Őket nem meneszthetik csak a francia és német választók, ahogy Orbánt sem meneszthetik kívülről azok akik nem szeretik, csak a magyar választók, ez így működik az EU-ban.
Ez azért van így mert szuverén államokból áll az EU. Ha ez nem tetszik és gyors bürokráciát akarsz akkor be kell szántani a szuverenitást és egy önállóan döntő központot kell csinálni, de akkor nem lesz helye panasznak ha a központ nem úgy dönt majd ahogy szeretnéd.
Ne nézz már ennyire madárnak, azon kevesek egyike vagyok akik partnerként kezellek itt, nem ellenségnek. NYILVÁN úgy van ahogy írtad. Tudom én is. Ahogy gondolom TE is hogy a német választóknak annyira nem jött be Merkel migráns politikája, mert sokat vesztett a népszerűségéből, illetve Seehofer lehet hogy rövid időn belül megpuccsolja. Alakul ez. Én nem nézlek te, NYILVÁN tudod te is, csak nem ezt szeretnéd.
Macron meg olyan szinten bezuhant odahaza, hogy még. Őt sem fogják újraválasztani ez szinte biztos, kb. arra játszhat reálisan hogy kitöltse az idejét.
Nem akarok egyesült európai államokat, de működőképs közös külügy, hadügy kéne, nem csak egy bürokrata papírkutya. Olyan formában hogy az használható legyen, operatív/gyors vezetéssel, harcoló alakulatokkal, s a legfontosabb: saját Eu-s hadiiparral és elkötelezett tagállamokkal hogy azt veszi mindenki.
A belpolitikába nem engednék beleszólni senkinek a központból, a fentebbi dolgok viszont elkerülhetetlenek ha meg akarunk maradni az USA/Kína gazdasági/katonai és az Orosz katonai kihívásoknak.
Az USA a szövetségesünk védelmi téren, Kína nem szövetséges de jó a viszonyunk velük, Oroszország nem szövetséges és kifejezetten ellenséges a szövetségünkkel, a kapcsolataink is ezt a helyzetet tükrözik. A szövetségeseinkkel közelebbi kapcsolatunk lesz mint azokkal akik nem szövetségesek, vagy azokkal akik fenyegetést jelentenek nekünk, nincs ebben semmi meglepő.
Mindhárom boldogan venné ha széthullana az Eu végleg, és egy erős versenytárssal kevesebb lenne, illetve tudna a zavarosban könnyebben halászni. Az USA ugyan úgy mint a másik kettő. Szövetséges? Papíron. Ott próbál megosztani, gyengíteni ahol ér. A saját nem annyira versenyképes energiahordozóit akarja teríteni erővel, és elítéli az olyan projecteket amiből nem neki van haszna. Egyértelmű nyerészkedni akar, befolyást, felvonulási övezetet, bázisokat, piacokat. Na meg minden áron lejjebb tartani minket, mint ahol Ő maga van.
Oroszország olyan amilyen, nem tökéletes de vele természetesebben tudnánk szimbiózisba kerülni még jó sokáig, mivel vennék tőlünk a korszerű termékeket(leendő piac), és adhatnák érte a nyersanyagot. Velük kiegészíthetnénk egymást, az USA minden szinten ellenfél. Papíron persze nem, de a valóság ez.
Kína meg tök egyszerű, bármit legyárt és elad ami neki van, nekünk nincs, és bármit megvesz ami nekünk van, nekik nincs. Nyersanyag felvásárlásnál konkurencia.
Ez az orosz narratíva, de mi nem az orosz narratíva szerint cselekszünk.
Ez azért kár, mert szerintem jelen esetben az orosz narratíva pontosan megegyezne az Eu érdekeivel is. Nem kell minden kezdeményezéstől elhatárolódni kapásból csak azért, mert az oroszok dobták be. Van olyan is közte amit ha megvizsgálunk, bizony nekünk is az érdekünk. Ebben nyilván veled nem fogok egyet érteni.
Ezt se látod át teljesen, mert úgy tűnik nem tudod, hogy az olasz-osztrák vonal kvótapárti. Ez teljesen ésszerű vonal a részükről mert sok migráns van náluk és ők szeretnék ha nem magukban hanem közös európai rendszerben kezelnék ezt. Az olasz-osztrák vonal tolása a kvóta tolását is jelenti.
Nem nem, nem erre értettem, de NYILVÁN te is tudod. Arra hogy ide több migránst beengedni nem szabad, ki kell mondani világosan hogy nem hasznosak mint leendő munkaerő, hanem káros folyamatokat indítanak el, nem itt kell őket letáboroztatni hanem ott ahonnan jönnek.