[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Értem, szóval ha legalizáljuk és mindenki számára könnyen elérhetővé tesszük, hogy a beszerzése még annyi gondot se okozzon annak, aki ki szeretné próbálni, és esetlegesen függő lesz, tehát mindent meg fog tenni (akár bűncselekményeket is képes elkövetni) , hogy beszerezze, akkor az jó.

Kérlek mesélj még..... vagy tudod mit, győzz meg egy szülőt az igazadról, aki elvesztette a gyerekét bármilyen droggal kapcsolatos dolog / legyen az túladagolás, vagy egy drogos gázolása miatt/, ha sikerült térjünk erre a témára vissza, szivesen meghallgatlak majd.
Nem a legalizálásban van igaza, hanem hogy aki akar az be tud szerezni bármit és nem kell a vásárláson túl semmi féle bűncselekményre gondolni, az a "drogosok" kis százaléka max.
Legalizálással én értek a legkevésbé egyet, de hogy attól nagyságrendekkel többen és több félét tolnának az közel sem ilyen nyilvánvaló.
Én inkább abba az irányba terelném a történetet, hogy miként lehet a szinte korlátlan behozatalt/itthoni előállítást drasztikusan és hatékonyan lecsökkenteni, erre nagyon nem látunk megfelelő választ a döntéshozóktól és ez nem MO. speciális.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/12/25/ze...-tamad-a-ferfiakat-es-a-noket-is-mozgositjuk/
"ZELENSZKIJ: HA OROSZORSZÁG A KRÍM FELŐL TÁMAD, A FÉRFIAKAT ÉS A NŐKET IS MOZGÓSÍTJUK!

Ha Oroszország az általa megszállt Krím felől támad Ukrajnára, nagyháború lesz a férfiak és a nők mozgósításával – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök pénteken a Fókusz című magazinnak adott interjújában, adta hírül az Ukrajinszka Pravda-ra hivatkozva a karpat.in.ua.
Kérdésre válaszolva, miszerint lehetséges-e orosz támadás a Krím felől, az államfő elmondta: „ezt a szörnyű helyzetet el sem akarom képzelni. Ellene vagyok. Reméljük, hogy ilyen nem lehetséges.”
Zelenszkij szerint ha mégis lenne orosz támadás, akkor nagy háború lesz, mert – mint fogalmazott – „MI SEHOVA NEM MEGYÜNK, MINDANNYIAN HARCOLNI FOGUNK, MINDENKI MOZGÓSÍTVA LESZ, A FÉRFIAK ÉS A NŐK IS.”
Hozzátette: ez rossz lesz Ukrajna lakossága számára, „és azt hiszem, hogy Oroszország ezt nagyon jól tudja.” "



Ez így nem életképes...
A teljesség igénye nélkül
-Többek közt, mert Kherson alig lakott.
- Tegyük fel, hogy valóban támadnak az oroszok. Azt nyilvánvalóan praktikusan legalább három irányból fogják megtenni. Északról, Keletről, és Délről.
- Így minden azon belül nagyon gyorsan egy hatalmas katlan lenne az Ukrán hadseregnek, fegyveres alakulatoknak...
- Nyilvánvalóan Azonnal "lázad" Odessa, Harkov... Méghozzá több mint vélhetően fegyveresen.

- Logikusan először a tényleges harcértékkel rendelkező Donbassi "Ukrán haderőt fogják semlegesíteni az oroszok, aminek lényegében a legegyszerűbb módja hogy deszanttal, "zöld kis emberkékkel", "lázadókkal"... lezárják Donyeck és Luganszk régiók külső határait, Így Alapjában Katlanba kerül az egyetlen harcértékkel rendelkező hadtestnyi erejük. ( Donbass és Kijev között nem nagyon lenne értékelhető fegyveres ellenállás) Minden más harcképes egység odajuttatásához idő kellene. (meg pokoli nagy "mázli, hogy valamilyen oknál fogva azt az oroszok engedjék - ha meg így lenne, az nyilvánvalóan csapda lenne)

