[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="rumcajsz">ha egyetlen magyar katona is elmerészel sütni egy élestöltényt az a jelenlegi Magyarország – amely olyan amilyen de azért legtöbben szeretjük – végét jelentené.
...
Magyarországot úgy vágnák be a levesbe, hogy azt még az unokáink – már ha lesznek egyáltalán – is megemlegetnék.

Gyógyszereket vegyed be, és ha már nem ugrálnak körbe a kis lila manók, akkor meséld már el, hogy ugyan ki ki vágná és milyen levesbe! Különben is, a bolgárok már lőttek agyon migránst, a makedónok és görögök az elkövetkező hetekben fognak.

Agyonlőni egy migránst az csak Orbán miatt lenne sajtóhír, mert ezzel kötnének bele és néhány napig menne a médiahaccacáré, amit viszont következmények nélkül ignorálnánk és két-három nap múlva már komolyabb hírek, vagy Kardashian segge kiszorítaná a hülyéskedést a címlapokról.</blockquote>

Kösz szépen ami azt illeti "házibarackkal" kezel magam, de azért annyi józanság még akad elborult elmém bugyraiban, hogy lássam:
- a magyar kemény kéz menekültpolitika nagyon sokaknak csípi a szemét ott túl a Lajtán
- magad sem gondolod komolyan, hogy az álltalam vjzionált fotókat nem hozná le címlapon a Nat Geo-tól a New York Times-ig minden újság. Olyan emberevő barbároknak állítanák be a magyar rezsimet mint pár éve Janukovicsékat vagy Asszadékat. azt meg tudjuk hogy az ilyen rezsimek alatt szenvedő népnek kell egy kis demokrácia export.
– hogy a bulgárok már lelőttek egyet az egy dolog, nem látom hogy ettől kevesebben jönnének. A bulgár vezetés különben sem tört eddig annyi borsot az EU és az USA orra alá mint Magyarország. A bulgárok nem "renitenskednek" ezért ezt-azt elnéznek nekik amíg érdemlegesen nem állítják meg az áradatot
- abban hogy Európa felébred és helyén kezeli a kérdést nem hiszek. Merkel támogatottsága ismét nő és az EU-ban az történik amit a németek akarnak, nekik meg valami elmebeteg meggondolásból kellenek a zozok.
Összességében tehát el kell kerülni a direktben halálos eszközök alkalmazását. Ha egy félrecsúszott gumigolyó halántékon ver valakit és az elpatkol, az eladható járulékos veszteségként. Na de direkbe sortűz.... Mind innánk a levét évekig. Sokkal többet érne holmi sortüzektől ha a most átcsámborgó kerítésszaggatók magyarföldre lépve kapnának egy orbitális verést majd azon a lukon ahol jöttek "önként" visszamennének Szerbiába.
A macedon határa leküldeni akit lehet jó ötlet, de én azt mondom, ha a magyar rendőr-honvéd-határőr tudja hogy a háta mögött a hazája és a szerettei vannak akkor biztos elszántabb lesz. Plusz ezen kívül biztos, hogy Macedoniában nem fogják megállítani a hordát azon egyszerű ok miatt, mert a macedónok bár szeretnék de fizikailag kevesen vannak hozzá az EU meg nem fog oda erőket vezényelni. 300-500 magyar a macedon határvédelemnél nem sokat jelentene más meg úgyse fog menni. </blockquote>

Na, erről a 300-500-as számról, és a Magyarokon kívül úgy sem.küldene oda senki rendőrt! Mikor áttörték a zozók a macedón kerítést, volt pár vágókép, és persze kommentár is arról, hogy a cseh és szerb rendőrök már ott vannak! Szóval, van még lengyel, szlovák, horváth, osztrák, akiknek jobb, ha ott védekeznek, mintha otthon kellene! Ráadásul úgy tudom magyarok is vannak már kinn, a számuk a lényeg! Ha mind a hét ország, esetleg mások is leküldenének 300 rendőrt, egyből lenne egy 2100 -as létszám! És ettől persze több is leküldhető! Az már wlég szép erő ám, gumigolyóval és könygázzal!
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Ja még egy. Nemcsak azok az országok fognak felkerekedni az EU felé ahol háború van, hanem azok is akiknek elegük lesz a napi egy dolláros bérből, a vízhiányból. És az bizony Afrika nagyon nagy része, fél India, Bangladesh.
És egyszerűen azért mert Ausztrália, Amerika elérhetetlen, és itt a leggyengébb a védekezés, mint ahogy az árvíz is a leggyengébb ponton töri át a gátat. Ha nem mutatunk erőt, akkor elvesztünk, ezek a népek nem megbeszélni szokták a problémáikat, hanem fegyert fognak, ezért csak a kemény fellépéstől tántorodnak vissza.
Így az eszközök valamelyest adottak, nem egy nyeles színes portörlővel fogjuk őket távoltartani és jobb belátásra bírni.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
<blockquote rel="aquarell">
A migrànsroham nem fog megismètlődni, mert azt politikailag nem élné túl egy kormàny sem az EU- ban.
Minden duma ellenère lassan de biztosan OV vonalàra kezd beàllni az egész EU Merkellel együtt, végre a külső hatàrok védelmét komolyabban veszik és a macedon hatàrzàr is marad. A problemàt délen, a görög hatàrnàl fogjàk kezelni. Beindul a kitoloncolàs is.

