Már megbocsáss, no offence, de te miről beszélsz???
Én huzamosabb időt éltem Japánban, nemzetközi hármas nyelvvizsgám van, így merek nyilatkozni - milyen kutyába megy le Japán??
Az megvan, hogy a legfőbb szövetséges USA meghatározott részeken mozoghat csak az országban? Hogy inkább egy szgetre száműzték őket, csak, hogy ne a Hokkaido vagy Honshun legyenek támaszpontjaik (a fő szigetek, melyeket Iganagi emelt ki az evezőjével a legenda szerint)?
Arról meg, hogy nem olyan savanyújóska az ország agyilag, mint Mo. az meg egy más tészta. Vidámak a műsoraik, vidámak az emberek, a politika ott nem a nyers hányadék mocskolódás - és a kedvenc témáid egyikeként xenofóbok mint az állat és leszarják az UN migrációs hülyeségeit, szóra se nagyon méltatják. Az emberek vidámak, jó kedélyűek, jól élnek, büszkék a hazájukra és a hagyományaikra, továbbviszik egyben megvédik őket. Felfogják, mit jelent egy szövetség tagjának lenni - nem csak elvenni abból, hanem adni is - de azt teszik ésszel, magukra igen jó eredménnyel. Nem hátbatámadják a szövetégesüket, mint sok másik újabban - nem csoda az USA legfontosabb szövetségese a térségben (lásd F-35 összeszerelő üzem).
Szóval nem látomn át, miért menne le kutyába Japán, csak mert egy szövetség részei, amiben megbízhatóan teljesítenek, cserébe pedig nem kérnek tőlük semmit, ami az identitásukat vagy bármit veszélyeztetné (pl. nem keresztények, a karácsonyt konkrétan buliból ünneplik, mert tetszik nekik. Az ország Sintoista). Ja, és nekik ez tökéletesen megfelel, nem tudom melyik zseni nyögte be valahol itt, hogy DK meg Japán majd szövetségre lép Kínával az USA ellen - ekkora baromságot csak olyan írhat, akinek fogalma nincs a térségről... (lásd a valahol linkelt videóról, ahol szépen elmagyarázzák, hogy DK azért nem lép be a helyi NATO szerű kezdeményezésbe - holott nekik lenne a legjobb - mert Japán is a részese).
Amúgy van itt olyan élőlény, amelyik É koreát jobbnak tarja valamit Délnél?????
Wow, just wow, nem találok szavakat