- Az, hogy civileket mozgósítsanak, logikusan azt feltételezi, hogy addigra az oroszok elfoglalták minimum a teljes Dél És Kelet Ukrajnát, (ami mindennel együtt max pár nap - ez Dél és Kelet Ukrajnában egyértelműen a lakosság támogatásával történne, elenyésző szám ellenezné, és az oroszok számára "legrosszabb esetben egy minimális elvándorlás történne, nem sokkal nagyobb arányban mint anno a Krímben ) és "Ukrajna" elvesztette a teljes tengeri hozzáférést. Ekkor Nyugat Ukrajnában - esetleg Kijevben (bár valószínűtlen hogy azt ekkor ne foglalnák el /szabadítanák fel az oroszok) valóban megindulhat az általános mozgósítás. Zelenszkij kijelentése arra utal, hogy civil férfiakat és nőket akarhat majd mozgósítani- így elviekben összejöhet (nagyon nagyon elméletileg) néhány százezer, esetleg egymillió újonc (kizárt, meg az pláne kizárt, hogy ha lakosságának legalább felét leválasszák "Ukrajnáról", akkor majd fele, harmad akkora "merítésből", három négyszer akkora hadsereget tudna kiállítani, ez totális mozgósítás lenne) Akiknek normálisan csak az alapkiképzése 3 hónap +... És még akkor is használhatatlanok lennének. Alapvetően könnyű gyalogos koncepció védekező formációban elképzelhető, de a "nagyvasakat" nyilvánvalóan nem tudnák értelmesen használni. Így Ukrajnának az a vélhetően döntően kisebbik része, melyet nem foglalnának el /szabadítanának fel az oroszok, kizárólag védelemre tudhatna berendezkedni. És ez is azt feltételezi, hogy azt Oroszország hagyná.


"...Hozzátette: ez rossz lesz Ukrajna lakossága számára, „és azt hiszem, hogy Oroszország ezt nagyon jól tudja.” "
Ez a mondat pedig nagyon árulkodó, és messzire vezethet, ugyanis többek közt mintha a saját lakosságának kvázi tússzá fogásával is fenyegetné Oroszországot.
Turcsinovék... állandóan azt hangoztatták, ha az oroszok elfoglalják Ukrajna valamekkora részét, akkor majd partizánháború lesz az elfoglalt területeken. Csakhogy ez nem működne. Legalább Kijevig bezárólag nem. Ahogyan DNR és LNR területén sem tört ki Nagyon Ukrán partizánháború, Harkovban meg Odessában... sem fog. (az UKRÁN DRG-k egyértelműen nem partizánok, ráadásul lényegében csak a frontvonal mentén pár km mélységben tudnak "dolgozni", a DRG-k több száz, ezer km távolságban a Nyugat Ukrán területektől lényegében életképtelenek lennének, az oroszok meg nyilvánvalóan az elsők között utasítanák ki a Nyugat Ukrán területekről odarakott Ukránnak mondható "hivatalnok..."réteget..)


Az elmúlt napokban valami történt Zelenkijékkel, Zelenszkij környezetében, meg úgy Dél és Kelet Ukrajna hozzáállásában, ami Kernes halála után (is, meg többek közt az általános USA -beli kaotikusnak látszó helyzet miatt is, meg hogy Zelenszkij támogatottsága hatalmasat zuhant, Kijevtől jobbra meg alig értékelhető...) "érdekes" nyilatkozatokra készteti Zelenszkijt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://kiszo.net/2020/12/25/zelenszkijt-egy-esetleges-orosz-ukran-haborurol-kerdeztek/
"Az államfő a Fokusznak adott interjúban kérdésre válaszolva kijelentette: amennyiben a Krím felől Oroszország megtámadná Ukrajnát, teljes mozgósításra kerülne sor.
„Ez szörnyű lenne. El sem akarom képzelni… Reménykedjünk, hogy ez lehetetlen. Különben nagy háború lesz. Nem megyünk sehova, mindnyájan harcolni fogunk…” – mondta az elnök.
Az államfő kifejtette véleményét a minszki rendezés és a normandiai négyek tárgyalásának megtorpanásáról, megállapította, hogy ez utóbbi esetében a közeljövőben nincs esély a folytatásra a tanácsadók szintjén.
A Vlagyimir Putyinnal történő kapcsolatfelvétellel kapcsolatban rámutatott: „Felhívhatom, egészen bizonyos, hogy beszél velem… Amennyiben a tanácsadói szintű tárgyalás késik, biztosan beszélek vele”.
A korrespondent.net emlékeztet: korábban Leonyid Kravcsuk, a Minszkben tárgyaló ukrán delegáció vezetője azt nyilatkozta, nem lát esélyt a normandiai négyek csúcstalálkozójára.'


