Mindenesetre örülök, hogy beszélsz magyarul. Sosem volt szimpatikus számodra a magyar nemzettudat, az ezeréves kultúra?
Én anyai ágról nyíregyházi tirpák vagyok, azaz elmagyarosodott szlovák, akiket a 19. században telepítettek Sáros vármegyéből a Nyíregyháza környéki bokortanyákba. Valahogy nekem eszembe sem jut ilyen utálattal beszélni a szlovákokról. Furcsa, hogy te megteszed ezt velünk szemben, pedig még a magyar nyelv művelője is vagy, ez plusz kötődési pontot kellene jelentsen.
Felteszem kisebbségi komplexusból fakad a magyarellenes hangnem, mert én mint magyar tirpák testvérnépként tekintek a szlovákságra, akikkel közös a múltunk, és ebben a 8 milliárdos világban a jövőnknek is annak kellene lennie.
Eloszor is, mit jelent az hogy magyarellenesség és mit jelent utálattal beszélni a magyarokról? 10-15 évvel ezelot még viszonylag világos volt, mára a nemzet (és nem feltétlenul csak a magyar) politikai entitásból politikai szerzámra volt zullesztve, és ezek egészen elképesztó formákat ontottek. Aki nem illik a sorba, az nem is igazi magyar, aki kritizál egy meghatározot politikai kurzust, az magyarellenes. Te nyilván olyan magyar vagy, aki emiat a oszemosás miat magára veszi, amikor úgy nyilvánulok meg ahogy. Rendben. Viszont vannak magyarok akikkel simán viccelodunk példaul Orbánon, mind egyfajta nevetséges lenézendo diktatorikus figurán és semmi baj ezzel. Akkor ok nem tudják, hogy én magyarellenes lennék, vagy netán ok is magyarellenesek, lenézekik a magarokat, vagy hogyan van ez? Nyilvánvaloan teljesen mást gondolunk arrol mi ártalmas és mi elonyos a magyarság számara (és ezt ki donti el?), de hogy ilyen feluletes, politikailag szinezet kritérium alapján magyarellenesnek és magyarokat utállónak jelezel egemet, azt kikérhetném magamnak. Mert ha valamilyen embertípus iránt utálatot érzek, az aztán lehet nyugottan szlovák, német, orosz ... Nálatok pont ezek a számomra undorító típusok irányítjak az országot, nem kel ebbe tobbet belelátni - sok éven át szlovákiát, vagy más országokat, is ilyenek irányították. Hoppá, akkor én most netán szlovákellenessen nyilvánultam meg?
Na ugye. Az olyan figurák jonnek mennek, nemegyszer sok pusztítást hagyva maguk után, a magyarok még magyarok.
Ami a magyar nemzettudatot illeti, gyakran találkoztam egyfajta eltúlzot és elferdítet változataival, ezért inkább probálom nem venni nagyon figyelembe, nehogy negatívan torzítsa a magyarokról alkotot képemet a kultúra pedig néhány népi regionális vonásokat kivéve alapvetoen kozos, hiszen ezer éven át ugyan azoknak a hatásoknak voltunk kitéve.