A bevándorlási nyomás folyamatos, már most is és az is marad. Miért ? Mert Európa egy gazdag vidéknek számít Ázsia-Afrika zöméhez (nyilván itt nem Japánra, Hong-kongra, Szingapúrra kell gondolni pl.) ahol még a természeti feltételek is sokkal mostohábbak.
Nézd meg, bejönnek a feketék, ugyanzt csinálják mint otthon, a semmit. Kábítószert árulnak, lopnak, és felkarmolják a segélyt. Nem jut el a tudatukig, hogy már régóta nincs itt munka és hely sem nekik. De csak jönnek, mert azt hiszik, hogy majd mások eltartják őket.
A calais-i táborban lévők konkrétan bűnözésből tartották fenn magukat, és ezek akarnak Angliába menni, hogy aztán ott is ugyanazt tegyék. Gyönyörű kilátások, mert így bizonyos számarányon felül már gettó-lepratelep-szerűvé fognak átlényegülni a valaha szebb napokat élt nyugat-európai városok egyes részei.
Jó esetben.
Merkel nem állt be Orbán mellé, sőt a többi régi tagállam se, csak a V4. Pont ez a gond, hogy a német történelem egyik legrövidebb aggyal gondolkodó kancellárja a német közhangulat ellenére sem változtat a felfogásán. Merkel még mindig hivatkozási alap az illegális határátlépőknek.
A kitoloncolásból nem lesz semmi, már most is mondják, ezért kell mindenáron megállítani és visszafordítani a tömeget, mert ha beteszik a lábukat már soha nem fognak elmenni innen.
Az már mecsetes vidék lesz mindörökre, főleg úgy hogy Európa eszement, liberális része konkrét segítséget nyújt hozzá és asszisztál az etnikai viszonyok megváltoztatásához.
Gondoljuk végig, Pakisztán és Afganisztán is azt mondta, egy darabot se fogad vissza, sőt ipari mennyiségben adják ki az útleveleket, csak menjenek innen a francba, addig se keverik a xart a saját hazájukban.
Egy visszatoloncolás, személyenként 8-10e euró, és még egy repülőgépet se engedtek leszállni.


</blockquote>

Az áradathoz önmagában nem elég, hogy Európa gazdagabb az ő országuknál. Vajon a világ többi gazdagabb régiójába miért nem mennek? Az arabok, vagy nem arab iszlám hívők miért nem mennek a gazdag arab országokba? Japánba, Koreába miért elenyésző a bevándorlás? Ausztrália miért tudja megvédeni magát? Az USA-ba ugyan mennek Latin-Amerikából, de azért nem akkora a roham, mint Európába.

Azért, mert ott még ha be is jutnak, csak illegális bevándorlók lehetnek, akik nem kapnak semmit. Ezzel szemben az EU-ban a világ GDP-jének negyedét mutatják ki, de a világ szociális kiadásainak felét költik el. Merkel meghívója valójában nem az illegális bevándorlók menekültként való emlegetése, hanem az alanyi jogú ellátás és a segély. Ma még tartja ezt a meghívót, de már kezdik megnyirbálni és más európai országok kemény csökkentésbe kezdtek.

Németország megtehetné, hogy még ha úgy is gondolják, hogy szükségük van munkaerőre és ezt nem kelet-európaiakból, dél-európaiakból, vagy balkáni és török vendégmunkásokból oldják meg, akkor is Törökországban (meg az indító országokban Afganisztántól, Irakon át Szíriáig, Pakisztánig) válogat. Azt mondhatják, hogy aki illegálisan, törvényértő módon és erőszakkal végigtrappol fél tucat országon, ellenállva a hatósági intézkedéseknek, az élből elfelejtheti a jogát bármilyen ellátásra, befogásra, legális munkára. Aki az első biztonságos országban nem áll meg, az nem menekült. Ezzel szemben a török (afgán, pakisztáni, szír, iraki, jordán, stb...) nagykövetségükön, konzulátusaikon, kamarai kirendeltségeiken, stb... be lehet adni bevándorlási kérelmet. Amelynél nem az üldöztetésre a hivatkozási alap, hanem az hogy hasznos tagja akar lenni az egyed a német társadalomnak, elfogadva annak szabályait, kulturáját, megtanulva nyelvét, stb... Ezekből válogatnak és évi 100-200 ezer jó munkaerőnek látszót kimazsoláznak. Ezeknek adnak ideiglenes okmányokat és megszervezik az útjukat. A többinek meg nem érdemes Németországba menni, mert ott nem a jólét vár rájuk.

Egyenlőre Merkel még nem ezt teszi, de rá fog kényszerülni. Ahogy a hollandok, dánok, svédek, franciák, stb... is. Várhatóan a 2017-es szuper választási évig, különben megbukik a német és a francia vezetés is. Ki fogja ezt kényszeríteni a jónép, a titkosszolgálatok, a rendvédelmi szervek, a helyi önkormányzati politikusok, a túlterhelt államigazgatás, a szociális és egészségügyi ellátó rendszer. A végtelenségig Merkel sem tud szembe menni eszement ámokfutóként a saját társadalmával. Nem véletlen és nem butaság, hogy Orbán nem csak Magyarországon akar népszavazást a kvótáról, hanem erősen ajánlgatja másoknak is modellként.

Nekünk addig kell nagyobb ellenállást mutatnunk az áradattal szemben, mint a többi, vonulási útvonalon fekvő országnak, amíg a az ellátás formájában megnyilvánuló meghívót vissza nem vonják és ezt a potenciális bevándorlók fel nem fogják. Ehhez nem kell és nem szabad vérfürdőt rendezni.

