Szia,
Persze Lo ott van Irakban, stb... is. De ez Lo dontese, amiert kap valamit, pl. friss harci tapasztalatot. A lengyel tarsadalomnak ez alap es termeszetes. Lo-ban a gyerekek altalanos iskola also tagozataban lesznek "farkaskolykok" akik ekkor kezdik az alap katonai dolgok tanulasat (egyenruhaban), pl. tuzgyujtas, tajekozodas, stb. Kesobb "harcerz" lesz (magyarul cserkesz, erdekes, hogy a szo gyokere a magyar "harc" szo), aztan kesobb is folyamatos a katonai neveles (egyetemen is). Tehat ha nem tudsz eles katonai tapasztalatot szerezni mashol, akor azert el kell menned Irakba. Es mindennek megvan az ara amit minden allam el tud donteni, hogy akarja-e vagy sem. Es persze a tapasztalaton kivul azert anyagi haszna is van ezeknek, Ukrajnaban sem veletlenul ulnek fontos allami cegek elen lengyel managerek. Amikor pl. Mo mondjuk fele aron vesz gazt (amugy meg mindig dragabban mint Lo...) az oroszoktol akkor annak is meg kell fizetni az arat, mert az oroszok ugyanuugy ahogy az amcsik sem adnak semmit sem a masik ket szep szemeert. Tehat Mo X-el fizet az olcso gazert, Lo meg Y-al az ingyen fregattokert pl. A kulonbseg csak, hogy kivel uzletelsz, de nekem ugy tunik, hogy Mo jol taktikazik, es eleinte Oroszo-t favorizalta mert o a gyengebb, tehat Oroszoknak kellett tobbet fizetni a szovetsegert, majd ugy tunik, hogy vegul USA oldalra all, ami jo lepes, hiszen az USA-UK-Lo-Izrael tengyely sokkal erosebb mint Oroszo de igy az USA-nak tobbet kell ezert Mo reszere fizetnie, hiszen nem egy semleges allamot kell az oldalara allitania, hanem egy Orosz-barat allamot, az meg tobbe kerul. Eddig nekem tetszik a magyar kulpol, ugy tunik ki van talalva. Ezt persze Lo nem jatszhatta el, hiszen egyertelmu lett volan ugyis, hogy mindnekeppen USA oldalon fog allni, mert ez tortenelmi szuksegszeruseg.
Amugy ami azt illeti, hogy nem tudjak sehova vinni a repterek amit ok epitenek: epp a napokban olvastam egy cikket arrol, hogy a Mo-rol kivonulo szovjetek elszamoltak (vagy csak megprobaltak?) nekik pluszba a Mo-n altaluk epitett bazisokat.