„Tisztelt Putyin úr, az ön politikai elődei, hol vörösebbek, hol fehérebbek, úgy gondolták, le lehet szakítani a kis román testvér egyik lábát, egy olyan rátermett lábat, mint Besszarábia, majd pedig az egyik kezét is le lehet vágni, a mi drága Bukovinánkat, amely egyáltalán nem szükséges zálogként ott van ortodox testvéreinknél. Később, amikor hivatalosan is testvérekké váltunk a sarló és kalapács jegyében, a ti nagy politikusaitok úgy gondolták, jót tenne nekünk egy kis éheztetés, és eltulajdonítottátok a
Kincset, mint egy kikényszerített ajándékot.
Szép kis ortodox testvériségben voltunk, Putyin úr.
Ma, a tegnapi idióták utódai, új ruhát öltött idióták folytatni akarják a sátáni elnyomást, késleltetvén a fent említett ortodox kötődés jogszerű működtetését.
Putyin úr, ön hittársak gyilkosait táplálja.
Szabaduljon meg a sátáni idiótáktól, Putyin úr, az oroszok megérdemlik, hogy megismerjék a román ortodox lelket, ahogy mi is az orosz pravoszláv lelket.
És ezekkel az idiótákkal e dolog soha nem valósítható meg.
Nem csodálkoznék, ha ezek a gazemberek arra készülnének az új európai Németország árnyékában, hogy kedvükre tegyenek a pannóniai síkság vadembereinek és, miután elragadtátok kisebb testvéretek egyik kezét és egyik lábát, most megpróbáljátok kitépni a mellkasából az erdélyi szívet, eltávolítván Erdélyt a szent testtől. Hogy csak a Román Föld lelkével maradjunk.
Nem csodálkoznék, nagy testvér, nem csodálkoznék, ha egy ilyen mocskos terv főne az ön fülébe mérget csöpögtető idióták démoni fejében.
Így aztán tisztességesnek tűnik nekem, hogy a mi mennyei atyánk nevében arra kérjelek, Putyin úr, hogy szabadulj meg a Tisztátalannak felesküdött idiótáktól, akik önt is a román nemzet, Oroszország kisebb testvére hóhérává akarják változtatni.
Még nem késő, nekünk, nektek, az ortodoxiának. Ámen!
Ninel Peia – A Román Nemzetség Párt elnöke”
https://foter.ro/cikk/20190118_egy_melyroman_politikus_felmosta_a_foldet_vlagyimir_putyinnal
---
"Stimate domnule Putin, înaintașii dvs politici, mai roșii sau mai albi, au considerat că fratelui mai mic român i se cuvine să i se smulgă un picior, unul destoinic precum Basarabia, și apoi să i se taie o mână, precum Bucovina noastră cea dragă care stă zălog deloc necesar la alt frate ortodox. Apoi, când am devenit frați cu acte în regulă sub stindardele cu ciocan și seceră, s-au gândit marii voștri politicieni că nu ne-ar sta rău înfometați și să vă însușiți și Tezaurul ca un cadou luat cu de-a sila.
Frumoasă frăție ortodoxă am mai avut, domnule Putin.
Azi, urmașii idioților de ieri, idioți în haine noi vor să continue opresiunea satanică întâziind exercitarea de drept a liantului ortodox despre care vorbeam mai sus.
Hrăniți, domnule Putin, niște ucigași de frați întru credință.
Scăpați de idioții satanici, domnule Putin, rușii merită să cunoască sufletul românesc ortodox și noi pe cel pravoslavnic rus.
Și cu idioții ăștia, acest lucru nu va fi nicicând posibil.
Nu m-ar mira ca acești ticăloși să pregătească, la umbra noii Germanii europene, să facă pe plac sălbaticilor din Câmpia Panonică și, după ce ați luat o mână și un picior fratelui vostru mai mic, să încercați să-i smulgeți și inima ardelenească din piept, îndepărtând Transilvania de trunchiul sfânt. Ca să rămânem doar cu sufletul Țării Românești.
Nu m-ar mira, frate mai mare, nu m-ar mira ca un murdar astfel de plan să se coacă în capetele demonice ale idioților care vă picură otravă în urechi.
Așa că, mi se pare corect ca, în numele Tatălui Nostru Ceresc, să îți cer, domnule Putin să renunți la idoții închinați Nefârtatului care vor să vă transforme și pe dvs în noul gâde al Neamului Românesc, fratele mai mic al Rusiei.
Încă nu e prea târziu pentru noi, pentru voi, pentru ortodoxie. Amin!
Ninel PEIA - Președinte Partidul Neamul Românesc"
https://evz.ro/putin-ninel-peia-scrisoare-rusia-romania.html