Ha meg Németország tartósan kontinensen kívülről akar munkaerőt importálni (nehezen érthető okból, hisz kontinensen belülről is megteheti) és ezt Törökország el akarja lehetetleníteni, direkt rányomva a bevándorlókat Európára, akkor zsarolásával, terrorizmus támogatásával, háború provokálásával a sulykot elvető Erdogant is meg lehet buktatni (amúgy is nagyon kényelmetlen már a figura). Végső esetben pedig Görögország is inkább beáldozható, mint hogy ellenőrizetlenül, válogatás nélkül évente milliók jöjjenek be. Ha ezt a döntést Merkel nem hajlandó meghozni, hát meghozza az utóda.

Azért azt nehéz lenne megmagyarázni, hogy a fenti döntés meghozatala nem fog menni az egyre nagyobb nyomás ellenére sem, de a bevándorlók lelövöldözést, aknákkal való széttépetését el fogják fogadni.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
a görögök már a sokadik mentőcsomagból fedezik az államadósságukat, gyakorlatilag menthetetlenek már jó ideje
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 180
15 858
113
<blockquote rel="rumcajsz">ha egyetlen magyar katona is elmerészel sütni egy élestöltényt az a jelenlegi Magyarország – amely olyan amilyen de azért legtöbben szeretjük – végét jelentené.
...
Magyarországot úgy vágnák be a levesbe, hogy azt még az unokáink – már ha lesznek egyáltalán – is megemlegetnék.

Gyógyszereket vegyed be, és ha már nem ugrálnak körbe a kis lila manók, akkor meséld már el, hogy ugyan ki ki vágná és milyen levesbe! Különben is, a bolgárok már lőttek agyon migránst, a makedónok és görögök az elkövetkező hetekben fognak.

Agyonlőni egy migránst az csak Orbán miatt lenne sajtóhír, mert ezzel kötnének bele és néhány napig menne a médiahaccacáré, amit viszont következmények nélkül ignorálnánk és két-három nap múlva már komolyabb hírek, vagy Kardashian segge kiszorítaná a hülyéskedést a címlapokról.</blockquote>

+1


Ok. És ha nem így lesz akkor szopunk...

És szerinted hogy nézne ki ez a szopás?

Hány katonát kéne állandó jelleggel itt állomásoztatni egy sikeres megszálláshoz?

Mit reagálnának erre a magyar fegyveres erők? Ellenállnának vagy az országot elárulva asszisztálnának hozzá? Lásd Néphadsereg szerepe 56-ban.

Mely ország fegyveres ereje venne részt ebben a műveletben?

Nemzetközi jogilag hogy lehetne ezt megindokolni?

Ki kormányozná addig az országot és milyen felhatalmazás alapján?

Miként hatna egy ilyen helyzet mondjuk az itt gyártó multik termelékenységére?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 180
15 858
113
a görögök már a sokadik mentőcsomagból fedezik az államadósságukat, gyakorlatilag menthetetlenek már jó ideje

<blockquote rel="danielblack">

Ok. És ha nem így lesz akkor szopunk...

<b>Meglepő hogy milyen sokaknak nem jelent semmit az emberélet és drukkolnak némi vérontásnak. </b>Aknazár, éles lőszer, áram a kerítésbe, stb... Csak arra nem gondolnak, mi lesz utána.
Ukrán események, oroszok elleni embargó, görög válság, VW botrány, menekültáradat stb. stb. Ezek szépen felfűzhetőek egy terv gondolatbeli fonalára. A cél Európa és Oroszország közé éekt verni és Európát felbomlasztani.
<b>Miután ebből következően mindenképpen addig fognak provokálni amíg nem lövünk, -addig nem hagyják abba- minden időhúzás felesleges</b>. A Bolgárok lőttek, nem érdekelt senkit. Jelentéktelen szereplők. A magországok és esetleg a balkáni államok között kell egy "európai" polgárháborús állapotot kiprovokálni.
Essünk túl rajta.

</blockquote>

Így van.

Ezzel együtt az elektromos kerítés elejét vehetné a dolognak.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
<blockquote rel="Panzerfaust"><blockquote rel="aquarell">
A migrànsroham nem fog megismètlődni, mert azt politikailag nem élné túl egy kormàny sem az EU- ban.
Minden duma ellenère lassan de biztosan OV vonalàra kezd beàllni az egész EU Merkellel együtt, végre a külső hatàrok védelmét komolyabban veszik és a macedon hatàrzàr is marad. A problemàt délen, a görög hatàrnàl fogjàk kezelni. Beindul a kitoloncolàs is.