Mostanra lényegében befagyott a formális kommunikáció Ukrajna és Oroszország között, és lényegében a közvetítők útján történő kommunikáció meg nem működik... Így úgy tűnik, mintha Zelenszkijék mostanra "érdemben" kizárólag a sajtó útján tudnának "kommunikálni" Oroszországgal.

Ez a " ...mindnyájan harcolni fogunk…" azért több mint barokkos túlzás. Elvesztette a fonalat a valósághoz?
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
https://karpathir.com/2020/12/25/ze...-tamad-a-ferfiakat-es-a-noket-is-mozgositjuk/
"ZELENSZKIJ: HA OROSZORSZÁG A KRÍM FELŐL TÁMAD, A FÉRFIAKAT ÉS A NŐKET IS MOZGÓSÍTJUK!

Ha Oroszország az általa megszállt Krím felől támad Ukrajnára, nagyháború lesz a férfiak és a nők mozgósításával – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök pénteken a Fókusz című magazinnak adott interjújában, adta hírül az Ukrajinszka Pravda-ra hivatkozva a karpat.in.ua.
Kérdésre válaszolva, miszerint lehetséges-e orosz támadás a Krím felől, az államfő elmondta: „ezt a szörnyű helyzetet el sem akarom képzelni. Ellene vagyok. Reméljük, hogy ilyen nem lehetséges.”
Zelenszkij szerint ha mégis lenne orosz támadás, akkor nagy háború lesz, mert – mint fogalmazott – „MI SEHOVA NEM MEGYÜNK, MINDANNYIAN HARCOLNI FOGUNK, MINDENKI MOZGÓSÍTVA LESZ, A FÉRFIAK ÉS A NŐK IS.”
Hozzátette: ez rossz lesz Ukrajna lakossága számára, „és azt hiszem, hogy Oroszország ezt nagyon jól tudja.” "



Ez így nem életképes...
A teljesség igénye nélkül
-Többek közt, mert Kherson alig lakott.
- Tegyük fel, hogy valóban támadnak az oroszok. Azt nyilvánvalóan praktikusan legalább három irányból fogják megtenni. Északról, Keletről, és Délről.
- Így minden azon belül nagyon gyorsan egy hatalmas katlan lenne az Ukrán hadseregnek, fegyveres alakulatoknak...
- Nyilvánvalóan Azonnal "lázad" Odessa, Harkov... Méghozzá több mint vélhetően fegyveresen.

- Logikusan először a tényleges harcértékkel rendelkező Donbassi "Ukrán haderőt fogják semlegesíteni az oroszok, aminek lényegében a legegyszerűbb módja hogy deszanttal, "zöld kis emberkékkel", "lázadókkal"... lezárják Donyeck és Luganszk régiók külső határait, Így Alapjában Katlanba kerül az egyetlen harcértékkel rendelkező hadtestnyi erejük. ( Donbass és Kijev között nem nagyon lenne értékelhető fegyveres ellenállás) Minden más harcképes egység odajuttatásához idő kellene. (meg pokoli nagy "mázli, hogy valamilyen oknál fogva azt az oroszok engedjék - ha meg így lenne, az nyilvánvalóan csapda lenne)

