1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Másfeles iceteás flakon, aminek széles szája van.
   
 2. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  De az sem vezet sehová, hogy hadbíróságot ajánlgass azoknak, akik próbálják végezni a munkájukat úgy, hogy el is legyen végezve, meg lehetőleg ők se sérüljenek meg közben, túléljék és közben be is tartsák a törvényeket, a parancsokat, szabályokat. Azt a munkát, amit sokan nagyon nem vállalnának el, de persze szavakban nagyon értenek hozzá. Ők meg így is épp elég nagy nyomás alatt vannak és nagyon nem hiányzik nekik a partvonalról bekiabálás...
  Szóval ha nem lőnek, hadbíróság járna nekik szerinted, de ha lelövik, akkor, ahogy Panzerfaust is írta: ők hárman voltak, a migri egyedül és nem lőfegyverrel, tehát akkor is hadbíróság, mert ilyen a rendszer (arról nem is beszélve, hogy a kormány sem nagyon akar lelőtt migránsokat és az emiatt ugató, meg akár nem csak ugató EU-s tudodkiket, a többit meg kitalálhatod)... Van sapkája, nincs sapkája, ugye... Tehát fokozzuk pont rajtuk, akik tényleg dolgoznak, tesznek is, a nyomást? Szerinted ez a jó megoldás?

  A közönyös gyáva csicskákat, akik még önmagukért sem állnak ki, nos, az emberek egy jelentős része ilyen mindenhol, ahol nem törzsi, vagy szigorú vallási közösségek vannak, nálunk meg még a 45 év szocializmus is rátett pár lapáttal. A jelenkori hatalomnak meg még "lőfegyver(használat)fóbiája" is van. A rendőrök sem poénból nem nagyon "merik" használni a lőfegyverüket... A másik, a fegyveres szerveknél nagyon finoman fogalmazva is egyáltalán nem díjazzák az individualizmust, meg a "majd én megmutatom nektek"-et, különösen, ha minél "alacsonyabb" szinten történik. Azt náluk parancsmegtagadásnak, stb. nevezik.
  Nézd, ha azt mondod, hogy szar a jelenlegi gyakorlat, abban egyetértek és szerintem is simán jogos lett volna a fegyverhasználat ebben az esetben. De azt a három katonát felelőssé tenni ezért? Az nagyon nem az általad is hiányolt kiállást jelképezi, hanem épp ellenkezőleg.
   
  csibeszke likes this.
 3. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Nem volt annyi eszük, hogy két csapat legyen pár óránként váltva egymást (meg a járművet is) így nem bent kell pisilni?
   
  karpatalja likes this.
 4. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ha egyszer veszélyeztették a társuk és saját maguk életét, és kockáztatták, hogy a zozó megszerzi a fegyverüket, minimum lapátra kellene kerülniük.

  És blogen pont beidézte a vonatkozó Kúria vagy LB állásfoglalást, miszerint az a karó bizony fegyver volt, mert nem csak a lőfegyver fegyver.

  Tisztában vagyok vele, hogy mit nem díjaznak a hazai fegyveres testületeknél, ezért sem vagyok fegyveres testületnél. Viszont jelen esetben a jogi alaphelyzet meglehetősen egyértelmű volt.

  Igen, felelősek, mert hibás döntést hoztak. Mint azt írtam, veszélyeztették magukat és a társukat, kockáztatták, hogy a zozó megszerezze a fegyverüket, ráadásul a megoldásuk következményei is károsak az ország szempontjából.

  Egyfelől lesz egy drága őrizetben tartás + jogi eljárás, aminek a végén vagy lesz egy drága börtön, vagy egy végrehajthatatlan kitoloncolási döntés.

  Másfelől a dolognak semmi elrettentő ereje nem lesz az esetleges jövőbeli támadások számának csökkentése vonatkozásában, hiszen minimális retorziókal megúszhatja a támadó.

