Hát igy magában csak azok.Ki kéne bontani,de az nem két oldal lenne,és hosszabb vitát igényelne.Szerintem az első lépésnek a Magyar Állam jelenlegi öncélú,familiáris-feudális rendszerét kellene megszüntetni,és igenis a liberális jogállami elvek mentén ujraszervezni.Mert az inliberális állam,az a nemesi állam.Az inliberális demokrácia az a nemesi kztársaság.Nem a Nemzet,hanem xsak egy réteg érdekeit szolgálja.Talán a vidéki amerika önkormányzati rendszerét kéne összekombinálni a francia félelnöki,kétkamarás rendszerrel.Ez már nmagában egy vitakérdés.És ha a trianoni ország belső problémáit megoldottuk,akkor nyujthat stabil alapot a külpolitikához,és a katonapolitikához.Mindenesetre önmagunkban gyengék vagyunk,szükség van egy erös szövetségesre.Ennek a szövetségesnek nem lehet a kozvetlen érdekeinkel szembeni érdekeltsége,és legyen elég messze,hogy ne legyen tulzottan a nyakunkon.Ez a kell erejű szövetséges jelenleg az USA.Addig,amig nem vagyunk elég erősek az önnálló érdekérvényesitéshez,igenis meg kell húzodni a védelmében.És igazodni kell hozzá.Inkább hozzájuk önként,mint az oroszokhoz-kényszerböl.Konkrétumokat vártam, ezek csak ködös lózungok. Arra számítottam vannak konkrét elgondolásaid a másképp végrehajtandó dolgokról.