1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Nem mi fejlesztünk. Sajnos.
  Arra értettem, hogy milyen rég megvan a V4, de a közös harccsoportot most kezdték el létrehozni (2015. nov.) és fejleszteni. <i>"A V4 harccsoport a tervek szerint egy nagyon gyorsan bevethető, komplex, rendkívül intenzív műveletekre is képes harci egység lesz, hat hónapos rotációban lát majd el készültségi feladatokat..."</i> -kormany.hu Létszáma jelenleg 3000 fő körüli.
  Gondolom nem afganisztáni missziózásra hozták létre, hisz az eddig is megoldott volt.
   
 2. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ami érdekesség lehet, hogy ha emlékeztek töltöttem fel sok képet egy toborzásról, ott a KMZ Rábáján ott díszelgett a V4 felirat.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  A parlamenti választásokig (szept. 18) semmi érdemi változás nem lesz az orosz politikában Ukrajna kapcsán. Nem fogják megtámadni Ukrajnát augusztus 24.,25. se 26-án. (ahogy egyes brit és amerikai katonai szakértok és elemzok prognosztizálták)
  Szeptember 18. után meglátjuk az új irányt. :)
   
 4. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Az egri képekre gondolsz?
   
 5. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Az egri képekre gondolsz?
  </blockquote>
  Jobban emlékszel hol voltam, mint én :D igen arra :D
   
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Lehet az összeomlásra játszik. Ha tényleg bekövetkezik és olyan kaotikus állapotok lesznek mint amiket rumcajsz felvázolt akkor elég ha kivár egy kicsit és a világ őt fogja kérlelni, hogy lépjen közbe.</blockquote>

  Nem azért kezdték fejleszteni a V4 közös erőket, hogy Oroszország egyedül bevonuljon. </blockquote>  Ha Oroszország be akar vonulni,akkor nem a V4-ektől fog engedélyt kérni.
  :)
   
 7. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Lehet az összeomlásra játszik. Ha tényleg bekövetkezik és olyan kaotikus állapotok lesznek mint amiket rumcajsz felvázolt akkor elég ha kivár egy kicsit és a világ őt fogja kérlelni, hogy lépjen közbe.</blockquote>

  Nem azért kezdték fejleszteni a V4 közös erőket, hogy Oroszország egyedül bevonuljon. </blockquote>  Ha Oroszország be akar vonulni,akkor nem a V4-ektől fog engedélyt kérni.
  :)

  </blockquote>
  Nem is hangzott el sehol, de még erre utalást sem tettem. Azt hittem, hogy mindenki számára világos, hogy ilyen horderejű döntések nem K.-Európában születnek meg.
   
 8. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Ukrán nyelvű oldalakat tényleg nem olvasok, mivel nem beszélek ukránul, de olvasok történelmi regényeket:

  "Elnéptelenedett a Köztársaság, de elnéptelenedett Ukrajna is. Farkasok üvöltöztek a hajdani városok üszkei fölött, s a hajdan virágzó ország olyan volt, mint egy nagy temető. A gyűlölet gyökeret vert a szívekben, s megmérgezte a testvéri vért."

  HENRYK SIENKIEWICZ TŰZZEL-VASSAL

  A történelem, mint oly sokszor, ismétli önmagát!
   
 9. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  rumcajsz@
  Hogy mikor lesz ez azt csak a jó isten tudja, én minden évben rövidítem ezt az időszakot. Jelenleg 2018 max es a kilencvenes évek elbujhatnak mellette. Pedig az sem volt kutya. Amikor az utcai lövöldözések minden naposak voltak. A járőröző rendőr nem kapott fegyvert, mert úgy is elvennék tőlük. Csak ma ezerszer több fegyver van az utcán mint akkor.
  Hogy mekkora a MH az szerintem nem számít. Ha az lesz amire számítunk a kollégával, akkor kenyérrel kell majd támadni. Van itt elég fegyver és ember is aki ki állna az erdekeiért.
  Amúgy a hágóknál még a jelen ukrán haderő ellen is elég 3500 kmz s + légvédelem. De ha a lengyelek északon bemennek, már akkor sem fognak tolakodni az uki önkéntesek a Kárpátoknál.
   
 10. galland

  galland Well-Known Member

  Én úgy látom, ha az oroszok lépnek is majd, nem állnak meg a Lengyel határig. Az orosz ajkú részek vagy önálló államot kapnak, vagy mennek orosz anyácskához. A lengyeleket lekenyerezendő lépés lenne a nyugati rész átadása. Így legalább a viszony is enyhülne köztük. Kárpátalja, hát, ugye nem felejtettétek el, ki volt az a kormányfő, aki tárgyalgatott Putyinnal, ameddig a nyugat fikázta? Románok a rakétapajzsal elintézték magukat. Az ukránok lakta részre pedig, vagy beültet egy oroszbarát kormányt, vagy a jó fiút eljátszva, független államként hagyja őket. Akkor a nyugat szerintem egy kis vau-vau után elcsitulna, és baromira örül majd, hogy egy roppant veszélyes gócpont eltűnik, addigra pont elég gonjuk lesz majd az únió szétesés megakadályozása, és a migránshelyzet megoldásával. A Nato nem játszik majd itt szerepet. Azt a törökök bebuktatják majd az Eu szopatása miatt, és ugye a Török a 2. legnagyobb erő a Natoban. Nélkülük, nem pattog majd még az Usa sem.
  Ha épp a kép, amit látok, Putyin barátunk ezt jól kisakkozta. A legtöbb bábu a helyére került, még 1-2 igazítás, és jön a sakk, a matt attól függ, jól látom e a reakciókat.
   
