Én attól tartok, hogy jelen helyzetben, akkor is a diplomáciával b*szakodnának, ha Ungvár főterén lőnék fejbe a magyarokat.
Mennyi megalázás, jogfosztás, jogtiprás kell még ahhoz, hogy meglegyen a bevonulás alapja? Nekem már az sok volt, amikor elvitték a magyarokat Kelet-Ukrajnába. Nálam már az elérte azt a szintet, ahol lépni kellett volna.
Nyilván más helyzetben vannak az oroszok, de ők nem várták ki Kijev új vezetőinek a kisebbségekhez fűződő lépéseit, hanem szépen megszállták a Krímet és (nagyon helyesen) támogatták a Kelet-Ukrajnai oroszokat is. Így is milliószámra maradtak ott oroszok, akik rendre az orosz jelöltekre szavaznak miközben masszív ukrán megszállás alatt állnak (hiszen ott vannak igazán ukrán katonák). Már konkrétan listázzák a magyarokat. Anno globális hiszti volt Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalásából, pedig egy senki, egy ellenzéki lúzer volt. Ezek meg kormányzati szinten listáznak magyarokat, meg egyéb kisebbségeket, mint a nemzet ellenségeit. Még azt se tudják megmondani, hogy mitől nemzet az ukrán, de ehhez asszisztál az EU is és sajnos a magyar kormány is. Diplomáciával nem lehet már megoldani azt, ami Ukrajnában/ Kárpátalján megy.*
Nekem olyan a mindenkori magyar kormányok hozzáállása, mintha csak kivárnák, hogy elfogyjon a magyar és akkor úgyse lesz már jogalap lépni. A haderőfejlesztés is sokszor inkább olyan ízű, hogy így veszik meg azt, hogy ne b*szogassák a kormányt és nem gondolják ezt olyan komolyan.
A lengyelekkel amúgy meg kellene valahogy bizniszelni, hogy mivel nekik is vannak ott érdekeltségeik (kb annyi lengyel, mint magyar), adják el, mint orosz-ellenes lépést, amivel megelőzik az oroszokat. Aztán vigyék ami nekik kell, a románok/moldávok szintén vigyék ami kell nekik (őket is bevenni a bizniszbe).
A többin meg osztozzanak a maradék-ukránok az oroszokkal.
*Az egyetlen lehetőség az lenne, ha valami véletlen folytán egy orosz-barát kormány alakulna, ami leszáll a kisebbségekről és legalább egy látszólagos béke áll be az országban.De ez a csiki-csuki, "minden kisebbség bekaphatja"-hozzáállás Kijevben tarthatatlan.De az meg a nyugatiaknak nem tetszene, mert ugye akkor hiába öltek be eurómilliárdokat. Főleg Bidé mellett nem kivitelezhető egy ilyen. Szóval marad az, hogy vagy megoldjuk itt helyben vagy végignézhetjük, ahol elfogy a magyar.