Sok sikert nektek az angolszász szövetség élén mint spearhead Moszkváig!1.
2. Ha megnezed No allapotat es megnezed Lo-et akkor ugye egyertelmu, hogy hol szeretnel elni, nem (eleg sok spanyol, francia, olasz, de meg eredetinemet kollegam is van)? Az is egyertelmu, hogy kinek van most erosebb serege. Az is egyertelmu, hogy kinek van egysegesebb tarsadalma. Az is egyertelmu, hogy melyik allam szovetsegesi rendszere esik eppen szet. Arrol is nagyvonaluan elfelejtkezel, hogy 15 millio lengyel el az USA-ban es szavaz. Es nem csak szavaz, mivel altalaban szorgalmasabb mint az atlag ezert gyakran dontesi pozicioban van, talan neked is remlik par lengyel nev ha belegondolsz akar csak az ismertebb amcsi politikusok kozott. De neked erveket folosleges irni, hisz te meg olyat is kepes voltal leirni, hogy Oroszo rendszeresen felmosta Lo-val meg Ro-val a padlot... melyik padlofelmosasra is gondolsz? A koraujkorira, amikor Lo elfoglalta Moszkvat? Vagy az 1920-as esetre amikor Szovjetoroszorszagot legyozve megalapitottuk az allamunkat? Vagy az 1945-os esetre gondolsz? De hat nem ugy volt, hogy azok a gonosz gruzok es szovjetek voltak? Vagy akkor orosz amikor jo hogy orosz, amikor meg nem jo hogy orosz akkor meg hirtelen nem is orosz?? Nem nagyon durva kettos merce ez? Romania kapcsan meg meg nagyobbat tevedsz, veluk sajnos meg soha senki nem mosta fel a padlot, elhiheted en sajnalom ezt a legjobban. De akarhogy is, mindket VH-bol gyoztesen szalltak ki, mas haboruban meg meg nem nagyon vettek reszt, hiszen a 19. szazadban lett megalapitva az orszaguk (Cuza). Amugy osi roman szokas szerint most is at fognak allni a pravoszlav oldalra ahova valok, igy van ez kitalalva. Lehet megsertodni, de Lo kibirja nelkuled, forditva meg nem biztos... Mar csak az is nevetseges amikor 5 pontban osszeszedtem, hogy miert all jol az USA, egyetlenegy mondatba kotottel bele, az 5 erv mellett meg csak ugy elsiklottal. Meg most sem esik le neked, hogy az ERZELMEID vezetnek? Ha tanultal volna vitazni, ervelni, akkor mondjuk legalabb leirtad volna, hogy "ok, ebben igazad van, de ebben meg szerintem nem mivel...", de nem, te csak atugrod ami nem tetszik, de nem tudsz hogyan belekotni. Ez a hozzaallas elorevisz teged? Segit jobban megerteni a dolgokat? Elhiszed, hogy senki sem fogja eszrevenni, hogy 5 pontot atugrottal es egyetlen mondatba tudtal csak belekotni? Szerinted aki olvassa az nem latja, hogy akkor az rossz esetben is 5-1 ide? Vedd eszre, hogy ha nem akarnak jot Mo-nak akkor epp az mellett ervelnek, hogy Putyin oldalan alljon, mert igy tudnam garantalni, hogy nekem mindenkeppen legyen egy gyoztes orszagom, de nem, en azt akarom, hogy Mo is a gyoztes oldalon alljon. Amugy szolj majd ha az orosz bankoknak mar nem kell jelenteniuk az amcsi adohatosagnak, akkor folytassuk majd jo?... (kozben esetleg onszorgalombol utananezhetsz, hogy hany lengyel nevu vezetot talalsz az IRS (adohatosag) elen...)
Remélem mi most végre kimaradunk belőle, meg a gombafelhő amit majd kaptok sem erre felé fog kiszóródni.
Ezt sajnos én is így látom, ebben egyet értünk.Nem hatral sehova??? USA most kapja epp szet, sot a nemet bankokat is most dobja ki az USA Lo-bol: Deutsche Bank egy (ketto) eve kellett eladja a lengyel leanyait, mert az amcsi(!) adohatosag(!) igy dontott! Nemeto egy akkora nulla USA-UK-hoz kepest, hogy az hihetetlen. Akkor jottok ti majd az EU-ba ha mi mar nem leszunk ott!
Ez amit írsz MOST MÉG igaz. Az Eu szerintem is nagyon jó hely. A jövőjét féltem, mivel elpuhult és sajnos szerintem későn reagált le sok sok komoly kihívást. Talán még időben vagyunk, én a brüsszeli jelenlegi Eu-s elit leváltását várom, Olaszország Ausztria jó irány eddig.Az USA-ban egy Trampli trappol át mindenkin, Kínában Xi építgeti a maga maoizmusát, Oroszországban Putyin vívja a kilátástalan háborúit, van máshol is baj, az EU még viszonylag nyugodt hely ezek között.
Nekem a környezetemben elég kevés migráns van azok is normálisak, tudom hogy az országban sincs túl sok, minek görcsöljek miattuk, a félmilliárdos EU-ba vándorolt néhány millió migráns miatt sem szorongok különösebben, nem mindenkinek okoz ez napi stresszt. Az EU-ban akik akarnak menekülteket befogadni azok megtehetik, akik nem akarnak azok is, mert szuverén államok szövetsége vagyunk, sem az USA-ban, sem Oroszországban, sem Kínában nincs ennyi autonómiája a tagállamoknak, de az EU-ban még azt is megteheted, hogy ezeket a rendszereket dicsőíted és az elnyomó uniós bürokráciát szidod.