- Az, hogy civileket mozgósítsanak, logikusan azt feltételezi, hogy addigra az oroszok elfoglalták minimum a teljes Dél És Kelet Ukrajnát, (ami mindennel együtt max pár nap - ez Dél és Kelet Ukrajnában egyértelműen a lakosság támogatásával történne, elenyésző szám ellenezné, és az oroszok számára "legrosszabb esetben egy minimális elvándorlás történne, nem sokkal nagyobb arányban mint anno a Krímben ) és "Ukrajna" elvesztette a teljes tengeri hozzáférést. Ekkor Nyugat Ukrajnában - esetleg Kijevben (bár valószínűtlen hogy azt ekkor ne foglalnák el /szabadítanák fel az oroszok) valóban megindulhat az általános mozgósítás. Zelenszkij kijelentése arra utal, hogy civil férfiakat és nőket akarhat majd mozgósítani- így elviekben összejöhet (nagyon nagyon elméletileg) néhány százezer, esetleg egymillió újonc (kizárt, meg az pláne kizárt, hogy ha lakosságának legalább felét leválasszák "Ukrajnáról", akkor majd fele, harmad akkora "merítésből", három négyszer akkora hadsereget tudna kiállítani, ez totális mozgósítás lenne) Akiknek normálisan csak az alapkiképzése 3 hónap +... És még akkor is használhatatlanok lennének. Alapvetően könnyű gyalogos koncepció védekező formációban elképzelhető, de a "nagyvasakat" nyilvánvalóan nem tudnák értelmesen használni. Így Ukrajnának az a vélhetően döntően kisebbik része, melyet nem foglalnának el /szabadítanának fel az oroszok, kizárólag védelemre tudhatna berendezkedni. És ez is azt feltételezi, hogy azt Oroszország hagyná.


"...Hozzátette: ez rossz lesz Ukrajna lakossága számára, „és azt hiszem, hogy Oroszország ezt nagyon jól tudja.” "
Ez a mondat pedig nagyon árulkodó, és messzire vezethet, ugyanis többek közt mintha a saját lakosságának kvázi tússzá fogásával is fenyegetné Oroszországot.
Turcsinovék... állandóan azt hangoztatták, ha az oroszok elfoglalják Ukrajna valamekkora részét, akkor majd partizánháború lesz az elfoglalt területeken. Csakhogy ez nem működne. Legalább Kijevig bezárólag nem. Ahogyan DNR és LNR területén sem tört ki Nagyon Ukrán partizánháború, Harkovban meg Odessában... sem fog. (az UKRÁN DRG-k egyértelműen nem partizánok, ráadásul lényegében csak a frontvonal mentén pár km mélységben tudnak "dolgozni", a DRG-k több száz, ezer km távolságban a Nyugat Ukrán területektől lényegében életképtelenek lennének, az oroszok meg nyilvánvalóan az elsők között utasítanák ki a Nyugat Ukrán területekről odarakott Ukránnak mondható "hivatalnok..."réteget..)


Az elmúlt napokban valami történt Zelenkijékkel, Zelenszkij környezetében, meg úgy Dél és Kelet Ukrajna hozzáállásában, ami Kernes halála után (is, meg többek közt az általános USA -beli kaotikusnak látszó helyzet miatt is, meg hogy Zelenszkij támogatottsága hatalmasat zuhant, Kijevtől jobbra meg alig értékelhető...) "érdekes" nyilatkozatokra készteti Zelenszkijt.

Csak a szokásos propaganda minden hónapban 1-2 ilyet elpuffogtatnak, hogy kedveskedjenek a szélsőséges csoportoknak. Ők se gondolják komolyan, ha Oroszország tényleg támadna, még a támadás megindulása előtt megadnák magukat. Nem hülyék, öngyilkosság lenne beleállni, ha tényleg az orosz reguláris egységekkel háborúig fokozódna a helyzet.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://kiszo.net/2020/12/25/kuleba-magyarorszagnak-joga-van-aggodni-a-karpataljaiakert-de/
"Kuleba: Magyarországnak joga van aggódni a kárpátaljaiakért, de…
,,Joguk van aggódni miattuk, de ezt az ukrán törvény által megszabott piros vonalakon belül kell megtenniük” – hangsúlyozta az ukrán külügyminiszter.