 11. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Nem lesz ott matt, de még sakk sem. Azzal, h az USA elkezdte támogatni a kurdokat. Nem gondolod, h számítottak a török lépésre?
   
 12. Eltorro

  Eltorro New Member

  Oroszoknak nem kell egy talpalatnyi Ukrán föld sem. Belerokkannának gazdaságilag.
  Ukrajna legyen független, kap itt-ott egy kis segélyt, termelői áron földgáz, megvesznek tőle minden vackot amit szállítani tud, de a problémáit oldja meg maga.
   
 13. galland

  galland Well-Known Member

  Az, hogy amik támogatják a kurdokat, szerintem jó dolog. Bevallom, valamiért szívlelem őket. Mocskos régóta, hatalmasat küzdenek,megérdemelnék az országokat.
  Ellenben nem lesz ez tartós. Szerinted létezhet az, hogy a legfőbb térségbeli szövetségesük kárára dolgozzanak? Erdogan idióta egy fószer. Ha ez a kurdisztán dolog kezd reális lenni, pottyan ott le amerikai gép is. De az biztos, törökország területéről nem szállnak fel. A földközi tenger messze is van, és fél szírián át kell repülniük, orosz gépek mellett. Irakból még megoldhatják, a szír, az orosz, az iráni és a török légierő közötti bombázgatást, de az is igen kényes helyzet lenne.
  Ha most jól látom, Erdogan rábólint majd az Asszad teljes szíriájára, minthogy, kurdisztán létrejöjjön. És ha a szomszédok (irak, irán, Tó, szíria) nem akar kurdisztánt, akkor valószínűleg nem is jön létre, mert az vagy 100 év háborút hozna.
   
 14. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Folytassuk a nagy sakktábla ban inkább.
   
 15. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Az oroszoknak -szerintem- sokkal kedvezőbb egy olyan Ukrajna, ahol az ukrán arány csökken (a ny.-i területekkel pont a legvéresszájúbb nacionalistáktól szabadulna, a középső területek pedig annyira nem voltak ellenségesek soha), az orosz nemzetiség befolyása nő, akik megkapják a Minszk2-ben is beírt különleges státuszt, amit úgy lehet csűrni-csavarni, ahogy éppen akarják.
  Senkinek, főleg a nyugatnak nem érdeke, hogy minden ütköző terület stabil maradjon, mert úgy nem tudna közvetett módon acsarkodni a medvével. Ukrajna meg mindig is határterület volt, most is ezt a szerepet töltené be. (Egyébként ha kiheveri ezt a pár évet, még gazdaságilag is megerősödhetne, mert a fejlettebb régiók maradnának.) Az unió meg a sok negatív mellett kap pár millió olcsó munka és felvásárló erőt, meg egy kis földet, amire a nagy befolyású mezgazd.cégek rátehetik a kezüket, így még lehet, hogy kijön nullszaldósra is a buli -az eredeti célokhoz képest.

  És ha magyar topic: a szervezetek csinálják csak azt, amit eddig, mert innen nézve szerintem alapvetően nem rosszul csinálják. Konzervből, gabonából, tartós élelmiszerből tároljunk be és növeljük a gáztároló kapacitást. A "lövész 2020" mellett el lehet kezdeni a "konzerv 2020"-at is.
   
 16. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Ami a nyugati régiók (Kárpátalja Lemberg) esetleges lengyel és magyar befolyási övezetté válását illeti nem biztos, hogy ellenére lenne a NATO héjáinak. Szerintem a Stoltenberg-félék elélveznének a gyönyörtől, ha a keleti-kárpátok bércein tudhatnának holmi radar állomásokat amelyek a medve intim perceit figyelik napi 24 órában. Biztos többet érne számukra egy ilyen "tésztagyár" (Kárpátalja majd elmondja miért tésztagyár a radarállomás felénk) mint a Zengő és az ott lezajlott bohóckodás.
   
 17. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  http://tutiblog.com/hogy-libnyafnak-legyen-melto-megemlekezos-dala/
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Majd az únió feldoppingolja őket. Azért van. :) Nem mellesleg megkapnák a hőn áhított a gibbonokhoz képest minőségi munkaerőt akik ráadásul keresztények is, nem csadoros turbános robbantgatók. Úgyis lelépne a zöm mind Lemberg mind Kárpátalja részről és rohanna nyugatra melózni ahogy nálunk is kiürült az ország, ott még inkább a nincstelenség miatt.

   
 19. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Piszrángfalván egy darjal-um et kezdtek építeni. A legenda szerint azért nem fejezték be mert kiderült. A valóságban elfogyott a pénz és akarat sem volt hozzá. Elég jó helyek vannak a NATO számára, h kukucskáljanak keletre.
  A lengyelek vannak olyan jóban az USA val, h megengedik nekik a keleti bővítést. Akkor viszont a MH nak is nyíllana lehetősége. Az időzítés a legfontosabb. És akkor csak a rend rakás maradna. A reversz gázt már teszteltük, hibátlanul működik. A románokat meg majd megüti a guta. :D
   
 20. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Valaki kérdezte, h a nyugati nagyon ukránok mit szólnának hozzá ha leválasztanák őket Ukrajnáról? Nos néhány évvel ezelőtt maguk a lemdergiek vetették fel az önnálósodás ötletét. Más szóval eléggé szeparatisták. De aztán jött a majdan és minden megoldódott.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása