Nem vagyok otthon Szlovák belügyekben de amennyire én tudom Gorila ügy néven futott a dolog nálatok, és kb arról szólt hogy a Penta csoport gyakorlatilag pártállastól függetlenül megvette a szlovák politikusokat. A Penta vezetői pedig érinthetetlenek voltak.
A demokrácia szar, a választó semmiről nem tud, mondta a Penta-csoport egyik tulajdonosa. A cég titkosszolgálati iratok szerint az egész szlováki politikai elitet kezében tartotta. A Gorilla-papírok egy része biztosan igaz.
index.hu
Andrej Kiska nyilatkozta nálatok,, hogy "Maffia államban élünk" mindezt államfőként tette!
A szlovákiai maffiaállam végnapjai
index.hu
Aztán knyirták Kuciak-ot rá nemsokra.
"December elején, az új országos főügyész megválasztása előtt alig pár nappal érkezett derült égből villámcsapásként a hír, hogy a rendőrség
letartóztatta Jaroslav Haščákot, a Magyarországon is aktív Penta pénzügyi csoport egyik partnerét, az ország leghatalmasabb és második leggazdagabb emberét. Haščák vagyona a Forbes 2020-as listája szerint meghaladja az 1 milliárd eurót, ezzel Magyarországon is dobogós lenne. Most mégis kénytelen volt eltűrni, hogy félszáz kommandós kutatja végig jelenlétében a Penta főhadiszállását. Haščák azóta is fogságban van. A vád korrupció és pénzmosás a Magyarországon is nagy terjedelemben taglalt Gorilla-ügy miatt. "
Szerintem elég nehezen perelhetne a Penta ezek után ha valaki szimplán lemafiázza a céget.
Egyébként borzasztó az Origo cikk... pedig valós problémát feszeget. Tombor Szerintem nem jó hasonlat de Tegyük fel Habony Árpád vette volna meg ezt a részesedést. , és egyre másra kezdenék el tolni az általa alapított V4NA hírügynökség által kreált elemzéseket az SME-ben. El nem tudom képzelni mekkora balhé lenne ebből nálatok hozzáteszem szerintem jogosan.
Pedig ugyan ez történik nagyban... van egy ember aki millió szállal kötődik az USA demokrata párthoz, hisz az egyik legnagyobb támogatója, gyakorlatilag bejárása van a Fehér Házba valamint vezető EU politikusokhoz. Tucatjával hozza létre az NGO-kat világszerte melyeket alapítványán keresztül fenntart, ezek után részesedést szerez az egyik legolvasottabb Szlovák hírportálba... Miért nem indul be az egészséges önvédelmi reflex, hogy itt esetleg valakinek lehetősége van befolyásolni a közvéleményt és rajta keresztül a politikát? Tegyük fel Helsinki bizottság kitalálja valakiről, hogy korrupt, az SME megírja. Na az Illető innentől kezdve politikai hulla Szlovákiában, teljesen mindegy hogy a korrupció vádja igaz vagy hamis nem mossa le magáról a dolgot... Persze perelhet, majd pár év után kiderül, hogy nem lehet bizonyítani a korrupció vádját és lehoz az SME egy helyesbítést aztán a dolog lezárva. Az illető politikai karrierjének addigra már vége, és általában a társadalom nem hiszi el, hogy valóban nem történt korrupció, hanem inkább arra gyanakszik hogy felsőbb szinten elsikálták az ügyet. Én szerintem ezeket a dolgokat jobban kéne szabályozni. Itt nem a Soroson kéne legyen a hangsúly mert nem csak ő csinálja ezt... Egyszerűen van egy globális elit melynek tagjai hihetetlenül gazdagok, tulajdonukban van a média nagy része a nyugati országokban és ezen keresztül simán tudják befolyásolni a közvéleményt, valamint a politikai eseményeket.
Azért amikor a CNN igazgatója azt mondja ők buktatták meg Trumpt egy rejtett kamerás felvételen az durva:
Nem akarom védeni Trumpot mert nem vagyok róla jó véleménnyel, de kiderült, hogy csak igaza volt mikor azt mondta a CNN= Fake news.
Ugye senki nem gondolja, hogy ezek a dolgok nem politikai hátsó szándékkal történnek?