A bevándorlási nyomás folyamatos, már most is és az is marad. Miért ? Mert Európa egy gazdag vidéknek számít Ázsia-Afrika zöméhez (nyilván itt nem Japánra, Hong-kongra, Szingapúrra kell gondolni pl.) ahol még a természeti feltételek is sokkal mostohábbak.
Nézd meg, bejönnek a feketék, ugyanzt csinálják mint otthon, a semmit. Kábítószert árulnak, lopnak, és felkarmolják a segélyt. Nem jut el a tudatukig, hogy már régóta nincs itt munka és hely sem nekik. De csak jönnek, mert azt hiszik, hogy majd mások eltartják őket.
A calais-i táborban lévők konkrétan bűnözésből tartották fenn magukat, és ezek akarnak Angliába menni, hogy aztán ott is ugyanazt tegyék. Gyönyörű kilátások, mert így bizonyos számarányon felül már gettó-lepratelep-szerűvé fognak átlényegülni a valaha szebb napokat élt nyugat-európai városok egyes részei.
Jó esetben.
Merkel nem állt be Orbán mellé, sőt a többi régi tagállam se, csak a V4. Pont ez a gond, hogy a német történelem egyik legrövidebb aggyal gondolkodó kancellárja a német közhangulat ellenére sem változtat a felfogásán. Merkel még mindig hivatkozási alap az illegális határátlépőknek.
A kitoloncolásból nem lesz semmi, már most is mondják, ezért kell mindenáron megállítani és visszafordítani a tömeget, mert ha beteszik a lábukat már soha nem fognak elmenni innen.
Az már mecsetes vidék lesz mindörökre, főleg úgy hogy Európa eszement, liberális része konkrét segítséget nyújt hozzá és asszisztál az etnikai viszonyok megváltoztatásához.
Gondoljuk végig, Pakisztán és Afganisztán is azt mondta, egy darabot se fogad vissza, sőt ipari mennyiségben adják ki az útleveleket, csak menjenek innen a francba, addig se keverik a xart a saját hazájukban.
Egy visszatoloncolás, személyenként 8-10e euró, és még egy repülőgépet se engedtek leszállni.


</blockquote>

Az áradathoz önmagában nem elég, hogy Európa gazdagabb az ő országuknál. Vajon a világ többi gazdagabb régiójába miért nem mennek? Az arabok, vagy nem arab iszlám hívők miért nem mennek a gazdag arab országokba? Japánba, Koreába miért elenyésző a bevándorlás? Ausztrália miért tudja megvédeni magát? Az USA-ba ugyan mennek Latin-Amerikából, de azért nem akkora a roham, mint Európába.

Azért, mert ott még ha be is jutnak, csak illegális bevándorlók lehetnek, akik nem kapnak semmit. Ezzel szemben az EU-ban a világ GDP-jének negyedét mutatják ki, de a világ szociális kiadásainak felét költik el. Merkel meghívója valójában nem az illegális bevándorlók menekültként való emlegetése, hanem az alanyi jogú ellátás és a segély. Ma még tartja ezt a meghívót, de már kezdik megnyirbálni és más európai országok kemény csökkentésbe kezdtek.

Németország megtehetné, hogy még ha úgy is gondolják, hogy szükségük van munkaerőre és ezt nem kelet-európaiakból, dél-európaiakból, vagy balkáni és török vendégmunkásokból oldják meg, akkor is Törökországban (meg az indító országokban Afganisztántól, Irakon át Szíriáig, Pakisztánig) válogat. Azt mondhatják, hogy aki illegálisan, törvényértő módon és erőszakkal végigtrappol fél tucat országon, ellenállva a hatósági intézkedéseknek, az élből elfelejtheti a jogát bármilyen ellátásra, befogásra, legális munkára. Aki az első biztonságos országban nem áll meg, az nem menekült. Ezzel szemben a török (afgán, pakisztáni, szír, iraki, jordán, stb...) nagykövetségükön, konzulátusaikon, kamarai kirendeltségeiken, stb... be lehet adni bevándorlási kérelmet. Amelynél nem az üldöztetésre a hivatkozási alap, hanem az hogy hasznos tagja akar lenni az egyed a német társadalomnak, elfogadva annak szabályait, kulturáját, megtanulva nyelvét, stb... Ezekből válogatnak és évi 100-200 ezer jó munkaerőnek látszót kimazsoláznak. Ezeknek adnak ideiglenes okmányokat és megszervezik az útjukat. A többinek meg nem érdemes Németországba menni, mert ott nem a jólét vár rájuk.

Egyenlőre Merkel még nem ezt teszi, de rá fog kényszerülni. Ahogy a hollandok, dánok, svédek, franciák, stb... is. Várhatóan a 2017-es szuper választási évig, különben megbukik a német és a francia vezetés is. Ki fogja ezt kényszeríteni a jónép, a titkosszolgálatok, a rendvédelmi szervek, a helyi önkormányzati politikusok, a túlterhelt államigazgatás, a szociális és egészségügyi ellátó rendszer. A végtelenségig Merkel sem tud szembe menni eszement ámokfutóként a saját társadalmával. Nem véletlen és nem butaság, hogy Orbán nem csak Magyarországon akar népszavazást a kvótáról, hanem erősen ajánlgatja másoknak is modellként.

Nekünk addig kell nagyobb ellenállást mutatnunk az áradattal szemben, mint a többi, vonulási útvonalon fekvő országnak, amíg a az ellátás formájában megnyilvánuló meghívót vissza nem vonják és ezt a potenciális bevándorlók fel nem fogják. Ehhez nem kell és nem szabad vérfürdőt rendezni.

Ha meg Németország tartósan kontinensen kívülről akar munkaerőt importálni (nehezen érthető okból, hisz kontinensen belülről is megteheti) és ezt Törökország el akarja lehetetleníteni, direkt rányomva a bevándorlókat Európára, akkor zsarolásával, terrorizmus támogatásával, háború provokálásával a sulykot elvető Erdogant is meg lehet buktatni (amúgy is nagyon kényelmetlen már a figura). Végső esetben pedig Görögország is inkább beáldozható, mint hogy ellenőrizetlenül, válogatás nélkül évente milliók jöjjenek be. Ha ezt a döntést Merkel nem hajlandó meghozni, hát meghozza az utóda.

Azért azt nehéz lenne megmagyarázni, hogy a fenti döntés meghozatala nem fog menni az egyre nagyobb nyomás ellenére sem, de a bevándorlók lelövöldözést, aknákkal való széttépetését el fogják fogadni. </blockquote>

Azért nem mennek, mert ott sokkal erősebb a visszatartó hatás, fejben ott vannak és tudják kezelni a dolgokat. A nagy távolság és a tenger is megteszi a hatását.
És persze amit írtam is, azért jönnek mert itt tudnak a legkönnyebben bejutni a fejlett világba. Ahol egy kevés pénzt is lehet kapni, kvázi alanyi jogon.
Mivel az anyaországukban ez pontosan 0.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
...
Fordul a szél. Vége a " Refugees welcome"- nek.

Picit megvaltozott a retorika, de fenyevekre vagyunk a migransok kiutasitasatol. Mi arra jatszunk a magyar keritessel, hogy idovel biztosan eszbekapnak a nyugatiak, mert nem tudjuk elkepzelni, hogy nem jon meg az eszuk. Pedig bizony elofordulhat. A nehany ezres tunteteseknek es az ongyullado migrans szallasoknak erdemi kovetkezmenye nincs. A minap mar az ensz is globalis kvotat emlegetett. :/
A nyugati emberek is latjak amit mi. Megtagadjak az azonositast, brutalis verengzes Parizsban, eroszakoskodnak a svedeknel es a nemeteknel stb, stb. Es minderre ugy reagalnak, hogy tanacstalanok es ketsegbeesettek... Mi van!? Erre nem ez az adekvat valasz. (Foleg ugy, hogy mi tudjuk a nyugatiak kepesek akar aljas indokkal is kiutasitani az embereket orszagaikbol. Khmm...!) Szvsz nem a kiutasitas fele haladnak a dolgok, hanem inkabb egy "Entschuldigung" fele. Elnezest fognak kerni amiert nem keszultek fel elegge a bevandorlokra es meg evekig fogjak oket importalni, tamogatni es azt mar nem usszuk meg mi sem.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
<blockquote rel="rumcajsz"><blockquote rel="blogen"><blockquote rel="rumcajsz">ha egyetlen magyar katona is elmerészel sütni egy élestöltényt az a jelenlegi Magyarország – amely olyan amilyen de azért legtöbben szeretjük – végét jelentené.
...
Magyarországot úgy vágnák be a levesbe, hogy azt még az unokáink – már ha lesznek egyáltalán – is megemlegetnék.

Gyógyszereket vegyed be, és ha már nem ugrálnak körbe a kis lila manók, akkor meséld már el, hogy ugyan ki ki vágná és milyen levesbe! Különben is, a bolgárok már lőttek agyon migránst, a makedónok és görögök az elkövetkező hetekben fognak.

Agyonlőni egy migránst az csak Orbán miatt lenne sajtóhír, mert ezzel kötnének bele és néhány napig menne a médiahaccacáré, amit viszont következmények nélkül ignorálnánk és két-három nap múlva már komolyabb hírek, vagy Kardashian segge kiszorítaná a hülyéskedést a címlapokról.</blockquote>

Kösz szépen ami azt illeti "házibarackkal" kezel magam, de azért annyi józanság még akad elborult elmém bugyraiban, hogy lássam:
- a magyar kemény kéz menekültpolitika nagyon sokaknak csípi a szemét ott túl a Lajtán
- magad sem gondolod komolyan, hogy az álltalam vjzionált fotókat nem hozná le címlapon a Nat Geo-tól a New York Times-ig minden újság. Olyan emberevő barbároknak állítanák be a magyar rezsimet mint pár éve Janukovicsékat vagy Asszadékat. azt meg tudjuk hogy az ilyen rezsimek alatt szenvedő népnek kell egy kis demokrácia export.
– hogy a bulgárok már lelőttek egyet az egy dolog, nem látom hogy ettől kevesebben jönnének. A bulgár vezetés különben sem tört eddig annyi borsot az EU és az USA orra alá mint Magyarország. A bulgárok nem "renitenskednek" ezért ezt-azt elnéznek nekik amíg érdemlegesen nem állítják meg az áradatot
- abban hogy Európa felébred és helyén kezeli a kérdést nem hiszek. Merkel támogatottsága ismét nő és az EU-ban az történik amit a németek akarnak, nekik meg valami elmebeteg meggondolásból kellenek a zozok.
Összességében tehát el kell kerülni a direktben halálos eszközök alkalmazását. Ha egy félrecsúszott gumigolyó halántékon ver valakit és az elpatkol, az eladható járulékos veszteségként. Na de direkbe sortűz.... Mind innánk a levét évekig. Sokkal többet érne holmi sortüzektől ha a most átcsámborgó kerítésszaggatók magyarföldre lépve kapnának egy orbitális verést majd azon a lukon ahol jöttek "önként" visszamennének Szerbiába.
A macedon határa leküldeni akit lehet jó ötlet, de én azt mondom, ha a magyar rendőr-honvéd-határőr tudja hogy a háta mögött a hazája és a szerettei vannak akkor biztos elszántabb lesz. Plusz ezen kívül biztos, hogy Macedoniában nem fogják megállítani a hordát azon egyszerű ok miatt, mert a macedónok bár szeretnék de fizikailag kevesen vannak hozzá az EU meg nem fog oda erőket vezényelni. 300-500 magyar a macedon határvédelemnél nem sokat jelentene más meg úgyse fog menni. </blockquote>