  Én azon az állásponton vagyok, hogy ha valaki szolgálatot teljesítő rendőr/katonára támad - pláne fegyveresen - , akkor azt nyugodtan le lehet puffantani (és persze azt is, aki más jogkövető állampolgárra - vagy turistára - támad rá annak életét vagy testi épségét súlyosan veszélyeztetve.)
   
 5. borisz

  borisz Well-Known Member

  Az a helyzet, hogy nem tinilányok, hanem férfiak, így nem szarakodtak ilyen hülyeségekkel.
   
  fip7, lgabo, blogen and 1 other person like this.
 6. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Részemről feladom. Legyen igazad, rúgják ki őket. Meg az összes többit is, mert amúgy is csak biodíszletek. Igazi tökös legények kellenének oda. Hú, várj csak, tudok is egy ilyen csapatot. Igaz, hogy kicsit többe kerülnek, de az biztos, hogy ők aztán lelőnek ott mindenkit, ha azt akarod. Ők "Academy" néven futnak mostanság. ;) És van nekik referenciamunkájuk is, szóval nem zsákbacica. :D


  Na de várj! Nem rúgták ki a három katonát. Eljárás sem indult ellenük. Na vajon miért? Mert úgy végezték a feladatukat, ahogy elvárták tőlük. A feletteseik, meg a kormány. Szóval, ha nem tetszik a rendszer, akkor lehet forradalmat csinálni. ;)
   
  tindalos likes this.
 7. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Laikusként számomra kevésbé lenne feltűnő, ha egy idegen jármű csak - nyilván valamilyen furgon - csak rövid ideig várakozik, mint ha ott áll fél napig. Hihetőbb, hogy mondjuk egy légkondiszerelő csak - órára parkol le, mint hogy ott áll egész nap.
   
 8. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ne keverd a szezont a fazonnal.
   
 9. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Keverném? Nem te akarsz olyanokat, akik nem félnek használni a fegyverüket, ha fenyegetést észlelnek? Olyanokat, akik nem "gyáva csicskák" és nem "biodíszletek"? És mindig irányításuk alá akarják vonni a helyzetet, akár fegyverrel is, ha úgy érzik, hogy az kell hozzá? És kellő elrettentő erőt mutatnak fel, amiből biztosan megtanulná a migráns? Na meg improvizálnak, a helyzetnek megfelelően és nem töketlenkednek holmi szabályzattal, meg általánosan elfogadott és megkövetelt gyakorlattal? Én csak segíteni akartam. :)
   
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 11. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Segíteni? Legalább magadnak ne hazudj.

  Az általad belinkelt videó mely eseménye állítható párhuzamba a határzárnál történtekkel?

  A Blacwater/Academy mióta/mikor volt hivatalos iraki állami szerv?

  Ha valakit hülyének akarsz nézni, a személyes ismerőseid közt keresgélj.
   
 12. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Na de te éppen azt mondod nagyon határozottan, hogy ez a három katona alkalmatlan, mivel gyávák használni a fegyverüket, ezért ki kell rúgni őket. És mivel erősen feltételezhető, hogy a többi is gyáva lenne hasonló szituban és pont úgy cselekedne, mint az ominózus három, ezért az állomány nagy része alkalmatlan a te olvasatodban.
  Ennek a problémának a megoldására mutattam egy lehetőséget, egy olyan csapatot, akiknek a szolgáltatását mi is igénybe tudnánk venni, mivel elérhetőek a piacon és mellé betettem egy videót, ami azt bizonyítja, hogy ők a nem lőfegyveres potenciális ellenség ellen is merik használni a fegyverüket, nem pedig csak nehezéknek, vagy dísznek van náluk. Akkor meg mi a gond? Vagy ki a hülye?
  A személyes ismerőseim között is akadtak hülyék, de már erősen redukáltam a számukat. :)
   
  tindalos likes this.
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Az index az ilyen címadásokkal tényleg biztonságpolitikai kérdés lesz, mint a Soros Birodalom egyik legynagyobb hazaárulója:

  "Az EU nem hiszi el a számainkat

  Elkezdték vizsgálni az Magyar Nemzeti Bankot is. Gyanús, hogy nem annyi az államadósságunk, mint mondjuk."

  http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2016/10/21/az_eu_nem_hiszi_el_a_szamainkat/

  A debil FT meg az Orbán féle nyilatkozatból azt szűrte le, hogy Orbán mindenről előre tud:

  "Honnan tudja Orbán, hogy többé nem indul újra a Népszabadság?"
  http://index.hu/kultur/media/2016/10/21/honnan_tudja_orban_hogy_tobbe_nem_indul_ujra_a_nepszabadsag/

  Ez már tényleg szánalmas. Ja, és mint kiderült, tényleg Orbán robbantott a körúton ahogy a Debil Koaláék is zengték már aznap, ha nem előtte egyel. Ja, várj, nem! :)
   
 14. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Minimum vizsgálni kéne őket, és igen, én más pályát javasolnék nekik.

  Az illető csapat közönséges bűnözők gyülekezete. Legfeljebb annyiban relevánsak, hogy bármennyire aljadékok, vélhetően profik.
   
 15. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Na várj, tehát szerinted az eligazításon azt mondták nekik a feletteseik, hogy ha ők akár hárman is vannak, de egy migráns karóval, bottal, stb. felfegyverkezve támadóan lép fel ellenük, akkor nyugodtan lőjék le, sőt, ez a kötelességük? Vagy, ha akkor nem is, azóta, elemezve ezt az esetet, már azt adják utasításba? És még véletlenül sem azt, hogy kerüljék a fegyverhasználatot a legvégső esetig és emiatt az ügy miatt inkább megdicsérték őket, hogy jól csinálták? Csak, hogy biztosan jól értelek-e? (Kezdünk lemenni dedós szintre, de ám legyen.)
   
 16. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Kétlem, hogy a magyar honvédség/rendőrség olyan szinten lenen, hogy a feletteseik külön felkészítették volna őket erre a konkrét szituációra, viszont csak van egy szellemi minimum a felvételinél, amivel esetleg az állomány tagjai önállóan is képesek értelmezni a rájuk vonatkozó jogszabály ide passzoló, nem túl bonyolult részét. Persze 10 évvel ezelőtt láthattuk, hogy többség erre nem képes, vagy tojik rá.

  Amúgy okoska, szerinted mi a legvégső eset?

  Amikor már beledöfte a zozó a karót valakibe?

  Mert ugye 1m-el (100cm, 1000mmm) a nő előtt sikerült megállítani.

  Ha emiatt még dícséretet is kaptak, akkor az egész honvédség/rendőrség (nem tudom melyikhez tartoztak) zárható, és keressenek inkább nyugdíjas biztonsági őr alvállalkozókat.
   
 17. borisz

  borisz Well-Known Member

  Ohh, és ti még mindig ugyan abból a fingból próbáltok ostort fonni. :\
   
  karpatalja, papajoe and lgabo like this.
 18. joker

  joker Well-Known Member

  antigonosz and borisz like this.
 19. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  De jó, hogy ezt nem nekem kell eldöntenem ott és most. És nem is szívesen lennék azok helyében, akiknek meg igen... De te sem, ebben biztos vagyok. ;)

  Megint feltámadt bennem a remény, hogy azért nagyjából érted, látod. De ha újra bedobod majd AZT a szót, akkor már tényleg halántékon durrantom magam! :( :D Amúgy látok némi esélyt valamire, várjunk, aztán hátha. Akkor már teljesen egyértelmű lesz.

  Csak mentálisan maszturbálunk egy kicsit, na! :D
   
 20. wolfram

  wolfram Well-Known Member

Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása