Annyi pénzből amit az oligarcháknak adtak a kisebbségeinket egytől egyig elláthattuk volna egyetemi végzettséggel. De most komolyan.
Mára megszűnt volna a mélyszegénység. Más országban élnénk.
Nem lebecsülve egy kisebbségi képességeit, de az tényleg nagyon szép világ lenne, ha mindegyiknek diplomát adnál!
Konkrétan aki első két osztályban is már évet ismétel, mert a betűket, a számokat nem tudja... fogalmazzunk úgy, hogy az adott gyerek lusta volt inkább megtanulni! De ha bele szakadunk is diplomást kell belőle faragnunk. Utána meg les mindenki, hogy bankban fognak ezek dolgozni. Meg tőle reméljük a mérnöki munkát... Hagyjuk már!
És én egy konkrét ilyen példát hoznék fel, csak hogy kellően szörnyülködtesselek. Azzal dicsekszik 8-10 évesen, hogy "Tanító néni, ha én nagy leszek, maffiózó leszek és minden rendőrt megölök."
Ennek a konkrét gyereknek tényleg kell ám diploma! A magyarnak meg nem. Mert mit csinálsz ebben az országban, ha egyiknek is osztasz teljesítmény nélkül diplomát, meg a másiknak is? Piszok jól hangzik, hogy minden kisebbségi legyen egyetemista. Én tanultam velük. Akivel közösen készültünk, az is cigány ember volt Kolompár néven. És ő letette a maga végzettségét, ahogy én is. És ő is azt mondta, hogy a fél tucat másik meg azért nem volt sikeres a vizsgán, mert nem is volt akarat benne. Mit akarsz diplomásnak olyat, aki 10 órára ér be a suliba és délre már végzett is a feladataival? A tanárok örülnek, ha egy szakmunkást ki tudnak verni belőle.
Én ismertem az életem során nagyon becsületesen, szorgosan dolgozó romákat. És borzasztóan lustákat is. Egy magyar embert nem kell hátrébb sorolni, mert a kisebbség el van nyomva. Azt kell megértetni velük, hogy mi a követelmény. És miközben a köztudatban az van, hogy a magyarok 100% dolgozni akar, meg nincs is velük gond, a gyakorlatban az ő gyerekeik is egyre nagyobb arányban kerülnek ki naplopó sihederként az Életbe.
Nem azt kell mutatni a magyar fiataloknak, hogy csak panaszkodni kell, meg cigánynak vallom magam, miközben semmi közöm hozzájuk; aztán majd itt lesz jó világ. Régen is volt iskolakerülő a magyarban is, de nekik a szüleik megmondták, hogy nincs pénzük életfogytiglani eltartásra. Ha nem akarsz tanulni, rendben van, de akkor keress munkát! És a régi világban könnyebb volt tudás nélkül kétkezi munkát találni.
Egyszer mondjuk ki, és többet ne vitatkozzunk rajta, hogy jelenleg a legnagyobb probléma az, hogy ezekkel a mostani rendszer nagyon kevéssé tud bármit is kezdeni. (Kezdve attól, hogy az iskolák vezetése eltanácsolni csak nagyon korlátos keretek között tudja bőrszíntől függetlenül, megterheli az egész rendszert, hogy végig kell nyomni-verni őket. A cégeknél sokkal magasabb szinten várnak legalább egy szakmunkással rendelkező jelentkezőt. Nem szívesen szenvednek egy 16 évessel. És a fő problémájuk, hogy ha osztogatsz is ingyen papírokat, attól még nem fog nekiveselkedni a munkának. Diplomások fel vannak háborodva, ha nem a világ legbonyolultabb problémáinak megoldásán kell dolgozniuk nulla szakmai tapasztalattal, hanem első években kuli munkát adnak a kezükbe. Elmennek, mert nem érdemli meg őket a cég. Az alacsonyabb szinteken szintén ugyan ez van, egy rendőr leszerel, ha szinte évente nem kap előléptetést. Ha egy munkahelyen azt mondják, hogy te fát vagy vasat fogsz darabolni, nem te fogod a legkényesebb műveleteket végezni, akkor elunja magát. Nézelődik, meg félóránként tart szünetet. Meg ilyen fórumokra kommentel munkaidőben... Ja, ezt nem akartam. Azzal a résszel nincs semmi gond, mit már én is csináltam az életem során.
)