Na, erről a 300-500-as számról, és a Magyarokon kívül úgy sem.küldene oda senki rendőrt! Mikor áttörték a zozók a macedón kerítést, volt pár vágókép, és persze kommentár is arról, hogy a cseh és szerb rendőrök már ott vannak! Szóval, van még lengyel, szlovák, horváth, osztrák, akiknek jobb, ha ott védekeznek, mintha otthon kellene! Ráadásul úgy tudom magyarok is vannak már kinn, a számuk a lényeg! Ha mind a hét ország, esetleg mások is leküldenének 300 rendőrt, egyből lenne egy 2100 -as létszám! És ettől persze több is leküldhető! Az már wlég szép erő ám, gumigolyóval és könygázzal!</blockquote>

Amit leírtál szép és jü csak egy a baj. Magyarországot már annyiszor árulták el vélt vagy valós szövetségesei, hogy senkinek nem tudok hinni. Ezt a megcsonkult 93 ezer négyzetkilométert kell védenünk, mindenki más meg menjen békát fogni. Vagy gondolod ott "idegenben" egy idegen ország rendfenntartója mer majd kemény lenni úgy hogy nincs a háta mögött hazája jogrendje és lakossága? A Macedoniában lévő V4-es rendőri és egyéb erőkben amúgysem látok nagy potenciált. A táboroztatást, ellátást, utánpótlást ott is meg kell szervezni ha hetekig tartó ostromállapot alakul ki. Hol könnyebb mindent a fiaink segge alá tenni? Ártándnál, Röszkénél vagy valahol a balkáni hegyek között?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 180
15 858
113
<blockquote rel="aquarell">...
Fordul a szél. Vége a " Refugees welcome"- nek.

Picit megvaltozott a retorika, de fenyevekre vagyunk a migransok kiutasitasatol. Mi arra jatszunk a magyar keritessel, hogy idovel biztosan eszbekapnak a nyugatiak, mert nem tudjuk elkepzelni, hogy nem jon meg az eszuk. Pedig bizony elofordulhat. A nehany ezres tunteteseknek es az ongyullado migrans szallasoknak erdemi kovetkezmenye nincs. A minap mar az ensz is globalis kvotat emlegetett. :/
A nyugati emberek is latjak amit mi. Megtagadjak az azonositast, brutalis verengzes Parizsban, eroszakoskodnak a svedeknel es a nemeteknel stb, stb. Es minderre ugy reagalnak, hogy tanacstalanok es ketsegbeesettek... Mi van!? Erre nem ez az adekvat valasz. (Foleg ugy, hogy mi tudjuk a nyugatiak kepesek akar aljas indokkal is kiutasitani az embereket orszagaikbol. Khmm...!) Szvsz nem a kiutasitas fele haladnak a dolgok, hanem inkabb egy "Entschuldigung" fele. Elnezest fognak kerni amiert nem keszultek fel elegge a bevandorlokra es meg evekig fogjak oket importalni, tamogatni es azt mar nem usszuk meg mi sem.
</blockquote>

Ki lehet lépni az ENSZ-ből (Svájc sem tagja).
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
...
Ki lehet lépni az ENSZ-ből (Svájc sem tagja).
De jo lenne ha ennyivel meg lehetne uszni.
Csak erdekesseg: Azok az emlos populaciok amelyek 3.5 folotti szaporodasi rataval rendelkeznek kaotikus rendszerekke alakulnak. Ha az embernel nem az egyedi sorsokat vizsgaljuk (libsi media), hanem a tomegek sorsat (konzervativ media) akkor hasonlo tulajdonsagokat mutat. Tulszaporulat, ehezes, politikai valsagok, nepessegcsokkenes, haboruk sora elore nem meghatarozhato utemben. Eppen ezert vedekezni is nehez ellenuk.
A legjobb vedekezest a termeszetes foldrajzi hatarok nyujtjak (pl. Ausztralia). A mesterseges hatarok (falak, keritesek) is kepesek hasonlo hatasfokkal mukodni, de ahhoz szandek is kell. Az "irtas" hatasfoka embereknel ertelem szeruen nem tema. Inkabb csak elrettentesnek hasznalhato.
A libsi orulet szvsz. csak egy passziv sodrodas. A nyugati/europai politikai kultura egyik jellemzoje, hogy ha egy tarsasag "a"-t mond akkor az ellenzeke mindig a "b" mellett ervel. A valasztasokkal kombinalva ez valamennyire mukodokepes rendszert teremt, de akut problemak dinamikus kezelesere teljesen alkalmatlan. :/
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 617
113
<blockquote rel="zeal"><blockquote rel="aquarell">...
Fordul a szél. Vége a " Refugees welcome"- nek.

