• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nemrég azt nyilatkozták, hogy Kuvait lesz az utolsó állam, aki elismeri Izraelt és rendezi vele a kapcsolatait. (az UAE rendezése után volt ez) Nem tudom, azóta már itt tartunk, hogy mindenki rendezte vele a kapcsolatait ? Irán is ? Mee' akkor valamiről nagyon lemaradtam. Talán nem véletlen az a kérdőjel és az a röhögős szmájli a tweetben sem. Ezek szerint nem csak számomra hihetetlen ez a dolog.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az USA szempontjából az új geopolitikai tengely kialakítása Kína, Irán és Törökország térségbeli feltartóztatására szolgál. A palesztinok ráébredtek arra, hogy több arab állam számára mára Irán, Törökország és a Muszlim Testvériség radikális politikája jelenti az igazi veszélyt, nem pedig Izrael.
Trump és Izrael: mik a tétjei az új geopolitikai játszmának a Közel-Keleten?
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Készülök rá hogy a legutóbbi tudósítások után eltelt időről újra összefoglaljam a török - görög válságot. Hamarosan elkezdődik az EU-ban a miniszterek tanácskozása, ezért aktuális a téma. (Az Európai Tanács rendkívüli ülése, 2020. szeptember 24–25.) Az egyik napirendi pont a törökországnak küldött EU-s ultimátum utáni fejlemények értékelése és megtárgyalása, és ha kell szankciók kiszabása törökország ellen. Erdogan egyébként egyenlőre meghátrált, de a görögök a szankciók kiszabásának szándékos és ravasz elkerüléséről beszélnek, nem hisznek Erdogannak. Hogy mi lesz az EU-s tárgyalások döntése arra nem szeretnék lehetőségeket felvázolni, mert bizonytalan. Azt sem tudom, hogy törökországot meghívták-e az őket érintő részre (nem szükséges, ez csak EU tanácskozás). A NATO-nál mindenesetre a görögök az ígéretükhöz híven a hadihajók és a mérőhajó bevonása után leültek tárgyalni a NATO közvetítésével. (ez volt az alapvető feltételük, többször is megmondták, amíg ezt törökország nem teljesíti, ők egyetlen másodpercre sem ülnek le tárgyalni semmiről) Ma nem érek rá, talán holnap este megcsinálom az összefoglalót, hacsak addig el nem készíti más.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az USA szempontjából az új geopolitikai tengely kialakítása Kína, Irán és Törökország térségbeli feltartóztatására szolgál. A palesztinok ráébredtek arra, hogy több arab állam számára mára Irán, Törökország és a Muszlim Testvériség radikális politikája jelenti az igazi veszélyt, nem pedig Izrael.
Azért megvan a diszkrét bája, amikor a dzsihadista ideológia szellemi alapjait biztosító szalafista-vahabita tanok fő terjesztőinek és finanszírozóinak számító Szaúdiak és Öböl-menti monarchiák rettegnek a radikális iszlámtól:eek:;) Amerika és szaúdi bábjaik balfaszsága hozta létre a Síita félholdat is. Irakban Szaddam megdöntése, szíriai és jemeni beavatkozások lökte egyértelműen Irán karjaiba az ellenérdekelt résztvevőket. Az Emírségek legalább konzekvens politikát folytat, de a szaúdiak Jemenben a Muszlim Testvériség helyi ágának fő támogatói. Úgy látszik az amerikaiakat nem különösebben zavarja, hogy Emírátusok és a szaúdiak Jemenben együttműködnek az AQAP-al és ISIS helyi csoportjával.
Ezt meg aztán végkép nem értem:"Az új biztonságpolitikai tengely kialakítása egyben pozitív hír India számára és negatív fejlemény Pakisztán számára." Szaúd-Arábia és Pakisztán szoros kapcsolatokat ápolnak, de például a bahreini fegyveres erők állományában is több a pakisztáni, mint a helyi lakos.
 
W

Wilson

Guest
A békeszerződés aláírásának ellentételezéseként Izrael hosszú bevásárló listát nyújtott be az Egyesült Államoknak


Az Egyesült Arab Emírségekkel kötött békeszerződés aláírása után Izrael benyújtott az Egyesült Államok számára egy jelentős mennyiségű 8 milliárd dollár értékű fegyvert tartalmazó listát . Ezeknek a listán szereplő fegyvereknek az a nominális célja, hogy Izrael megőrizze a minőségi fölényét, miután az Egyesült Arab Emírségek megvásárolja az amerikai F-35-s gépeket.

Izrael listáján egy egész század további F-35-s, 12 db V-22 Osprey-l együtt, valamint ismeretlen számú KC-46A légi-utántöltő gépek korai leszállítása szerepel.Valamint ismeretlen számú ,"okos"bomba is helyet kapott a listán.
 
W

Wilson

Guest
Egy érdekes cikk az izraeli médiából.

Katar az ugandai aranypiacon keresztül finanszírozta a Hezbollah felé irányuló szerb fegyverszállításokat

Katar finanszírozási hálózatot működtetett, hogy fegyvereket vásároljon Európából a Hezbollah számára egy afrikai országon keresztül értékesített aranyszállítmányokon keresztül - ez derült ki Katar és a Hezbollah kapcsolataival kapcsolatos közelmúltbeli vizsgálatokból.

A Mena-Watch kutatóintézet kedden közzétette azoknak a katari vezető tisztségviselőknek az adatait, akik koordinálják a kifizetéseket és védelmet nyújtanak a Dohában élő Hezbollah pénzmosók számára. A Mena-Watch-l származó információk azon az információkon alapultak, amelyet a Jason néven ismert ügynök gyűjtött, aki titkos nyomozóként dolgozott Katarban.

Ezen katari vezető tisztségviselők közzé tartozik Dahlan al-Hamad is akit 2015-ben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) alelnökévé neveztek ki, és aki a katari Atlétikai Szövetség elnöke.

"Dahlan al-Hamad tábornok, a katari királyi család tagja Ugandából származó aranyat használt fel e fegyverkereskedelem finanszírozására" - áll az információs iratban.

Az aranyért cserébe végzett fegyverügyletek összetett csalási programok voltak amelyek 2017-n a szerbiai fegyvervásárláshoz és a fegyverek átadásához egy Észak-Macedóniából származó volt hírszerző személy hálózatát használták. A fegyvereket építőanyagnak és helyben gyártott acélterméknek minősítették. A balkáni közvetítők Katarban élő ügyfelekkel dolgoztak annak biztosítására, hogy a fegyvereket először a görögországi Thessaloniki kikötőjébe és onnan Bejrút kikötőjébe szállítsák, ahol a Hezbollah irányította a kikötőt.

Az észak-macedón vámhatóság hamis szállítóleveleket adott át az ország titkosszolgálatának volt vezetője irányításával.

A szerb vállalatoknak történő kifizetést Cipruson keresztül utalták át arany formájában, amelyet nemesfém-kereskedők szállítottak Ugandából. Az arany finanszírozását végül Katarban működő jótékonysági szervezetek adták, amelyeket az ország legfelsőbb személyiségei irányítanak. A jótékonysági szervezetek az ország vezető bankjait használták át pénzátutalásokra.

Katar egész évben folyamatosan támogatta a Hezbollah-t. A német hírszerzés mindhárom kontinensen és azon túl is ellenőrizte a katari hálózatra vonatkozó információkat.

"A befolyásos kormány tisztviselők szerint az adományokat a dohai jótékonysági szervezetek adták," az összegyűjtött információk szerint. "Mindenekelőtt a katari jótékonysági szervezetek - Eid sejk és az Oktatási Alap - csak 2020-n mintegy 500 millió dollárt utaltak át a Hezbollah-nak."

A Mena-Watch kutatóintézet hozzátette, hogy Katar intézkedései nem korlátozódtak a terrortámadások támogatására és az azok végrehajtására szolgáló fegyvervásárlás finanszírozására. A Hezbollah soraiból harcosokat is küldött Szíriába, hogy megvédje Bassár el-Aszad elnök rezsimjét.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 476
113
A palesztinok pénzügyi forrásainak elapadásához a koronavírus-járvány és az Öböl-menti országok Izraellel kötött békéje is jelentősen hozzájárult – számol be a The Jerusalem Post nyomán a Neokohn.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/218432/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 476
113
Haszan Naszralláh, a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet vezetője szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hazudott, amikor azt állította, hogy a Hezbollahnak titkos fegyverraktára van a libanoni fővárosban egy gázüzem közelében, s ez újabb robbanás veszélyével jár.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/218653/
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Azért megvan a diszkrét bája, amikor a dzsihadista ideológia szellemi alapjait biztosító szalafista-vahabita tanok fő terjesztőinek és finanszírozóinak számító Szaúdiak és Öböl-menti monarchiák rettegnek a radikális iszlámtól:eek:;) Amerika és szaúdi bábjaik balfaszsága hozta létre a Síita félholdat is. Irakban Szaddam megdöntése, szíriai és jemeni beavatkozások lökte egyértelműen Irán karjaiba az ellenérdekelt résztvevőket. Az Emírségek legalább konzekvens politikát folytat, de a szaúdiak Jemenben a Muszlim Testvériség helyi ágának fő támogatói. Úgy látszik az amerikaiakat nem különösebben zavarja, hogy Emírátusok és a szaúdiak Jemenben együttműködnek az AQAP-al és ISIS helyi csoportjával.
Ezt meg aztán végkép nem értem:"Az új biztonságpolitikai tengely kialakítása egyben pozitív hír India számára és negatív fejlemény Pakisztán számára." Szaúd-Arábia és Pakisztán szoros kapcsolatokat ápolnak, de például a bahreini fegyveres erők állományában is több a pakisztáni, mint a helyi lakos.


