W
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erről tudnál pontosabb linket adni?
„. Amikor kora reggel hallgattam a vezérkari parancsnok jelentését, észrevettem: katonaságunkat is aggasztja ez a probléma ”- mondta Fehéroroszország elnöke .Ezért kérem a légi szállítású dandár áthelyezését Vitebskből Grodnoba" - parancsolta az államfő.
Nagyon remélem addig nem megy el senki sem, hogy Belorusszia miatt kitörjön a harmadik világháború.Lukasenka: Moszkva szükség esetén szavatolja Fehéroroszország biztonságát
2020. augusztus 15. 21:04
https://mandiner.hu/cikk/20200815_l...seten_szavatolja_feheroroszorszag_biztonsagat
"Moszkva szükség esetén szavatolja Fehéroroszország biztonságát – jelentette ki a fehérorosz elnök szombaton azután, hogy telefonon egyeztetett orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal.
...
Lukasenka a szombat esti hírügynökségi tudósítás szerint aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a NATO hadgyakorlatot kezdett a Fehéroroszországgal szomszédos Lengyelországban és Litvániában. A fehérorosz elnök úgy fogalmazott: „ami a katonai vonatkozásokat illeti, van egy megállapodásunk Oroszországgal. Ez éppen egy olyan időszak, amiről ez a megállapodás rendelkezik” – mondta, az 1996-ben aláírt orosz-fehérorosz államuniót létrehozó egyezményre utalva."
Hát akkor a szövetségi rendszerek felálltak, Lengyelo.-ban aláírták az USA-val, amit akartak, Lukasenko is megkapta a garanciát Moszkvától; ha valamelyik fél nem normális, akkor lassan indulhat a muri.
Ez a faszi már csak báb ha ilyeneket mond, vagy rossz a fordítás.Fehéroroszország elnöke, Alekszandr Lukasenko elrendelte,hogy a nyugati határokon kialakult feszült helyzet miatt a Vitebskből Grodnoba helyezzenek át egy légi szállítású dandárt. A belorusz védelmi minisztérium Stratégiai Menedzsment Központjában tartott találkozón Lukasenko megemlítette,hogy a szomszédos Lengyelországban és Litvániában, NATO katonai hadgyakorlatokat tartanak.
„. Amikor kora reggel hallgattam a vezérkari parancsnok jelentését, észrevettem: katonaságunkat is aggasztja ez a probléma ”- mondta Fehéroroszország elnöke .Ezért kérem a légi szállítású dandár áthelyezését Vitebskből Grodnoba" - parancsolta az államfő.
Korábban a Belarusz Védelmi Minisztériuma tagadta közösségi hálózatokon megjelenő állításokat a szerb zsoldosok jelenlétéről a köztársaság területén. Ezeket az üzeneteket "hamisnak" nevezte. A Védelmi Minisztérium arról számolt be, hogy a szerbiai katonák egy versenyen vesznek részt ,amelyet a Fehéroroszországban tartanak.
Amikor kora reggel hallgattam a vezérkari parancsnok jelentését, észrevettem: katonaságunkat is aggasztja ez a probléma ”- mondta Fehéroroszország elnöke .Ezért kérem a légi szállítású dandár áthelyezését Vitebskből Grodnoba" - parancsolta az államfő.
Nagyon remélem addig nem megy el senki sem, hogy Belorusszia miatt kitörjön a harmadik világháború.
Nagyon remélem addig nem megy el senki sem, hogy Belorusszia miatt kitörjön a harmadik világháború.
Biztos lehetsz abban,hogy senki sem fogja megtámadni Fehéroroszországot nincs ott semmi ami miatt megérné katonailag konfrontálódni az orosz medvével.
Ez a faszi már csak báb ha ilyeneket mond, vagy rossz a fordítás.
A katonákat is aggasztja, ezért megkérte egy dandár áthelyezését.
Ilyet parancsba szoktak adni, főleg ilyen kritikus, bukás közeli helyzetben.
Ami nekem valószínűbb, hogy a Moszkva-hű sereg parancsnoka szólt neki, hogy szignózzon, mert holnap már lehet nem lesz lehetősége.
Na ja. Bár anno Szerbia is egy jelentéktelen országnak számított, mégis kitört miatta egy világháború, mondván orosz érdekszféra volt.Biztos lehetsz abban,hogy senki sem fogja megtámadni Fehéroroszországot nincs ott semmi ami miatt megérné katonailag konfrontálódni az orosz medvével.
Van benne igazság.Dislike. Semmi sem biztos. Másrészt meg, már meg van támadva, felforgató módszerekkel. Ezenkívül egy szomszédos állam, Lengyelország a neve, nyilvánosan pénzügyi támogatást irányzott elő a belarusz ellenzék támogatására. Tulajdonképpen már ez felér egy hadüzenettel. Olyan, mintha mondjuk Románia szervezne puccsot a magyar kormány ellen nyíltan. (Csak példa volt, összehasonlításképpen.)
Dislike. Semmi sem biztos. Másrészt meg, már meg van támadva, felforgató módszerekkel. Ezenkívül egy szomszédos állam, Lengyelország a neve, nyilvánosan pénzügyi támogatást irányzott elő a belarusz ellenzék támogatására. Tulajdonképpen már ez felér egy hadüzenettel. Olyan, mintha mondjuk Románia szervezne puccsot a magyar kormány ellen nyíltan. (Csak példa volt, összehasonlításképpen.)
Na ja. Bár anno Szerbia is egy jelentéktelen országnak számított, mégis kitört miatta egy világháború, mondván orosz érdekszféra volt.
A fehérorosz Lukasenko légideszant dandárját az ország nyugati határára költözteti a tiltakozások és a NATO lengyelországi, litvániai tevékenysége közepette
https://www.rt.com/news/498122-lukashenko-air-brigade-borders/
Volt már ez a film, csak megbízhatósági mintaként térek vissza rá.
Ezt írják egy helyen: "Tarajkovszkij a felvételen rövidnadrágban és pólóban látható, nincs jele annak, hogy robbanószer volna a kezében. Robbanás egyértelműen nincs, látszik viszont az egyik rohamrendőr fegyverének torkolattüze, amely után a férfi összeesik."
Nos, én lekockáztam a felvételt és semmiféle torkolattüzet nem sikerült felfedeznem. Viszont a 14. másodpercben találtam egy db képkockát aminek semmi köze a filmhez.
Tud erre valaki ésszerű magyarázatot?
Akkor viszont más személyek társadalmi támogatotságával is tisztában kell hogy legyen. Most, hogy Lukasenko engedelmességi szempontból "sínen van", menyire engedhet meg magának egy számára bizonytalan kimenetelu új vállasztást?Szerintem ha valakinek még ha csak hozzávetőlegesen is de van valamelyest megbízható információja arról,hogy valójában mekkora Lukasenko társadalmi támogatottsága az Putyin,szerintem csak akkor tesz bármilyen gyakorlati lépést Lukasenko hatalmának stabilizálására,ha reális esélyt lát arra,hogy Lukasenko hatalmon tud maradni.Én személy szerint kíváncsi vagyok arra,hogy holnap a meghirdetett békés megmozdulásokra mekkora tömegek mobilizálódnak.
Mivel kizárolag Moszvának van mit veszítenie, nincsek ok hadakozásra. A mi részenkrol, ha Putyin nem merne komolybban beavatkozni, tiszta haszon, és ha beavatkozik, abbol is geopolitikai hasznot lehet húzni. Akár a Krími invázióbol.Nagyon remélem addig nem megy el senki sem, hogy Belorusszia miatt kitörjön a harmadik világháború.