Picit megvaltozott a retorika, de fenyevekre vagyunk a migransok kiutasitasatol. Mi arra jatszunk a magyar keritessel, hogy idovel biztosan eszbekapnak a nyugatiak, mert nem tudjuk elkepzelni, hogy nem jon meg az eszuk. Pedig bizony elofordulhat. A nehany ezres tunteteseknek es az ongyullado migrans szallasoknak erdemi kovetkezmenye nincs. A minap mar az ensz is globalis kvotat emlegetett. :/
A nyugati emberek is latjak amit mi. Megtagadjak az azonositast, brutalis verengzes Parizsban, eroszakoskodnak a svedeknel es a nemeteknel stb, stb. Es minderre ugy reagalnak, hogy tanacstalanok es ketsegbeesettek... Mi van!? Erre nem ez az adekvat valasz. (Foleg ugy, hogy mi tudjuk a nyugatiak kepesek akar aljas indokkal is kiutasitani az embereket orszagaikbol. Khmm...!) Szvsz nem a kiutasitas fele haladnak a dolgok, hanem inkabb egy "Entschuldigung" fele. Elnezest fognak kerni amiert nem keszultek fel elegge a bevandorlokra es meg evekig fogjak oket importalni, tamogatni es azt mar nem usszuk meg mi sem.
</blockquote>

Ki lehet lépni az ENSZ-ből (Svájc sem tagja).</blockquote>

Tagja
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 180
15 858
113
<blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="zeal"><blockquote rel="aquarell">...
Fordul a szél. Vége a " Refugees welcome"- nek.

Picit megvaltozott a retorika, de fenyevekre vagyunk a migransok kiutasitasatol. Mi arra jatszunk a magyar keritessel, hogy idovel biztosan eszbekapnak a nyugatiak, mert nem tudjuk elkepzelni, hogy nem jon meg az eszuk. Pedig bizony elofordulhat. A nehany ezres tunteteseknek es az ongyullado migrans szallasoknak erdemi kovetkezmenye nincs. A minap mar az ensz is globalis kvotat emlegetett. :/
A nyugati emberek is latjak amit mi. Megtagadjak az azonositast, brutalis verengzes Parizsban, eroszakoskodnak a svedeknel es a nemeteknel stb, stb. Es minderre ugy reagalnak, hogy tanacstalanok es ketsegbeesettek... Mi van!? Erre nem ez az adekvat valasz. (Foleg ugy, hogy mi tudjuk a nyugatiak kepesek akar aljas indokkal is kiutasitani az embereket orszagaikbol. Khmm...!) Szvsz nem a kiutasitas fele haladnak a dolgok, hanem inkabb egy "Entschuldigung" fele. Elnezest fognak kerni amiert nem keszultek fel elegge a bevandorlokra es meg evekig fogjak oket importalni, tamogatni es azt mar nem usszuk meg mi sem.
</blockquote>

Ki lehet lépni az ENSZ-ből (Svájc sem tagja).</blockquote>

Tagja </blockquote>

Jogos, de 2002-ig kibírták tagság nélkül. Tajvan és a Vatikán viszont nem tag.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 762
113
BREAKING: A törökök lelőttek 9 sziriai migrànst, akik illegalisan akartàk àtlépni a hatàrt pénteken. ( Bizonyitandó hétfőre, hogy ők tudjàk kezelni a migrànsàradatot, ha akarjàk, igy felfelé verve az àrat, amit az EU kell fizessen.)
Részletek nem ismertek.
Kiváncsi vagyok a "német jóemberek" reakciójàra, de a hétfői EU csúcsösszeröffenèsre is. De Maziere német belügyminiszter azt mondta a török belpolitikàval kapcsolatban ( polgàrhàború a kurd kisebbséggel, újsàgirók lecsukàsa, ujságok bezàràsa...), hogy " Ne legyünk az egèsz vilàg döntőbiràja emberi jogok ügyében", meg " Humànus menekültügyi politika nem lehetséges ellenőrzött hatàrok nèlkül".
Ősszel az ilyesmièrt az " Orbàn pfujjj...vagy a " nàci" jelző jàrt. Fordul a szél...
Persze totàlisan kiszolgàltatta magàt az EU a törököknek. Itt àllnak, letolt gatyàval....
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
BREAKING: A törökök lelőttek 9 sziriai migrànst, akik illegalisan akartàk àtlépni a hatàrt pénteken. ( Bizonyitandó hétfőre, hogy ők tudjàk kezelni a migrànsàradatot, ha akarjàk, igy felfelé verve az àrat, amit az EU kell fizessen.)
Részletek nem ismertek.
Kiváncsi vagyok a "német jóemberek" reakciójàra, de a hétfői EU csúcsösszeröffenèsre is. De Maziere német belügyminiszter azt mondta a török belpolitikàval kapcsolatban ( polgàrhàború a kurd kisebbséggel, újsàgirók lecsukàsa, ujságok bezàràsa...), hogy " Ne legyünk az egèsz vilàg döntőbiràja emberi jogok ügyében", meg " Humànus menekültügyi politika nem lehetséges ellenőrzött hatàrok nèlkül".
Ősszel az ilyesmièrt az " Orbàn pfujjj...vagy a " nàci" jelző jàrt. Fordul a szél...
Persze totàlisan kiszolgàltatta magàt az EU a törököknek. Itt àllnak, letolt gatyàval....

nyugodj meg Orbán most is megkapná...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Eltöltöttünk egy hetet a görög-macedón határon. Elképesztő állapotok között él tizenötezer ember. Képriport.
http://24.hu/kulfold/2016/03/05/ha-ez-a-15-ezer-ember-elindul-nem-szamit-a-hatarorseg-meg-a-kerites/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Kösz szépen ami azt illeti "házibarackkal" kezel magam, de azért annyi józanság még akad elborult elmém bugyraiban, hogy lássam:

Általában ez a probléma. Zéró betegségtudat + pálinka. :D

- a magyar kemény kéz menekültpolitika nagyon sokaknak csípi a szemét ott túl a Lajtán

Különösen nyugtalanul alszom emiatt.

- magad sem gondolod komolyan, hogy az álltalam vjzionált fotókat nem hozná le címlapon a Nat Geo-tól a New York Times-ig minden újság. Olyan emberevő barbároknak állítanák be a magyar rezsimet mint pár éve Janukovicsékat vagy Asszadékat. azt meg tudjuk hogy az ilyen rezsimek alatt szenvedő népnek kell egy kis demokrácia export.

Hát ez nagyszerű lenne. Egyrészt ugye eljutna a migránsokhoz is és a hiszékenyebbek közülük elkerülnék Magyarországot, másrészt pedig a netadós tüntetés idején kiderült, hogy nem lesz itt majdan. A belső hatalomátvételhez elégedetlen tömeg is kell, nem csak külföldi ügynökök hálózata. Márpedig e két tényező, az amúgy létező elégedetlen tömeg és a külföldi ügynökök faji, vallási, ideológia és osztálykülönbségek miatt nem találkoznak egymással hazánkban.

– hogy a bulgárok már lelőttek egyet az egy dolog, nem látom hogy ettől kevesebben jönnének. A bulgár vezetés különben sem tört eddig annyi borsot az EU és az USA orra alá mint Magyarország. A bulgárok nem "renitenskednek" ezért ezt-azt elnéznek nekik amíg érdemlegesen nem állítják meg az áradatot

És mi van, ha nem néznék el nekik, vagy bárkinek? Ja, semmi.

- abban hogy Európa felébred és helyén kezeli a kérdést nem hiszek. Merkel támogatottsága ismét nő és az EU-ban az történik amit a németek akarnak, nekik meg valami elmebeteg meggondolásból kellenek a zozok.

Egészségükre, de ha mi emberevők vagyunk, akkor már azt is megkapják majd, ami nálunk van és vissza se küldhetik, mert mi emberevők vagyunk. Nekik szar, ha mi emberevők vagyunk...

Összességében tehát el kell kerülni a direktben halálos eszközök alkalmazását.

Itt most álljunk meg, mik is voltak az érvek, mert eddig egyet se olvastam, csak kifogásokat helyettük.

Ha egy félrecsúszott gumigolyó halántékon ver valakit és az elpatkol, az eladható járulékos veszteségként. Na de direkbe sortűz.... Mind innánk a levét évekig.

Jó, jó, de mit! Mi a franc történne konkrétan! Reálisan!

Sokkal többet érne holmi sortüzektől ha a most átcsámborgó kerítésszaggatók magyarföldre lépve kapnának egy orbitális verést majd azon a lukon ahol jöttek "önként" visszamennének Szerbiába.

Verés sem kell, hanem belföldi táborok helyett végrehajtani azt a kurva törvényt, amit alig fél éve hozott a kormány és azokat a rohadt táborokat, ahol a zozókat tartjuk, odatenni a kerítésre, Szerbia felé nyitott üzemmódban. Erről volt szó eredetileg, nem értem, akkor hogy kerülnek a táborok a nyugati megyékbe, meg egyáltalán, a határsáv néhány száz méterénél beljebb!
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 131
7 161
113
http://www.janes.com/article/58393/croatia-approves-oh-58d-buy

"The plan to buy a squadron of OH-58D helicopters and three simulators is valued at HRK286 million (USD41 million), of which HRK100 million will be funded through US government support funds."

http://www.honvedelem.hu/cikk/55922_horvatorszag_oh_58d_tipusu_helikoptereket_vasarol

"Az egyszázadnyi forgószárnyas és a három szimulátor értéke eléri a 41 millió dollárt, ennek egy részét az amerikai kormány biztosítja támogatásként."

Tehát 41-14=27 millió dollárba kerül a Horvátoknak 16 Kiowa és 3 db szimulátor? (Mert az ár harmadát az USA állja).

Nyilván nincs benne a fegyverzet és anélkül max felderítésre jók a szenzoraikkal, de majd idővel vehetnek hozzá Hellfirét.
És ahogy azt korábban olvashattuk, mivel ők az elsők, most még kiválogathatják a legkevésbé használtakat.

Mondjuk az a 15 PZH-2000 sem volt rossz üzlet 41 millió Eurórét.

Egyébként a cikkben ez a rész a legkeményebb:

"az UH-60-asokért cserébe akkor Horvátország Mi-8/17 típusú helikoptereit adományozta volna Ukrajnának, de ebből az elképzelésből végül nem lett semmi. A horvát kormány végül az UH-60-asok helyett az OH-58D-k beszerzése mellett döntött, szintén az EDA program keretein belül."

Gondolom most, hogy nem UH-60, hanem OH-58 lesz, akkor azért a Mi-17-esek megmaradnak (hiszen egy OH-58 max 2 főt vihet, nagyon más kategória ...). Viszont az a kemény, hogy hogyan adhatták volna Ukrajnának a Horvátok a Mi-17-eseket Orosz engedély nélkül? Valószínűleg az oroszok fúrták meg azt az üzletet.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 617
113
Leszállították Lengyelország részére a 105 Leopard 2a5-ös harckocsit 187 millió eurós áron.
Alkalmi vétel volt.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 180
15 858
113
KRONENZEITUNG

Az osztrák lap birtokába jutott egy bizalmas kormányzati jelentés, mely szerint különféle segélyszervezetek drótvágókat osztogatnak a migránsoknak és azok azokkal vágják a határkerítést a görög-macedón határnál.

http://888.hu/article-szemelvenyek-a-vilagsajtobol-44