Igen, Szaúd-Arábia mindig is úgy volt ezzel, hogy "legyen a világban minél több szakállas - de náluk lehetőleg egy se legyen" ... :) Azért a Szaúdi társadalom elég "terhelt", gyakorlatilag az uralkodó család hatalma addig tart ameddig az olajból származó jólét ezt fedezni tudja. Ugyanakkor hiába itt a legolcsóbb a kőolaj kitermelése kvázi az egész világon - azért "ki vannak számolva" nagyon. Ráadásul ugye a kőolaj kitermelésük és feldolgozó kapacitásuk pont Iránnal szemben az öböl túlpartján van. Azaz, nem véletlenül vált ki komoly riadalmat Szaúd-Arábiában, ha egyszer-egyszer "rápróbálnak" a finomítóikra illetve pont a parton végzett tömérdek mennyiségű iráni sikeres rakétakísérletekre (namost a drónjaikról egyebekről nem is beszélve). Gyakorlatilag egy komolyabb háború Iránnal nagyon hamar véget érne, ha azok sikeresen elkezdenék pusztítani a kitermelő- és feldolgozó infrastruktúrát ... (Irán egy fokkal kedvezőbb helyzetben van, mert északon is vannak jelentős szén-hidrogén kitermelő helyeik).

Igen, India számára ez miért pozitív hír az kb. értelmezhetetlen ... :) Hacsak nem azért, mert majd vehetnek Ők (is) egy rakás USA fegyverrendszert ... Az azért látszik, hogy mindenki "tankol" a környéken - Izrael is lassan. Azaz az USA gyakorlatilag arra játszik, hogy vásároljon mindenki - talán ezzel finanszírozva a saját dolgait is ... A többit Wilson -nak menő válaszban.


A békeszerződés aláírásának ellentételezéseként Izrael hosszú bevásárló listát nyújtott be az Egyesült Államoknak


Az Egyesült Arab Emírségekkel kötött békeszerződés aláírása után Izrael benyújtott az Egyesült Államok számára egy jelentős mennyiségű 8 milliárd dollár értékű fegyvert tartalmazó listát . Ezeknek a listán szereplő fegyvereknek az a nominális célja, hogy Izrael megőrizze a minőségi fölényét, miután az Egyesült Arab Emírségek megvásárolja az amerikai F-35-s gépeket.

Izrael listáján egy egész század további F-35-s, 12 db V-22 Osprey-l együtt, valamint ismeretlen számú KC-46A légi-utántöltő gépek korai leszállítása szerepel.Valamint ismeretlen számú ,"okos"bomba is helyet kapott a listán.


Ami érdekes, hogy pont e hónap elején reklamált és követelt kárpótlást a meglévő megállapodásaik alapján az USA -nál Izrael a Egyesült Arab Emírségeknek eladandó F-35 -ök miatt. Úgy egyébként az F-35 -ök mellé kap az UAE EA-18G Growler -eket is ...

Izrael látja, hogy mindezek ellenére Nekik is lépni kell, mert hiába a nagy barátkozás immáron a fél arab világgal, ha azok meg elkezdtek gőzerővel betankolni a legújabb technikából. Azért láthatóak a jelek, hogy az USA egyre inkább a távol-kelet felé fordítja "vigyázó szemeit" - aztán könnyen lehet, hogy hosszú távon ott maradnak egy rakás állig felfegyverzett arab állammal. Hosszú távon kérdés még hogy alakul az olajár, ha pl. az EU -ban elhatalmasodik a CO2 mentességi láz elektromos autózással (ugye az EU gyártól 2030 után már nem nagyon terveznek robbanómotoros fejlesztéseket). Ez okozhat komoly belső válságokat ezen országoknál és mi adná magát a belső feszültség levezetésére?

Kérdéses elegendő lenne-e az az plussz egy század F-35 Izraelnek. Azért kérdéses, hogy Szaúdnak is lesz-e ilyen? Szerintem létezik az a pénzmennyiség ... :) A törökök is kérdésesek lehetnek - pl. valamilyen szintű gesztus nyújtásaként (akár hasonló alapon, mint ahogy S-300 -asuk is lett). Aztán a törökökkel is nem régen országos cimborák voltak és láthatjuk milyen gyorsan ki tud hűlni egy ilyen viszony. Ez a Izrael-Ciprus illetve görögök által összerakott gázvezetékből is jól kihagyták a szultánt - még a tranzitból is ... Aztán megy a hacacáré a Földközi-tenger keleti medencéjében a gázon ...

Ugyanakkor ne ragadjunk le az F-35 -nél. A Szaúdiak elég rendesen bevásároltak a csúcsmodern F-15SA (Saudi Advanced) - 84 db lesz Nekik. Persze Ők félig meddig a Katar-ra reagáltak, ahol a F-15QA -ból (Qatar Advanced) 72 db (2016) + 36 db (2017) -ot, azaz összesen 108 db -ot rendeltek (az első darabok már repülnek ezen megrendelésből). Ezt Izrael kicsit megkésve (idén márciusban adták le a rendelést) 25 db új F-15IA (Israel Advanced) és 25 db F-15I (ezeket 2014 -ben vették) modernizálással próbálja lekövetni.

(most csak zárójelben: Katar beszerzései alapján - nehogy nálunk is legyen valami F-15HA (Hungary Advanced) ... :D:D )

Úgy mellesleg Jordánia kap 80 db Leclerc harckocsit ... Most ilyen Egyiptomról egyebekről nem is szólva. A török is gőzerővel fegyverkezik. Azért a síita-félhold -at sem kell félteni e szempontból túlzottan (igaz páran egész káoszban vannak). Igaz, Irán szanaszéjjel van szankciózva, de saját bevallásuk alapján szépen haladnak az atomprogramjukkal. Úgy egyébként egész "pofás" rakétákat és fegyveres drónokat tudnak összedobni ...

Azaz amennyiben az USA elkezdené hanyagolni a régiót, akkor Izraelre "meleg évtizedek" várhatnának - ki tudja, hogy az a sok papír (baráti szerződések) mennyit érnének majd ... Itt Izrael lassan a beszerzések terén nemcsak a mennyiségi fölényét veszti el lassan - hanem a minőségi fölényét és a kezdeményezést is. Azért a környék nem az akkori szinten hulladék MIG-23 végtelenségig lebutított exportverzió-szerű dolgokkal lesz tele ...


Egy érdekes cikk az izraeli médiából.

Katar az ugandai aranypiacon keresztül finanszírozta a Hezbollah felé irányuló szerb fegyverszállításokat

...

Azért kérdéses lehet, hogy érik az újabb blokád Katar részére? Avagy kicsit Izrael keveri meg azt a bizonyost kicsit az öbölmenti arab országok közötti viszonyt tekintve? Persze az is lehet, hogy kicsit mindkettő benne van ...
 
W

Wilson

Guest
Hiába na nincs új a nap alatt van az a helyzet,hogy meg kell csókolni azt bizonyos "gyűrűt":)

Pašinjan beismerte a hibákat, és "új kapcsolatokat" támogatott Oroszországgal




Szeptember 30-n, szerdán az újságírókkal tartott találkozón Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök bejelentette Jereván azon szándékát, hogy minőségileg új kapcsolatokat építsen ki Moszkvával. Megjegyezte, hogy Örményország célja "új szintű" kapcsolatok kiépítése az Orosz Föderációval.

Előző nap Pašinjan telefonbeszélgetéseket folytatott Vlagyimir Putyinnal, amelyek során a felek megvitatták a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus körül kialakult helyzetet. Az örmény miniszterelnök megjegyezte, hogy beszélgetés során nem esett szó Oroszország beavatkozásáról az örmény-azerbajdzsáni konfrontációba. A 102. orosz katonai bázis erőinek felhasználásáról szintén nem esett szó, Pashinyan azonban hangsúlyozta e létesítmény fontos szerepét a köztársaság biztonságának biztosításában.

