Nemcsak letartóztatták, meg is alázták török katonák tucatjait
https://www.youtube.com/watch?v=mfH5IhY-Gyw

Nógrádi György - Hogy lehet egy puccsot ennyire rosszul végrehajtani? 2016.07.17.
https://www.youtube.com/watch?v=HI80FMygGV4

Turkey: Erdogan hails 'martyrs' who resisted coup attempt
https://www.youtube.com/watch?v=Rn1Unl8BbJQ

Egyelőre ismeretlen helyen és indokkal őrizetbe vették Ali Yazici ezredest, Recep Tayyip Erdogan török elnök egyik legfőbb katonai tanácsadóját - jelentette a DHA török hírügynökség vasárnap.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160717-orizetbe-vettek-erdogan-egyik-legfobb-katonai-tanacsadojat.html

A hírek szerint Erdogant megpróbálták elfogni a lázadók Marmarisban, ahol pihenését toltotte. Mikor elhagyta a várost akkor két lázadó F-16-os csapást mért a rezidenciájára, csak már nem volt ott. Egy helikopteren 25 lázadó katona ment volna érte.
Isztambul felé repulve 2 F-16 célkeresztjében is volt a gépe és gépét kíséro 2 lojális F-16, de ismeretlen okból nem lotték le.

Még ellenálló puccsistákba ütköztek a török biztonsági erők vasárnap Isztambul második legnagyobb repülőterén és az ország középső részén lévő Konya város légitámaszpontján - közölte egy meg nem nevezett tisztségviselő.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160717-ellenallo-puccsistakba-utkoztek-a-torok-biztonsagi-erok.html

<blockquote rel="silurusglanis">Erdogan beszédet mond valamelyik TV-ben, de nem tudok törökül. Országszerte tüntetések kezdődtek.
Facebook Live

Erdogannak a vidéki(elmaradott) iszlámista lakosság korében van nagy támogatottsága .</blockquote>

jaj, hagyd már ezt a gusztustalan libsi formulát.

@borisz:
Ez nem libsi formula, a vallasossag mindenutt jellemzobb az elmaradottabb, kepzetlenebb tomegekre (Europaban is).

@borisz:
Ez nem libsi formula, a vallasossag mindenutt jellemzobb az elmaradottabb, kepzetlenebb tomegekre (Europaban is).

Nem érted a párhuzamot. Az elmaradott tanulatlan, ennélfogva szellemileg nem felvilágosult többnyire vidéki lakosság hajlamosabb olyan destruktív tömegpszcihotikus szokásokat felvenni mint a vallásosság vagy épp a szélsőséges nacionalizmus.
Ezért magasabb a radikális pártok támogatottsága vidéken.
Ugyankkor ez a libsik ügyét szolgálja hogy a vallásosokat Törökországban megbélyegzed, mert burkoltan elismered hogy a hülye megy vallásosnak vagy radikálisnak.
Minekután a radikálisok a hülyéket könnyebben befolyásolni tudják olyan hazugságokkal minthogy az oroszok jót akarnak nekünk, máris a legsunyibb liberális mocsárba terelted a témát, ami okot adhat egyes nacionalista vidékinek aki ezen sorokat olvassa hogy meghasonuljon az radikális-vallásos-russzofil körök ideológiájával és önakaratából kívülállóként a konzumállampolgárság felé forduljon.

Tovabbra sem vagom a temat. Aki hulye, annak tokmindegy, hogy van-e belso logikaja annak, amiben eppen hinni akar, nincs igenye a sajat vilagkepen belul sem a koherenciara, sot nem is kepes felirmerni azt, ha kilog a lolab.

Aki meg nem hulye, az sem mukodik feltetlenul maskepp, mivel a vilagkep igen ritkan logikus gondolkodas vegtermeke, sokkal inkabb a mikrokornyezetek eredmenye, amiben az illetonek meg kellett allnia a helyet.

Annyi a kulonbseg, hogy nem hulye elvileg kepes lenne ujravizsgalni a sajat vilagkepet, a hulye meg nem (onhibajan kivul, mivel az intelligencia javareszt orokolt).

