1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Guest által indítva @ 2013. február 20..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

 2. borisz

  borisz Well-Known Member

  Bizony, a Drávának igen szép hozama van.
  Folyami átkelésre pl. alig néhány szakasz alkalmas rajta.
   
 3. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ők viszont azért kapják a fizetést, hogy és akkor döntsenek.
   
 4. honved

  honved Well-Known Member

 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  lgabo and karpatalja like this.
 6. panoz

  panoz Well-Known Member

 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nem csak ők, hosszú az a lista, de azért eret ne vágj magadon.
   
  zeal and zsolti like this.
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az ilyet nem is szabad szó nélkül hagyni. Így van, be kell kéretni. Finoman el kell nekik mondjuk, hogy mi nem úgy gondoljuk, ahogy ŐK. Alapvetően én úgy látom, amennyire lehet, a mostani kormány a legéletrevalóbb külpolitikában a rendszerváltás óta. Szépen elmagyarázták ezek Goodfriendnek is, hogy mi merre hány méter, most el fogják az Oroszoknak is. Arra kell nagyon vigyázzunk, hogy miközben kiállunk magunkért a nagyokkal szemben, NE üssünk meg olyan hangnemet, mint pl. a Lengyelek szoktak az Oroszokkal szemben, vagy Duterte csinált az USA-val szemben.

  Nem tehetjük meg azt a luxust, hogy nagyhatalommal szemben arrogánsak legyünk, mert be kell látni, épp a bokánk környékén vagy az alsógatyánk. Csak diplomatikusan, de határozottan/nem szolgalelkűen.

  Ez a jó irány szerintem.
   
  fip7, tindalos, Panzerfaust and 6 others like this.
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ez az! Üzenjünk hadat Oroszországnak! Egy Magyarország akarja megmondani, hogy egy Oroszország miről mit gondolhat otthon, a saját TV-jében?
  Okosan tette Putyin, hogy a múltkor nem részletezte a magyar-román határ módosításának irányát! Úgy látszik már rég volt úgy istenigazából elkenve a képünk!
  Ráadásul Szíjjártó bőszen támogatja a CETA-t. "Magyarország frusztrált a CETA miatt." Úgyhogy innentől kezdve a Fidesz/Szíjjártó részemről mehet a levesbe.

  http://mno.hu/gazdasag/szijjarto-magyarorszag-frusztralt-a-ceta-miatt-1368153
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Ez mégis mit jelent: „Kiderült, hogy mezőgazdaságunk GMO-mentessége fenntartható, és megtörténik valamennyi szükséges intézkedés annak érdekében is, hogy fenntarthassuk élelmiszer-biztonsági sztenderdjeinket” - azt hogy Szíjjártó mellébeszél vagy azt, hogy megbolondult?
   
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Egy olyan helyzetben, amelyben Oroszország az Eurázsiai Gazdasági Uniót szervezi, az Öböl-térség országai rendkívül aktívak, Kína átfogó regionális partnerséget szervez, miközben ha az Európai Unió magába zárkózik, akkor képtelen lesz megfelelni a kihívásokra – mondta. "

  Igen, csak éppen Oroszország az Eurázsiai Gazdasági Uniót a saját maga számára szervezi és közben bezárkózik vele a Nyugattal szemben!
  Nem pedig egy USA-val való egyesülést ír alá - mert lényegében az EU számára a CETA/TTIP az, az USA-val való egyesülés.
   
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Nem tőrtént semmi komoly,nem internáltuk a nagykövetet,nem mondták vissza paksot.
  Inkább nekünk szólt,hogy a mi külügyünk aztán odab@sz,ha köll!
  Amint odakerül a sor ,csak úgy fordulnak arccal a gázsi felé,még a nagy ember is elégedett lesz.
   
  lgabo and karpatalja like this.
 13. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Szükséges intézkedés=új off shore számlák nyitása,a kormánytagoknak/strómanjaiknak.
   
  lgabo likes this.
 14. borisz

  borisz Well-Known Member

  Vagy azt, hogy eddig is termesztettek GMO-t az országban.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Azért csak óvatosan, mert könnyen meglehet a baj. Mondjuk az oroszok reagálnak valami csípőset, amelynek híre szintén eljut Magyarországra, minek hatására 1-2 millió magyar dühbe gurul és akkor az USA-nak már csak meg kell tennie az ajánlatot: nos, kedves magyarok, akartok-e bosszút állni ezekért a pimasz orosz kijelentésekért?
  Erre az 1-2 millió dühbe gurult magyar ugrálva fogja kiabálni, igen! igen! Mit képzelnek ezek az oroszok, majd mi megmutatjuk nekik, különbenis a NATO vagy százszor erősebb!
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Hja,a selejt bosszúja.
   
 17. karpatalja

  karpatalja Well-Known Member

  Azért ne vidd túlzásba a képzelgésed :D
  Az egyszerű emberek ahogy eddig, úgy ezután sem fognak dönteni semmiről, gurulhatnak akár hova!
   
 18. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az oroszok nem a barátaink. Egy Clintonné vezette USA is inkább lesz barátibb állam, mint Oroszország valaha! Az oroszok birodalma minden szomszédjának és potenciális szomszédjának halálos ellensége. Nekünk magyaroknak is csak addig volt jó, amíg Oroszország gyenge volt. Sajnos rossz helyen vagyunk, közel van a sztyeppe és véget ért ott az anarchia, a Putyin kán vezetésével új barbár birodalom épül, amely birodalmi ideológját az emberiség eddigi legbarbárabb államára, a Szovjetúnióra vezeti vissza.

  Szar ügy, de sajnos most az van, hogy amíg az USA szövetségesei/vazallusai vagyunk, addig létezünk.

  No ez, persze nem jelenti azt, hogy a nemzeti szuverenitás alapvetéseinek fenntartásáért nem kellene megvívnunk egy kemény csatát Clinton adminisztrációval majd. Kell és addig kell küzdenünk ebben a családon belüli konfliktusban, amíg meg nem értik, hogy itt nem lesz liberális demokrácia.
   
 19. plushun

  plushun Well-Known Member

  Na - na! Az egy dolog, hogy ki mit gondol, de szerinted az mennyire helytálló, hogy idehaza 1956-ban több ezer nácit engedtek ki? A többi ferdítésről ne is beszéljünk. Hovatovább azt is feltenném kérdésként, hogy erre mi szükség volt az oroszok részéről? Tetszik vagy sem, a Szovjetunió 1956-ban leverte a magyar forradalmat, és bármennyire fáj is nekik, akkor is ez az igazság. Az pedig egy eléggé sunyi húzás, ha ezt még el is ferdítik. Azért ne engedjünk már meg mindent. Fel vagyunk háborodva azon amikor a nyugat és az USA is a menekült kérdésben 1956 menekültjeit próbálja felhozni párhuzamként. Akkor legyünk azon is felháborodva, ha pont az az ország próbálja elferdíteni 1956 igazságát akinek a jogelődje leverte a forradalmat. Vannak dolgok az életben amiben nem lehet kompromisszumot kötni. A történelmet meg elferdíteni vagy meghamisítani elég szemét dolog.
   
 20. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Erről tudnál írni bővebben?
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása