Kb mint egy népirtásra való felhívás, csak finomabb köntösbe bújtatva, és nem direkt módon, erőszakos formában. Az ilyen embert is minimum rács mögé kellene zárni emberiség ellen elkövetett bűncselekmény miatt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kb mint egy népirtásra való felhívás, csak finomabb köntösbe bújtatva, és nem direkt módon, erőszakos formában. Az ilyen embert is minimum rács mögé kellene zárni emberiség ellen elkövetett bűncselekmény miatt.
Erdélyben állítólag valamilyen "Mészáros-érdekeltség" már elkezdett bevásárolni...
Ismerősöm ugyan ezt mesélte, csak ő francúzoknál volt, tőle utána fürdésenként X eurót kértek.A saját német sztorim nem a fűtésről, a zuhanyzásról, lehet volt már de még egyszer, mert engem megdöbbentett:
Csere diák programon keresztül voltam kb. 20+ éve a még FÉNYKORÁT élő Németországban 2 hétig, befogadó családnál, amúgy is az ország egy leggazdagabb régiójában, Dortmund mellett tip-top kisváros elit részében.
Első hét közepénél kérdezgették, hogy minden nap keményen sportolok, vagy mi van? Szó szót követett, nem értettem mi van, aztán rám szóltak finoman hogy ne zuhanyozzak már minden nap, mert náluk ez nem divat, csak ha nagyon koszos munkát végez, vagy minimum félmaratont fut valaki... Pofám leszakadt!
Feleségem alapból naponta kétszer legalább lezuhanyzik, én is egyszer, nem lennénk jók németeknek...
Tőlem nem kértek zsetont, kajával - minden egyébbel elhalmoztak, hoztak vittek kocsival ide-oda, mutogattak több várost szerte az országban, de a fürdést naponta azt nem értették/elmagyarázták hogy felesleges annyit !Ismerősöm ugyan ezt mesélte, csak ő francúzoknál volt, tőle utána fürdésenként X eurót kértek.
Németországban a csecsemőket is hetente egyszer fürdetik, amúgy ilyen popsitörlővel maszatolják.Tőlem nem kértek zsetont, kajával - minden egyébbel elhalmoztak, hoztak vittek kocsival ide-oda, mutogattak több várost szerte az országban, de a fürdést naponta azt nem értették/elmagyarázták hogy felesleges annyit !
Ezt nem tudtam, de a felnőttek is használják a nedves törlőkendőt elég intenzíven, ami nem gond, csak hát sokan és sokszor fürdés/zuhany helyett!!!Németországban a csecsemőket is hetente egyszer fürdetik, amúgy ilyen popsitörlővel maszatolják.
Egyszerű a megoldás. Vissza kell csatolni Magyarországhoz.Elvarratlan szálak
(Figyelő, 2021. október 14.)
Ez már a németek ellen is bejött
A fotót kinevetőknek írnám... A határőrizet egyik leghatékonyabb módja a lovas határőr. Terepen, ez a legjobb, gyors közlekedés, még a modern terepjárók korában is. hazánkban is megvolt ez a nyugati végeken, a 80-as évek végéig. ugye, most molyen jó lenne, ha jelez a rendszer, hogy valahol átjutottak...
USA - Mexikói határ....
A román határszakaszon vannak lovas rendőrök.Már rég felszereltem volna és lezavartam volna a déli határra, a lovas díszelgőket, egy kis éles feladatra.
Amúgy nem lenne hülyeség nagyobb számban alkalmazni őket. Kutyákhoz hasonlóan. én pl a kiképzésük részévé tenném. tehát minden kiképzés alatt lévő állatot leküldenék
úgy tudom a muszlimok amúgy se kedvelik a kutyákat, a kutyusok meg nem nagyon szeretik az arab(meg cigus) szagot érthetetlenA ló és kutya két alap dolog! A ló halk, nehéz terepen a leggyorsabb közlekedési mód, ZÖLD! hogy nyalják meg a bal fülcimpámat a nagyon haladók! Szóval csak előnye van!
A kutya meg főnyeremény! Sötétben is jelez az orra olyan esetben ahol még az éjjellátó sem ér semmit, és a legtöbb esetben olyan pszicho terrort jelent, hogy vigyázzba áll 20 katonakorú fiatalember is, meg nem nagyon van kedvük nekiállni futkározni 21-felé, mert tudják hogy ha lekerül a szájkosár, a kutya FIXEN utoléri és csúnya munkát végez.
Minden ilyen régen bevált dologra szükség van, nem a modern technika helyett, hanem mellett!!!
Pont így lennék amúgy egy fasza aknazárral is, csak mondom...
De csak huszar egyenruhaban! Hogy tudjak hova erkeztek.Már rég felszereltem volna és lezavartam volna a déli határra, a lovas díszelgőket, egy kis éles feladatra.
Az a bibi veluk hogy nem tudsz kint maradni vele annyi idot mint egy normal szoli. Emlekeim szerint 6 ora csak a tobbi lovakaras. Tovabba ok hogy magasan vagy igy jobban latsz, meg gyors aranylag, elmegy mindenhol, de azert mindenhol meg megsem. Egy erdos reszen, bokros fenyves teruleten nem tudod kovetni a gibbonokat vele. Tovabba ok hogy utolered oket, aztan akkor mi van? Le kell szallni rola hogy intezkedj, de hova teszed a lovat? Xar idoben meg xar lehet lovacskazni. A fenntartadaba nem megyek bele mert nem biztos hogy dragabb mint egy mai terepjaro fenntartasa, csak a lohoz is kell akkpr egy hatteraparat parhuzamosan az auto melle, lodoktor, patkolas, istallo, kaja, csallangok stb. Az volt a megszunes oka hogy fel kellett szamolni azt a hatarorizeti rendszert ami mukodtette. Ez ket ok miatt volt, nem volt penz ra a kilencvenes evekben es nyugati elvaras is volt. (raadasul ugy epult fel hogy kifele fogtal vele nem befele.) Orsonkent volt 5 lo, egy egy ors mukodesi terulete, hatarszakasza hossza valtozo volt.Vannak a díszelgők, Ok. de lehetne hasznukat is venni, ilyen feladat ellátására. Ahol nincs út, semmilyen, még földút sem, a zöld határon és átjutnak, ott a lovas a leggyorsabb.