W
Wilson
Guest
K-al kezdődik és két T betűvel végződik és a szó latin fordítása a következőképpen hangzik coitus interruptusA nyakam ra hogy i beture vegzodik a szo.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
K-al kezdődik és két T betűvel végződik és a szó latin fordítása a következőképpen hangzik coitus interruptusA nyakam ra hogy i beture vegzodik a szo.
Valóban megszólítottalak! Nem gondoltam hogy ekkora törést okozok ezzel…
Valóban @boki posztolt és nem te! Viszont valóban gyakran teszel be képet és videókat. Nem tudok oroszul hiába tanultam…. Meg több mint 30 éve már…
ÉS AKKOR UTOLJÁRA: Érdekel hogy mit posztoltok ki, hisz ebben a topikban különösen fontos, hogy látják az oroszok a térségünket…!
De ha a fejem tetejére állok sem fogok tudni oroszul you tube videókat fordítani. Ha neked mefelel a Deal, akkor ti összefoglaltok a jövőben én meg hülye vagyok, ok?!
Szerintem te nagyon átestél a ló tulsó oldalára senki sem kötelezett téged semmire csupán csak felvetették annak lehetőségét,hogy hasznos lenne ha pár szóban le lenne fordítva az orosz szöveg magyarra mivel aki nem tud oroszul az a képen lévő szöveget nem tudja lefordítani a fordítóval,erre te kioktattad Hegylakót, megnyugtatlak a fórum 99%-t nem irritálja a cirill betük látványa, szerintem te ezekből a hozzászólásokból rossz következtetéseket vonsz le, ugyanis a hozzászólók megszeretnék érteni a képen szereplő orosz szöveget.És nem vár tőled senki ingyen műfordítást ettől nem kell félned.Ami pedig az általad említett iszonyatos véleményterrort és pökhendiséget illeti, az én véleményem szerint ha valaki nem ért egyet az én véleményemmel és kulturált módon ellenvéleményt vagy kritikát fogalmaz meg,az szerintem egyáltalán nem véleményterror vagy pökhendiség ez egy normális fórumnak a természetes velejárója.Ja és mielőtt elragadnának az érzelmek ez egyáltalán nem a személyednek szól,ha tanácsolhatok neked őszintén és jóindulatúan valamit akkor az az lenne,hogy lépj hátra egyet és gondold végig a dolgokat.
Amennyit itt hisztiztél abból 10 videó összefoglalóját megírhattad volna.Azért nem felel meg ez a deal, mert nincs időm fordítani, meg összefoglalókat írni...
részemről 2 opció van 1) nem posztolok orosz videókat 2) posztolok, aki érti, érti, aki meg nem, az kihagyja, és nem hisztizik a fordítás/összefoglaló hiánya miatt
Hosszú távon úgyis az az egyetlen lehetőség, hogy ha érdekel az orosz világ, akkor muszáj lesz megtanulnod a nyelvet.
Nincs királyi út! (ha nem érted, akkor Google-z rá)
Magyarország 30 éve nem a "keleti blokk" része, több mint 20 éve NATO tag és lassan 20 éve az EU tag. Gazdasága, kultúrája, és katonai hovatartozása nyugatra húzza. Oroszt kötelezően kb 25-30 éve nem tanítanak iskolában, míg angolt és/vagy németet igen. (Már az átkosban is aki tehette inkább németet tanult mint oroszt, hisz az emberek tudták, hogy a turizmus és az NDK/Ausztria közelsége miatt az jobb választás.)
Az internet bekötése, mely elképesztő módon megkönnyítette a nyelvtanulást, az előbb említett tényezők miatt ismét a nyugati nyelvek tanulását segítette elő a fiatalok körében.
Innentől miről beszélünk?
Minden árnyékban russzofóbok keresése meg a véleményterror kiáltása helyett logikusan kéne ránézni a helyzetre, és egyértelművé válnának bizonyos dolgok.
Amennyit itt hisztiztél abból 10 videó összefoglalóját megírhattad volna.
A hatalom pökhendiségét érzem rajta, és emiatt egyre inkább nincs értelme ennek a fórumnak.
OFF:De leszarom, mert ez a HTKA egy nagy rakás trágyadomb. Nem érdekel már, hogy mi lenne/lett volna a logikusabb. Ti most "hatalomban vagytok" (legalábbis úgy érzitek), pökhendiek vagytok, úgyis semmibe néztek mindenki mást.
Most tettél be az orosz topikba egy orosz filmet leírás nélkül, de provokáló kísérőszöveggel.Csak azt nem értem, hogy velem mit foglalkoztok? Boki tett be egy képet, amin orosz szöveg van. Erre mind engem támadtok!
Én nem csináltam semmit, csak mivel Hegylakó megszólított, hát válaszoltam! De én nem tettem fel most semmit, amin orosz szöveg van... mi bajotok van?
Egyre nevetségesebb banda ez a HTKA-s brancs...
Kína is a világ egyik nagyhatalma, és mennyi magyar beszéli a nyelveiket? Ja... Pedig elég fontos lenne...Még mindig az a helyzet, hogy Oroszország a világ 3 nagyhatalmának egyike.
És örülök annak, hogy leírtad, amit leírtál.
Az orosz fordítás követelőzés mögött is ez áll, hogy na majd tanuljak meg oroszul? én??? hát kik ezek az oroszok...
Az a helyzet, kedves "barátaim", hogy titeket már az a tény is frusztrál, hogy az az oroszok még mindig léteznek. Az orosz szöveg/videó fórumban való felbukkanása is ezzel szembesít titeket, hogy az oroszok még mindig léteznek, sőt, tényezők a világban. Emiatt vagytok mérgesek.
Ezt nem bírjátok elviselni, ezért ellenzitek az eredeti orosz tartalmakat a fórumban. (Tudjátok, hogy úgysem lesz hozzá fordítás, ezért a fordítás hiányába köttök bele).
A másik pedig, ami frusztrál titeket, kedves fórumtársaim, hogy ilyenkor kiderül, hogy az angol/német stb. nyelvek ismeretével nem nyílik meg előttetek automatikusan az orosz világ, és ez zavar titeket. Hogy van a világnak egy olyan szeglete, amely számotokra zárva van, egészen addig, amíg erőfeszítést nem tesztek érte.
És számotokra a gond ott van, hogy a orosz nyelv megértéséhez kellene erőfeszítést tenni... az oroszhoz...! Angol, német nyelv stb. esetén simán megteszitek, mert azok valakik, na de mit képzelnek ezek az oroszok? Hogy majd az ő nyelvük megértéséhez tesztek ti erőfeszítést? Hát még mit nem!
Kínálják azok tálcán nektek az információkat!
Na ez van mögötte. Nagy beképzelt pökhendiség. Ti nem tudtok valamit, de ti követelőztök, meg oktatjátok ki a másikat.
Most tettél be az orosz topikba egy orosz filmet leírás nélkül, de provokáló kísérőszöveggel.
Én meg guglival lefordítottam a filmismertetőt és beraktam. Hiszti nélkül.
Ha ezt te megtetted volna, akkor most harminccal kevesebb haszontalan bejegyzés lenne.
Sokan tesznek be idegennyelvű anyagokat, legtöbbjük 1-2 mondatos kísérettel, hogy miről van szó.
Te nem. Viszont ideológiát tudsz gyártani ahhoz, hogy miért nem.
Látszik, hogy kánikula van.De leszarom, mert ez a HTKA egy nagy rakás trágyadomb. Nem érdekel már, hogy mi lenne/lett volna a logikusabb. Ti most "hatalomban vagytok" (legalábbis úgy érzitek), pökhendiek vagytok, úgyis semmibe néztek mindenki mást.
Kína is a világ egyik nagyhatalma, és mennyi magyar beszéli a nyelveiket? Ja... Pedig elég fontos lenne...
...
Árnyaltabb ennél azért a kép...Kína kisebb tényező Magyarországon, mint Oroszország. És ez még azután is így lesz, miután a kormány behívja Magyarországra a FUDAN-t.
Most tettél be az orosz topikba egy orosz filmet leírás nélkül, de provokáló kísérőszöveggel.
Én meg guglival lefordítottam a filmismertetőt és beraktam. Hiszti nélkül.
Ha ezt te megtetted volna, akkor most harminccal kevesebb haszontalan bejegyzés lenne.
Sokan tesznek be idegennyelvű anyagokat, legtöbbjük 1-2 mondatos kísérettel, hogy miről van szó.
Te nem. Viszont ideológiát tudsz gyártani ahhoz, hogy miért nem.
Nézd Bagoly..."csupán csak felvetették annak lehetőségét"
egyáltalán nem így van, nem kérés volt, hanem követelőzés
A hozzászólásod második fele pedig nem érdekes, mert például ami a Hiperszonikus csapásmérő eszközök topikban megy, ahhoz semmi közöm,
de ha oda benéz az ember, akkor azt látja, hogy ott hónapok óta arról megy a parttalan vita, hogy
a) az egyik oldal szerint a hiperszonikus csapásmérő eszközök márpedig képesek a manőverezésre
b) molnibalage szerint pedig a középiskolás fizikával bebizonyítható, hogy nem képesek.
És erről megy a parttalan vita, hetek-hónapok óta, amelyből csak egy látszik, hogy az a) csoport normálisan érvel, a b) oldal pedig pökhendi, alpári stílusban lekezeli a többieket.
Na, és akkor most kanyarodjunk vissza ide. A HTKA-n általános lett, hogy a magukat most hatalomban érzők felvették ezt a lekezelő, kioktató, fenyegetőző, alpári stílust. Ez a fajta fordítás követelőzés is ilyen. A hatalom pökhendiségét érzem rajta, és emiatt egyre inkább nincs értelme ennek a fórumnak.
Haver, a bolgar cirillre is ezt mondana mindenki, pedig azokkal meg senkinek sincs semmi baja.Még mindig az a helyzet, hogy Oroszország a világ 3 nagyhatalmának egyike.
És örülök annak, hogy leírtad, amit leírtál.
Az orosz fordítás követelőzés mögött is ez áll, hogy na majd tanuljak meg oroszul? én??? hát kik ezek az oroszok...
Az a helyzet, kedves "barátaim", hogy titeket már az a tény is frusztrál, hogy az az oroszok még mindig léteznek. Az orosz szöveg/videó fórumban való felbukkanása is ezzel szembesít titeket, hogy az oroszok még mindig léteznek, sőt, tényezők a világban. Emiatt vagytok mérgesek.
Ezt nem bírjátok elviselni, ezért ellenzitek az eredeti orosz tartalmakat a fórumban. (Tudjátok, hogy úgysem lesz hozzá fordítás, ezért a fordítás hiányába köttök bele).
A másik pedig, ami frusztrál titeket, kedves fórumtársaim, hogy ilyenkor kiderül, hogy az angol/német stb. nyelvek ismeretével nem nyílik meg előttetek automatikusan az orosz világ, és ez zavar titeket. Hogy van a világnak egy olyan szeglete, amely számotokra zárva van, egészen addig, amíg erőfeszítést nem tesztek érte.
És számotokra a gond ott van, hogy a orosz nyelv megértéséhez kellene erőfeszítést tenni... az oroszhoz...! Angol, német nyelv stb. esetén simán megteszitek, mert azok valakik, na de mit képzelnek ezek az oroszok? Hogy majd az ő nyelvük megértéséhez tesztek ti erőfeszítést? Hát még mit nem!
Kínálják azok tálcán nektek az információkat!
Na ez van mögötte. Nagy beképzelt pökhendiség. Ti nem tudtok valamit, de ti követelőztök, meg oktatjátok ki a másikat.
Sztem ebben tévedsz! Kína lesz Mo. legfontosabb EU-n kívüli partnere. Oroszo. évtizedek óta megrekedt egy szinten és Putyin bár megállította a züllést, nem tudja kilökni a mocsárból. Míg Kína történelmi léptékben pillanatok alatt a legpotensebb kihívója lett az USA-nak. Nem véletlenül került rá a célkereszt.Kína kisebb tényező Magyarországon, mint Oroszország. És ez még azután is így lesz, miután a kormány behívja Magyarországra a FUDAN-t.
mikor volt ez a többször?többször vezető kulturalis, gazdasági és technológiai nagyhatalom volt.