Pashinyan beszéde az Orosz Föderációval folytatott "új kapcsolatokért" egybeesett Örményország és Azerbajdzsán közötti konfrontáció súlyosbodásával a közös határ közelében, valamint Hegyi-Karabahban. Nikol Pashinyan, aki 2018-n került hatalomra,többek között azzal,hogy szorgalmazta a Kremlhez fűződő szoros kapcsolatok felülvizsgálatát, valamint szoros kapcsolatok kialakítását a nyugati országokkal. Most azonban kritikus helyzetben úgy döntött, hogy ismét Moszkva szoros karjait választja. Nyilvánvalóan a miniszterelnök beismerte hibáit - a helyzet kényszerítette.

A helyzet fájdalmasan hasonlít a szomszédos fehéroroszországi eseményekre. Hosszú évek óta az ország elnöke, Alekszandr Lukasenko megpróbálta megvalósítani a „több vektort átfogó politikát”,egyszerre két székre ülve. Ennek eredményeként az országon belüli tömeges tüntetések következtében Minszk 180 fokos fordulatot tett, és ismét az Unió államának megvalósításáról és az oroszországi szorosabb integráció szükségességéről beszélt.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Valahol Bejrút alatt:
Hezbollah üzem, ahol nem irányított rakétákhoz gyártanak átalakító kiteket.

EjHCs_qXgAE_4nv

EjHCtmpXsAAd2Sr

EjHCt2PXgAEU5OS
 
W

Wilson

Guest
Hiába na nincs új a nap alatt van az a helyzet,hogy meg kell csókolni azt bizonyos "gyűrűt":)

Pašinjan beismerte a hibákat, és "új kapcsolatokat" támogatott Oroszországgal




Szeptember 30-n, szerdán az újságírókkal tartott találkozón Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök bejelentette Jereván azon szándékát, hogy minőségileg új kapcsolatokat építsen ki Moszkvával. Megjegyezte, hogy Örményország célja "új szintű" kapcsolatok kiépítése az Orosz Föderációval.

Előző nap Pašinjan telefonbeszélgetéseket folytatott Vlagyimir Putyinnal, amelyek során a felek megvitatták a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus körül kialakult helyzetet. Az örmény miniszterelnök megjegyezte, hogy beszélgetés során nem esett szó Oroszország beavatkozásáról az örmény-azerbajdzsáni konfrontációba. A 102. orosz katonai bázis erőinek felhasználásáról szintén nem esett szó, Pashinyan azonban hangsúlyozta e létesítmény fontos szerepét a köztársaság biztonságának biztosításában.

Pashinyan beszéde az Orosz Föderációval folytatott "új kapcsolatokért" egybeesett Örményország és Azerbajdzsán közötti konfrontáció súlyosbodásával a közös határ közelében, valamint Hegyi-Karabahban. Nikol Pashinyan, aki 2018-n került hatalomra,többek között azzal,hogy szorgalmazta a Kremlhez fűződő szoros kapcsolatok felülvizsgálatát, valamint szoros kapcsolatok kialakítását a nyugati országokkal. Most azonban kritikus helyzetben úgy döntött, hogy ismét Moszkva szoros karjait választja. Nyilvánvalóan a miniszterelnök beismerte hibáit - a helyzet kényszerítette.

A helyzet fájdalmasan hasonlít a szomszédos fehéroroszországi eseményekre. Hosszú évek óta az ország elnöke, Alekszandr Lukasenko megpróbálta megvalósítani a „több vektort átfogó politikát”,egyszerre két székre ülve. Ennek eredményeként az országon belüli tömeges tüntetések következtében Minszk 180 fokos fordulatot tett, és ismét az Unió államának megvalósításáról és az oroszországi szorosabb integráció szükségességéről beszélt.

Sorry ezt nem ide szántam!!!!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and zolkas

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 838
113
ha pl. az EU -ban elhatalmasodik a CO2 mentességi láz elektromos autózással (ugye az EU gyártól 2030 után már nem nagyon terveznek robbanómotoros fejlesztéseket). Ez okozhat komoly belső válságokat ezen országoknál és mi adná magát a belső feszültség levezetésére?
Csak át ne essünk a ló túlsó oldalára és itt az eu ban kreálnak addigra egy jó ki konfliktust. Nagyon sok érdek találkozna így szerintem. Az Arabok is el lennének foglalva részben. A sok életerős fiatal dzsihadista ide transzportálásával.
Egy Európai konfliktus részben jegelné az arabokat,továbbá az oroszokat is. Így az usa "nyugodtan tudna koncentrálni kínára. Egyébként az araboknak modern fegyvert adni :D Majd allah vezet minket. Ki nem szarja le a modern technikát. Na kb 10-15 év múlva is ilyen szinten lesznek még.
 
  • Tetszik
Reactions: dkes