Baszki, tök jó példa amit hoztál, a törököknél 2 éven belül meg is támogattak nagy eséllyel egy katonai puccsot!
Az amúgy megvan hogy közel volt hozzá a török haderő, hogy megostromolja Incirliket?
Törökország papíron a NATO második legnagyobb hadereje, egy regionális hatalom. Szerinted MI mit tudnánk tenni hasonló esetben?
Németország meg folyamatosan szopóágon van gazdaságilag, bármi nézeteltérés van köztük, ingatlanpiaci buborék átlőcsölésre rájuk, német adófizetők mentik meg az USA GM tulajdon Opelt pl., VW botrány, acéltermékek vámja az USA-ban, parancsra Huawei száműzés, nekik nagyon előnytelen Orosz embargó fenntartatása etc etc sorolható napestig ahol a németeket szimplán akaratuk ellenére bepálcázzák az amcsik a sarokba!
Nem, nem, nem és nem! Engem nem győz meg arról senki, hogy örülni kéne annak ha jönnek állandóra.
Én csak annyit kérnék, hogy ne vegyenek gyámság alá, és hagyjanak minket élni...
Hogy mi mit szeretnénk az csak akkor szempont, ha egyáltalán, ha az ő legfontosabb érdekeik elintézve. Nem akarlak meggyőzni semmiről. Azt kérdeztem ha akarnak állandó jelenlétet, stb., akkor mi lehet a mérleg másik serpenyőjében és tényleg akkora feladása lenne az önállóságunknak. Nem lehet a xarból kicsit jobban is kijönni. Pl. a német nagycégek érdekei mentén kiépült EU-t is egyelőre elég jól kimaxoltuk.