Dmitro Kuleba az Ukrajina24 tévécsatornán adott interjújában elmondta, bár nincs tervben, de készen állnak egy újabb találkozóra Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel. Kuleba hozzátette: meggyőződése, hogy Magyarország nem fogja teljesen blokkolni Ukrajna kapcsolatait a NATO-val, írja az UNIAN.
Kuleba külön kitért a Szürtei kistérségben nagy port kavart Himnusz-éneklésre. A külügyminiszter a nyomozás befejezésére és az Ukrán Biztonsági Szolgálat bizonyítékainak elemzésére vár az üggyel kapcsolatban.
– Demokratikus országban élünk. Ha az ügy bíróság elé kerül, akkor ott tiltakozhatnak a bizonyítékok és a nyomozók munkája ellen. Az igazságot egy versenytárgyalás során lehet kideríteni. De szeretném hangsúlyozni, hogy erre csak akkor kerül sor, ha az ügy bíróságra kerül – mondta Kuleba.
A külügyminiszter azt is megjegyezte, hogy 2017-ig az ukrán kormány kevés figyelmet fordított a kárpátaljai helyzetre, ezért Magyarország “meglehetősen szabadnak érezhette magát a Kárpátalja megyében”.
,,A helyzet 2017-ben megváltozott, amikor elkezdődött egy amolyan megfelelő egyensúly kialakítása – a helyzet kiegyenlítése, és amit most látunk, ennek a folyamatnak a folytatása”

Kuleba hozzátette: Ukrajna nagyon egyszerű megközelítéshez tartja magát.
Ukrajna megérti, hogy Magyarország aggódik a magyarok sorsa miatt, akik ukrán állampolgárok, és ezt Szijjártó mindig ki is emeli.
“Joguk van aggódni miattuk, de ezt az ukrán törvény által megszabott piros vonalakon belül kell megtenniük” – hangsúlyozta Kuleba."


Még hogy ellensúly kialakítása folyik... Ez szimplán a "bedarálásból" indul ki.

Lényegében Kuleba azt mondja, hogy amit ők mondanak, tesznek, az úgy van, és azt nem lehet vitatni, nincs róla és soha nem is lehet róla semmi tárgyalás, ők abból nem engednek, és kész... Amit mondanak, amit tesznek, azt még vitatni sem lehet.
Ez gyakorlatilag kizárja a tárgyalás lehetőségét bármiről. Amit ők akarnak, az nem tárgyalás, hanem diktátum.
 

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
408
1 076
93
A magyar kormány akkor tenné a legjobban ha elkezdene más Kárpátaljai kisebbségekért is kiállni nem csak a magyarok miatt! Akkor hírtelen nem "csak" 150.000 ember jogaiért szállhatnánk harcba hanem 1000.000 ember jogaiért! Legfőképp a Russzinokért kellene kiállnunk!
https://kiszo.net/2020/12/25/kuleba-magyarorszagnak-joga-van-aggodni-a-karpataljaiakert-de/
"Kuleba: Magyarországnak joga van aggódni a kárpátaljaiakért, de…
,,Joguk van aggódni miattuk, de ezt az ukrán törvény által megszabott piros vonalakon belül kell megtenniük” – hangsúlyozta az ukrán külügyminiszter.