A radikalizmus Törökországban is nem úgy tűnik, hogy a falusiak köréből verbuválódna -hisz honnan került egy órán belül a lefejező banda Isztambulba, Ankarába? Biztos az elmaradott, távoli falvakból? Nem hiszem, hogy ez egy ennyire egyszerű séma, hogy falusi->elmaradott, vallási fundamentalista. A történelem mutatja, hogy a legradikálisabb megnyilvánulások ugyan úgy (esetleg még jobban) kötődnek a nagyvárosokhoz, mint pl. BP '56, Amerikai lövöldözések napjainkban stb.

Abban a környezetben nem megbélyegzett a vallásos ember, más az értékrend, nem ez a nyugati "kultúra" van ott, mint itt.

Egyébként nagyon is tudatosan reagáltak a helyzetre a kormány támogatói, csak mi már elszoktunk ettől, elpuhultunk. Sokkal erősebb az ösztön.

Javits ki, hogy tevedek, de volt egy ervenyes megallapitas, ami nem zarta ki azt, hogy Ankaraban is legyenek radikalisok. Azt sem allitotta senki, hogy a falusi = elmaradott, vallasi fundamentalista.

A radikalis megnyilvanulasok sehol nem a nyugdijas fizikatanarokra vagy ortoped sebeszekre jellemzoek elsosorban, hanem javareszt a "legaljara". Azokbol meg van mindenutt, csak az aranyok masok.

Elnézést!!! Nem Neked, hanem Panoznak ment elsősorban. Bár én ezt: <i>"a vallasossag mindenutt jellemzobb az elmaradottabb, kepzetlenebb tomegekre (Europaban is)."</i> is cáfolnám. Már, hogy Téged se hagyjalak ki. :D

Mielőtt nagyon elmerülnénk a hitviták világában, közbevetném, hogy teljesen mindegy, honnan jöttek a fejezők, mivel az sem kizárt, hogy ezek annyira törökök, mint például én. Vagy épp meddig tart megszervezni és idejében a helyszín közelébe vinni pár olyan arcok, aki már korábban is gyakorolta a hentes és mészáros mesterséget, csak épp Szíriában vagy Irakban.

Az Iszlám Állam áll a legújabb törökországi merénylet mögött is, csak ez most nem robbantás, hanem egy a kormány által előre ismert puccs leverése volt, ami révén a terrort kiterjesztették a török hadseregre is.
Ja, hogy őket már korábban is robbantgatták? Akkor ez már nem is újdonság, csak maximum a módszer...

Elnézést!!! Nem Neked, hanem Panoznak ment elsősorban. Bár én ezt: <i>"a vallasossag mindenutt jellemzobb az elmaradottabb, kepzetlenebb tomegekre (Europaban is)."</i> is cáfolnám. Már, hogy Téged se hagyjalak ki. :D

:DDDD

Tudnal ra valami aktualis forrast? Amire a velemenyemet alapoztam, az jo par eves info (sok felmeres volt a temaban), hirtelenjeben azt sem tudnam megmondani, merre talaltam.

Csinaltam egy gyors keresest, ez alapjan elvileg jol emlekeztem, de nem ellenoriztem le tisztessegesen. Majd holnap, ha lesz idom.

Mielőtt nagyon elmerülnénk a hitviták világában, közbevetném, hogy teljesen mindegy, honnan jöttek a fejezők, mivel az sem kizárt, hogy ezek annyira törökök, mint például én. Vagy épp meddig tart megszervezni és idejében a helyszín közelébe vinni pár olyan arcok, aki már korábban is gyakorolta a hentes és mészáros mesterséget, csak épp Szíriában vagy Irakban.

Az Iszlám Állam áll a legújabb törökországi merénylet mögött is, csak ez most nem robbantás, hanem egy a kormány által előre ismert puccs leverése volt, ami révén a terrort kiterjesztették a török hadseregre is.
Ja, hogy őket már korábban is robbantgatták? Akkor ez már nem is újdonság, csak maximum a módszer...
Ott már minden mindennel összefügg. Egyébként szerintem hihető, hogy török állampolgárok voltak, hisz elég sok ilyen-olyan okokból kiképzett emberrel rendelkeznek a hivatalos fegyveres erőkön kívül is. Elég sok veterán van, akik megjárták a balkán-csecsenöld-szíria háromszöget. Mikor vallási fanatikusok, mikor függetlenségi harcosok, mikor meg vendégmunkások -amire épp igény van.