[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 342
33 399
113
Nem, kíváncsiságból az egyiket 1 google keresés alapján beazonosítottam: linkedin profil, facebook profil, egyező kép, egyező munkahely.

Nem támogatom emberek kirúgatását akár kissé vehemens netes véleménynyilvánítás miatt, ez tipikusan progresszív tempó (bár már a kóserjobb is lelkesen műveli az USA-ban azokkal, akik pl. nem éljenzik Izrael kollektív megtorlását a gázai lakossággal szemben), de persze megpróbálhatod.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 644
9 203
113
Fordítva ülsz a lovon - te és elvtársaid akarjátok ránk kényszeríteni az általatok egyetlen mindenható igazságnak kikiáltott, liberális demokráciának, meg szabályokon alapuló világrendnek hazudott szart, és mindenkit, aki ezzel nem ért egyet, azt nácizzátok, fasisztázzátok, transzfóbozzátok, buzifóbozzátok, maradizzátok, vagy idehaza még olyan is van, hogy simán lemagyarozzátok.

A ti világotokban szobrot dönteni oké, de kövér gázzal elindulva gumicsíkot húzni egy aszfaltra festett BLM feliratra vagy buzizászlóra, az bűncselekmény. Leírni azt, hogy az USA továbbra is üzletel az oroszokkal, az kitiltást érő propagandaterjesztés, de ha 100x leírod, hogy a dagadtkolostormalacotcsaládostul és toppantasz is a lábaddal, az tök oké.

Aztán amikor évekkel később egy beteg, elvetemült, kivénhedt elvtársadnál a kondicionálás eljut arra a pontra, hogy Fico-t lelőni tök oké, hisz xy portálon 100 kommentelőből 99 ezt írja és soha nem is törlik, és azok a politikusok és médiagecik, akiknek vigyázniuk kell arra mit és hogyan mondanak, azok is azt mondják, hogy ez egy szemét autoriter hazaáruló, így ez a tett biztosan rokonszenvet ébreszt.

És ha beleolvasol elvtársaid véleményébe a NAFO-sok twitterén, vagy az alábbi linken, akkor látod, hogy tényleg így van. Legalábbis az általatok teremtett világban.

Abban azt hiszem egyet érthetünk, hogy a magyarok, a magyarság, Magyarország nem működik. Területünk kétharmadát (horvát részt leszámítva felét) elvesztettük. Jelenleg az Unió legszegényebb országa vagyunk. A fiatalok egyetlen esélye jelenleg a normális életre ha elhagyják az országot. A természeti környezetünket magunk tesszük tönkre. Elszennyezzük a földjeinket, kivágjuk a fáinkat, tönkretesszük folyóinkat. Kulturális értékeinket saját magunk veszejtjük el. Tönkretesszük várainkat. Elsorvasszuk kulturális műhelyeinket, ahol a népzene, a néptánc, bármiféle magaskultúra megtermett. Tombol a korrupció. Megdolgozol a pénzedért és ellopják a törvények alapján. Fizetsz adót és nem kapsz semmit. Sokat dolgozó emberek alig élnek meg, keveset dolgozók dúskálnak a pénzben. Mások javára dolgozik a magyarok nagyrésze. Az elesetteket cserben hagyjuk. Leépítjük az oktatást, így nincs jövőnk. Leépítjük az egészségügyet, így nincs jelenünk. Nem mi döntünk arról, hogy akarunk-e egyházi iskolába járni vagy sem - már ha normális oktatást akarunk a gyereknek. Nem mi döntjük el hogy hívják a repterünket. Nem mi döntünk róla, hogy milyen törvények legyenek. Nem mi rendelkezünk a nemzeti tulajdonok felett. Nem a népé már az erdők. Nem fürödhetnek az emberek a Balatonba már. Nem a miénk a váraink, a kastélyaink. Az útjaink tönkrementek. A vízhálózatunk tönkrement. A földjeink kiszáradtak. Házaink lelakottak. Nem működik már semmi sem. És ennek nagyon egyszerű oka van. A magyar társadalomban nem működik az a fő elv, hogy mindenki azt a helyet foglalja el a közösségben, amit a legjobban tud. Nem a bölcsebbek mutatják az utat és a kevésbé bölcsek bíznak bennük és követik, hanem minden magyar megy a saját feje után és maga akarja eldönteni, hogy melyik a jó irány, hogy mi a helyes. Tudás nélkül. Mint egy ostoba csőcselék, úgy működünk. És így folyamatosan rossz döntések születnek. Egymás után. Újra és újra az évszázadok során. És szép lassan teljesen tönkremegyünk ebben. Csak akkor történik időnként változás, ha magyarok nagyrésze már felfogja hogy baj van. De az csak akkor történik meg ha már olyan nagy a baj, hogy mindenki észreveszi. De akkor már túl késő. Mert nem bízunk egymásban, nem ismerjük fel saját korlátainkat, nem ismerjük fel mások tudását. És emiatt újra és újra rossz döntéseket hozunk. Ezét nem szabad önkényesen döntenünk róla, hogy mi a helyes, mi nem.

Kerültem a belpolt ahogy tudtam de ez kellett ahhoz, hogy elmeséljem, hogy miért gond az önkényes értékrend választás.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
609
7 378
93
Nem támogatom emberek kirúgatását akár kissé vehemens netes véleménynyilvánítás miatt, ez tipikusan progresszív tempó (bár már a kóserjobb is lelkesen műveli az USA-ban azokkal, akik pl. nem éljenzik Izrael kollektív megtorlását a gázai lakossággal szemben), de persze megpróbálhatod.
Én leszarom, facebookom sincs. Sokáig voltam azon a véleményen, amin te, de ha soha nem tapasztalják meg, hogy mit jelent rájuk nézve az, amit ők maguk képviselnek, akkor ez a dolog elharapódzik, általánossá válik, és egyszer jön egy őrült, aki komolyan is gondolja, mint most Fico esetében.
Aztán 10-20-50 év múlva azon kapod magad, hogy ez lett a normalitás. Ami 45 éve a Brian életében még vicc volt, az most néhány nyugati országban már bűncselekmény, de minimum kirúgás, ellehetetlenítés stb.

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 342
33 399
113
Ám szerintem Orbánék egyszerűen túl öregek ahhoz, hogy felfogják mi zajlik körülöttük és túl régen szocializálódtak, ma már teljesen érvénytelen ideákra, ahhoz, hogy méginkább felfogják mire van ma szükség ezen folyamatok megfékezéséhez!

De, értik, igyekeznek is ellen-NGO-kat csinálni, ellen-hálózatot építeni, think tankekkel meg minden. Csak ez rengetegbe kerül.
A konzi zsidó körök jóindulatát megnyerni (ez nem szerelemről szól, színtiszta pragmatizmus) stb.
Orbánékéhoz hasonló tudatos építkezést ilyen téren nem folytat senki az EU-ban, a lengyelek próbálkoztak, de már elbuktak. Pedig ugye ők még csak nem is "oroszbérencek". Meg lengyel Mészárosokról sem tudok, persze lehet csak nem jut el ide a hírük.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
De, értik, igyekeznek is ellen-NGO-kat csinálni, ellen-hálózatot építeni, think tankekkel meg minden. Csak ez rengetegbe kerül.
A konzi zsidó körök jóindulatát megnyerni stb.
Orbánékéhoz hasonló tudatos építkezést nem folytat senki az EU-ban, a lengyelek próbálkoztak, de már elbuktak. Pedig ugye ők még csak nem is "oroszbérencek". Meg lengyel Mészárosokról sem tudok, persze lehet csak nem jut el ide a hírük.
Igen, de itthon látványosan nem védekezünk. Teljes generációkat nevelnek fel liberális tanárok, a liberális befolyás alatt álló szociális médiák. Vesztettünk, totális vereséget szenvedtünk egyelőre, méghozzá látványos módon, széttárt karral kapitulálva. Végső soron Orbánt nem kell megölni, mert nem lesz öröksége. Egyfajta hasznos idióta mumusnak még jó is. Fico túl jelentéktelen, ő megolhető, egy lengyel vezető meg túl jelentős, azzal vigyázni kell. Egy jó mumus félelmetesnek tűnik, ámde veszélytelen abban a szerepben, amit Orbánnak hagynak játszani. Az meg már más téma, hogy mennyire eredménytelen a magyar soft power politika, különösen az USA irányába, ha azt hisszük, hogy befolyásunk van!

Nekünk itthon kell védekeznünk és olyan állásokat kiépítenünk, amik biztosítják egy ellentámadás hátországát. Jelenleg minden értelemben letolt gatyával állunk.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 342
33 399
113
Igen, de itthon látványosan nem védekezünk. Teljes generációkat nevelnek fel liberális tanárok, a liberális befolyás alatt álló szociális médiák. Vesztettünk, totális vereséget szenvedtünk egyelőre, méghozzá látványos módon, széttárt karral kapitulálva. Végső soron Orbánt nem kell megölni, mert nem lesz öröksége. Egyfajta hasznos idióta mumusnak még jó is.

Lehet, Erdogannak sem biztos, hogy lesz.

A fenti ellen meg tényleg diktatúra kellene, vagy féldiktatúra. Vagy másképp hogy tiltanád ki a Facebookot és a többi szociális médiát Magyarországról?
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 928
5 025
113
Nem megoldható, nem a személyvédelem dönt végső soron.

Semmit nem értesz abból hogy mennek a dolgok. Dancsó például nagyon jól ráhibázott hogy keletkeznek az ilyen figurák!

„Persze lehet ilyenkor azt mondani, hogy csak egy ártalmatlan ismerkedés történik, […] és természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy egyből megmondják, hogy mit kell tenned. Ők hosszú távon szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amik az érdekeikkel azonosak."
forrás

Erős -balliberális, nyugatbarát kollaboráns- közösségi nyomás alatt kerülnek ilyen lelkiállapotba. Jó irányba kapisgál Dankó: „Az olyan pszichopaták, mint Proček , Matovič és néhány újságíró gyűlölete okozta ezt a feszültséget a társadalomban. Arra számítottunk, hogy valami ilyesmi lesz. Legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy ilyesmi igaz lehet. Továbbra is hiszem, hogy ezt valahogy meg fogják magyarázni, de nyilvánosan elítélem ezt a társadalmat, amelynek ilyen helyzetbe kellett fajulnia” és „Elégedettek vagytok? Azok vagytok? Hatalmas változások lesznek a médiában” "Ebben a fázisban politikai háború kezdődik".
Aha. Egy 71 éves költő reggel felkel, megnézi a híradóban a fröcsögést/gyűlölködést és ennek hatására lelövi a miniszterelnököt. Biztos így történt. Higgyél nyugodtan ebben. Ez az a fajta primitív leegyszerűsítés mint pld ha megnézel egy akciófilmet akkor másnap halomra lövöldözöd a szomszédokat. Rossz hírem van: az élet az kicsit bonyolultabb ettől. Most még nem tudunk sokat az ügyről, de idővel ki fog derülni, hogy ki vagy milyen szervezet áll a háttérben.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
HA Fico túléli, na majd figyeljetek! Olyan rendszert fog kiépíteni, hogy a Soros brancs élete végéig sírni fog. Minden lesz: liberális pártok betiltása, bírói kar lecserélése, és repül mindenki aki nem áll be mögé a köztévétől is.

Kapnak egy olyan rendszert a szlovákok, amilyennek Ficoét picsogják a kezdetektől. Putyin Ficohoz fog jönni a receptért. Még tv is lesz Sorosék és a nyugati ügynökök ellen, mint a Grúzoknál.
Ezt ne kezdjük már el, mert nagyon gyerekes..

1. Maradjon életben Fico,aztán majd meglátjuk a hogyan továbbot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 791
46 970
113
Lehet, Erdogannak sem biztos, hogy lesz.

A fenti ellen meg tényleg diktatúra kellene, vagy féldiktatúra. Vagy másképp hogy tiltanád ki a Facebookot és a többi szociális médiát Magyarországról?
Azt kell csinálini, amit az USA szeretne csinálni a Tik-Tokkal.

Adják el nekünk :D ! Ha ugatnának érte, hogy ez mekkora náci/fasiszta húzás, csak rá kell világítani hogy az ötletet TŐLÜK vettük.
Majd bevezetni kb. magyar tükörfordításban az Ő amúgy igen szigorú mindenféle külföldi beavatkozást ellehetetlenítő ügynök törvényük, és jók is vagyunk.

Szerintem pislognának, mint jaguár az akváriumba, mikor elmondjuk hogy mindennel egyetértünk ebben a kérdésben velük, épp ezért vennénk át az Ő törvényük :) !
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 122
28 735
113
Gondolom az ilyen kommentelő:
vagy álprofil
vagy igen, azonosul vele a munkaadója (balos/liberális cég)
vagy leszarja (egy fizikai melós munkaadóját korlátozottan izgatja, hogy miket írogat a facen a soron dolgozó vagy az építkezésen trógeroló)
vagy nyugger, vagy egyéb nem dolgozó

Jelenteni lehet a hozzászólásért, de mivel nem niggerezett/cigányozott/zsidózott/buzizott stb. leszarják, "megvizsgáltuk, nem sértette a hozászólás az irányelveinket"
Picit OFF. Nem szoktam névtelenül jelentgetni, de múltkor igen, vmi transzjogokért csoport rakott ki egy rajzot, FB, ugye 12 éves kortól, két fasz premier plánban. Majd megkaptam a választ, h nincs itt kérem semmi probléma, nem ütközik az alapelvekbe. 1-2 éve meg levették a Willendorfi Vénuszt meztelenség miatt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 658
113
22:38
A szlovak sajto (SME) szerint Fico nincs eletveszelyben, mondta ezt egy olyan miniszter a BBC-nek, aki nincs ott a helyszinen. Fico seruleserol, annyit mondott: az egyik golyo atment a gyomron, a masik forgot ert.

Fico nie je v život ohrozujúcej situácii, povedal Taraba​


"Momentálne nie je v život ohrozujúcej situácii," povedal minister Taraba pre BBC o Ficovom stave.
Operácia podľa Tarabu dopadla dobre. "Bol ťažko zranený - jedna guľka prešla do žalúdka a druhá zasiahla kĺb - okamžite ho previezli do nemocnice a potom na operáciu," povedal Taraba.
Tegyük hozzá, hogy a mütét befejezése után nyilatkozta.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 658
113
image.png
Ennyi degenerált ember! Ha rajtam múlna elvinném mindet(az ilyeneket) az ukrán aknamezők mentesítésére. :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 658
113
Ma reggel lesz a NApindítóban a Hírtv-n nyugger. 7.30h. Kíváncsi vagyok hogyan fogja előadni a tegnapi Fico ellenes merényletet:) Spöttle tegnap hatalmas baromsígot mondott, hogy Szlovákia laksságának70%-nak van fegyvere és olyan liberális a fegyvertartási szabályzat mint az usában. Mikor ezt hallottam bottal ütöttem volna fejbe.:) Minek hazudik valaki, aki nem ért vagy nem ismeri az adott ország jogszabályait. Az elkövető nyugdíjas korában biztonsági őrként dolgozott a nyugdíjat kiegészítve egy kis keresettel, tehát a munkája miatt volt fegyvertartási engedélye.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 444
23 589
113
Ma reggel lesz a NApindítóban a Hírtv-n nyugger. 7.30h. Kíváncsi vagyok hogyan fogja előadni a tegnapi Fico ellenes merényletet:) Spöttle tegnap hatalmas baromsígot mondott, hogy Szlovákia laksságának70%-nak van fegyvere és olyan liberális a fegyvertartási szabályzat mint az usában. Mikor ezt hallottam bottal ütöttem volna fejbe.:) Minek hazudik valaki, aki nem ért vagy nem ismeri az adott ország jogszabályait. Az elkövető nyugdíjas korában biztonsági őrként dolgozott a nyugdíjat kiegészítve egy kis keresettel, tehát a munkája miatt volt fegyvertartási engedélye.
Spöttle mondott már ennél nagyobb baromságokat is! :rolleyes:

Amúgy meg ami a fegyverek számát illeti (azóta nem volt jelentős változás)


70% mi??? :cool:
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Dehogy kell. Az országgyűlés többségi döntésével ugyanolyan demokratikusan lehet szabályozni, korlátozni, betiltani bármit, mint Nyugaton. Az orosz befolyás ürügyén annyi mindent és olyan demokratikusan tiltottak be, hogy az csak na! Nincs itt gond, egy jottányit sem lennék olyan diktatórikusak, mint a Nyugat jelenleg, ha tizedét művelnénk legalább! De nem tesszük, mert fogalmatlan agyalágyultak alkotják a magyar politikai elitet. Olyanok, akik széttárják a kezüket és azt mondják: látjuk a problémát, mert szóltak róla, de nem akarjuk megoldani, pedig megtehetnénk, csak nem hisszük el magunkról, hogy meg tudnánk tenni, mert igazából nem értünk a világból semmit, még a korrupciót is úgy magyarázták el nekünk! És ezek a jobbak, mert a kontraszelektált többségük egyszerűen csak beleszarik.

Valahogy így képzelem a magyar államrezon csúcsait az eddig látottak alapján. És ez a hozzáállás Szlovákiában most levizsgázott és megbukott. Igen is kell, hogy legyen fogalma, bátorsága és akarata az elitnek ahhoz, hogy birtokolja az országát. Különben mások veszik birtokba, ahogy ennek a merénylőnek a gondolatait is.
Node van-e a tót atyafiaknak szuverenitásvédelmi hivatala? Méghogy nálunk nem védi magát az állam! Maga az akarat nyilvánul meg a hivatal képében! No meg ugye a plakátok is!
a politika, közélet és médiafinanszírozás teljes nacionalizációjra van szükség akkor meg is érdemli a sorsát.
Ezt is meglépték, és elég jól is sikerült! Este a híradó ment a tévében, a Fico elleni merényletet mondjuk nem említették, de szenteltek Magyar Péter gonoszságának és külföldi ügynökségének időt! Mi ez, ha nem maga a szuverenitásvédelem, és a média kontrollja?

A fenti ellen meg tényleg diktatúra kellene, vagy féldiktatúra. Vagy másképp hogy tiltanád ki a Facebookot és a többi szociális médiát Magyarországról?
Egy diktatúra sem működik és életképes, ha nincs tudás és akarat szövetsége a vezetésben...

Ez a merénylet nagyon erős volt, érdekelne, hogy a "magányos őrült" tervéről tudtak-e esetleg valakik akik megakadályozhatták volna. Nagyobb összeesküvést egyelőre nem akarok még belelátni, látom, hogy a gazdasági válság miatt hogy lesznek emberek instabilok körülöttem, ahogy a megélhetésük napról napra nehezebb és kilátástalanabb lesz miközben mások tobzódnak a jólétben, gyakran érdemtelenül. Vége a 7 jó évnek már, és 7 szűk esztendő már sarokba szorított sokakat, külső beavatkozás nélkül is robbanhatnak.