Dmitro Kuleba az Ukrajina24 tévécsatornán adott interjújában elmondta, bár nincs tervben, de készen állnak egy újabb találkozóra Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel. Kuleba hozzátette: meggyőződése, hogy Magyarország nem fogja teljesen blokkolni Ukrajna kapcsolatait a NATO-val, írja az UNIAN.
Kuleba külön kitért a Szürtei kistérségben nagy port kavart Himnusz-éneklésre. A külügyminiszter a nyomozás befejezésére és az Ukrán Biztonsági Szolgálat bizonyítékainak elemzésére vár az üggyel kapcsolatban.
– Demokratikus országban élünk. Ha az ügy bíróság elé kerül, akkor ott tiltakozhatnak a bizonyítékok és a nyomozók munkája ellen. Az igazságot egy versenytárgyalás során lehet kideríteni. De szeretném hangsúlyozni, hogy erre csak akkor kerül sor, ha az ügy bíróságra kerül – mondta Kuleba.
A külügyminiszter azt is megjegyezte, hogy 2017-ig az ukrán kormány kevés figyelmet fordított a kárpátaljai helyzetre, ezért Magyarország “meglehetősen szabadnak érezhette magát a Kárpátalja megyében”.
,,A helyzet 2017-ben megváltozott, amikor elkezdődött egy amolyan megfelelő egyensúly kialakítása – a helyzet kiegyenlítése, és amit most látunk, ennek a folyamatnak a folytatása”

Kuleba hozzátette: Ukrajna nagyon egyszerű megközelítéshez tartja magát.
Ukrajna megérti, hogy Magyarország aggódik a magyarok sorsa miatt, akik ukrán állampolgárok, és ezt Szijjártó mindig ki is emeli.
“Joguk van aggódni miattuk, de ezt az ukrán törvény által megszabott piros vonalakon belül kell megtenniük” – hangsúlyozta Kuleba."


Még hogy ellensúly kialakítása folyik... Ez szimplán a "bedarálásból" indul ki.

Lényegében Kuleba azt mondja, hogy amit ők mondanak, tesznek, az úgy van, és azt nem lehet vitatni, nincs róla és soha nem is lehet róla semmi tárgyalás, ők abból nem engednek, és kész... Amit mondanak, amit tesznek, azt még vitatni sem lehet.
Ez gyakorlatilag kizárja a tárgyalás lehetőségét bármiről. Amit ők akarnak, az nem tárgyalás, hanem diktátum.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 188
10 712
113
A magyar kormány akkor tenné a legjobban ha elkezdene más Kárpátaljai kisebbségekért is kiállni nem csak a magyarok miatt! Akkor hírtelen nem "csak" 150.000 ember jogaiért szállhatnán:rolleyes::hadonaszos::hadonaszos:k harcba hanem 1000.000 ember jogaiért! Legfőképp a Russzinokért kellene kiállnunk!
A szó amit keresünk a szolidaritás.
Honnan is hallottam ezt oly gyakran???
Honnan is???
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
g az általa megszállt Krím felől támad Ukrajnára, nagyháború lesz a férfiak és a nők mozgósításával – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök pénteken a Fókusz című magazinnak adott interjújában, adta hírül az Ukrajinszka Pravda-ra hivatkozva a karpat.in.ua.
Kérdésre válaszo
Oroszország kizárólag azért nem támad és szállja meg Kelet-Ukrajnát, mert akkor iráni és észak-koreai szintű szankciókkal fogja sújtani a Nyugat. Az valószínűtlen, hogy direkt katonai segítséget kapnának az ukrik, legalábbis ha nem mennek túlságosan nyugatra. A dilemma a Kreml számára csak az lehet, hogy a Nyugat így is fokozatosan szigorítja a szankciókat az oroszok ellen, Bidenéktől egyértelműen ez várható, akármit tesznek a teljes visszavonuláson kívül, amit aligha tehetnek meg arcvesztés nélkül. Szóval még pár év és ugyanúgy Észak-Korea és Irán szintű pária lesznek a nyugati világ számára, ha egy centit sem nyumulnak tovább. Ha akarnának, alkalom, lehetőség kiemelten most nyílna számukra, mielőtt feláll a Biden-kormány, amely bizonyára kiemelten fontosként fogja kezelni az ukrán "demokrácia" fennmaradásának biztosítását. Komoly partizánháborús ellenállástól csak ott kellene tartaniuk, ahol régen a banderisták is tevékenykedtek, Volhíniában, Galíciában, odáig meg ha eszük van, eszükbe sem lesz elmenni. De mint már pár hete leírtam, Putyin aligha akkora hazárdjátékos, hogy belevágjon ilyesmibe. Pedig ha megindul a nyugati katonai körzet, akkor nem sok esélye lenne most az ukránoknak megállítani.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 467
67 824
113
Értem, szóval ha legalizáljuk és mindenki számára könnyen elérhetővé tesszük, hogy a beszerzése még annyi gondot se okozzon annak, aki ki szeretné próbálni, és esetlegesen függő lesz, tehát mindent meg fog tenni (akár bűncselekményeket is képes elkövetni) , hogy beszerezze, akkor az jó.

