Al Shabaab Szomáliában
https://www.youtube.com/watch?v=ULXrh9dTNBU