Saját tapasztalat:
Szept. 11-én a kollégiumban voltam. A büfé tévéjén néztük a híreket. Lehettünk ott vagy 20-an, 25-en a 10 arabbal és a 2-3 albánnal együtt. Én ezeket az embereket egyszer sem láttam imádkozni, soha nem hagyta el a szájukat az allahakbar' és jól beszéltek magyarul. (Bizony volt aki helyesebben beszélt az anyanyelvem mint én.) Ők voltak azok akik látszólag beilleszkedtek. Nyugodtan teltek a hétköznapok. Volt ugyan az arabok között pár arrogáns vadbarom, de ők csak magukat zárták ki a társasági életből.
Persze eleinte senki nem tudta, hogy mi történt. Lassan tisztult a kép. Viszont amikor az első torony ledőlt akkor 10-ből 6 arab örömujjongásban tört ki, de azt mi sem tűrtük szó nélkül. Egy arab azonnal elkezdte a telefonját piszkálni
, a maradék 3 pedig igyekezett lecsendesíteni őket. Ezekből egy azért, hogy ne kapjanak egy nagy verést, kettő pedig azért mert ő sem örült. Valóban volt közöttük pár aki nem az iszlamista vadember fejével gondolkozott. Egyből tudták, hogy ami ezek után jön azt nem teszik zsebre az arabok, csak szörnyülködtek ahogy mi is. Az albánok is csak csóválták a fejüket. Köztük csak kábé minden 10 fiú volt olyan aki bandázni próbált az arabokkal.
Na ez a tehetséges, eu-kompatibilis elit. Akkor milyen lehet az átlag?
Nagyon rossz az arány. Mondom ezt úgy, hogy kiállok az általánosítás ellen. Legjobb barátaim közt voltak albánok és arabok is, de őket az iskola végeztével hazaküldte a hivatal. :/
Szvsz. akiket igazán befogadhatnánk azoknak pont semennyire sincs szükségük a vallási épületekre. Pont úgy ahogy nekünk se. És igen, tényleg szépek ezek az épületek, de csak nekem tűnt fel, hogy milyen sok szép templomunk van és milyen kevés szép iskolánk? Mondjuk ez sok mindent megmagyaráz.
Muhammad Ali miért pozitív példa? (Cassius X - usa 60-as évek, hehe!
) )
Szétverette a saját fejét és most meg sajnáljam mert nem tudja magának kitörölni. Na nehogy már!
Szunnita iszlamista - no comment.
Nemi erőszak - WTF?! Van aki szerint ez kisebb bűn, ha az ember nagyot tud ütni? Hát, ezek szerint van.
Jut eszembe: Már több nő ismerősöm is mesélt erőszakos férfiakról, de egy lányt én magam mentettem ki a bajból. A tettes pedig egy második generációs arab diák volt. Nekem nem kell bemutatni őket...
Rendőrségi belső infó szerint már évek óta a bevándorlók közé rejtőző terroristák jelentik a legnagyobb veszélyt. Hogy ez csak az utóbbi hónapokban került a köztudatba az tök lényegtelen.