Kérlek mesélj még..... vagy tudod mit, győzz meg egy szülőt az igazadról, aki elvesztette a gyerekét bármilyen droggal kapcsolatos dolog / legyen az túladagolás, vagy egy drogos gázolása miatt/, ha sikerült térjünk erre a témára vissza, szivesen meghallgatlak majd.

Öhh, miért is baj, hogy ugyanazt javasolja amit az állam monopolhelyzetben lévő terjesztőként? :D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://kiszo.net/2020/12/26/az-altalanos-mozgositasnak-nincs-realitasa/
"Az általános mozgósításnak nincs realitása
Szerhij Krivonosz, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának helyettese irreálisnak nevezte Volodimir Zelenszkij „általános mozgósításról” tett kijelentését – tájékoztat a korrespondent.net...
...Krivonosz szerint az államfő elképzelése nem reális, mivel az ukrajnaiak többsége nincs felkészülve ideológiailag és katonailag.
„ Amennyiben elméletileg mozgósítani tudnánk a férfiakat és a nőket – átestek kiképzésen, tartottak valaha fegyvert a kezükben? Nem. Akarják ezt? Nem” – magyarázta a helyzetet a vezérőrnagy."
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 155
15 811
113
Oroszország kizárólag azért nem támad és szállja meg Kelet-Ukrajnát, mert akkor iráni és észak-koreai szintű szankciókkal fogja sújtani a Nyugat. Az valószínűtlen, hogy direkt katonai segítséget kapnának az ukrik, legalábbis ha nem mennek túlságosan nyugatra. A dilemma a Kreml számára csak az lehet, hogy a Nyugat így is fokozatosan szigorítja a szankciókat az oroszok ellen, Bidenéktől egyértelműen ez várható, akármit tesznek a teljes visszavonuláson kívül, amit aligha tehetnek meg arcvesztés nélkül. Szóval még pár év és ugyanúgy Észak-Korea és Irán szintű pária lesznek a nyugati világ számára, ha egy centit sem nyumulnak tovább. Ha akarnának, alkalom, lehetőség kiemelten most nyílna számukra, mielőtt feláll a Biden-kormány, amely bizonyára kiemelten fontosként fogja kezelni az ukrán "demokrácia" fennmaradásának biztosítását. Komoly partizánháborús ellenállástól csak ott kellene tartaniuk, ahol régen a banderisták is tevékenykedtek, Volhíniában, Galíciában, odáig meg ha eszük van, eszükbe sem lesz elmenni. De mint már pár hete leírtam, Putyin aligha akkora hazárdjátékos, hogy belevágjon ilyesmibe. Pedig ha megindul a nyugati katonai körzet, akkor nem sok esélye lenne most az ukránoknak megállítani.
Ugye Iran mar ebbe a kategoriaban van, de Kinanak is erik, + ott van Feheroroszorszag, Venezuela, Kuba es talan csatlakozik Torokorszag.

Ezek a szoros szovetsegeseikkel egyutt mar egy eleg massziv tombot alkothatnanak.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 043
113
Lehet, hogy a szankciók miatt, de olvastam egy elemzést, amely szerint ütkőzőállamként tartják őket Ukraina és Oroszo. között.