Különben engem sem igazán érdekel a kormány/ellenzék marakodása, az én problémám mindössze annyi, hogy sehogyan sem összeegyeztethető a logikával az amit egyesek előadnak ebben a témában. Nézd meg, van egy lista ami állítólag egy olyan valakitől származik, aki állítólag ezt kapta egy állítólagos NSO-n belüli valakitől. A listában - egyelőre ezt tudjuk, nem tudjuk van e más bizonyíték is - telefonszámok vannak. Semmi más, csak telefonszámok.
A lista összeállítását, annak vizsgálatát és a nyilvánosságra hozását azok végezték akik érintettek a saját bemondásuk alapján a listában.
Nem érzed itt a logikai bukfencet? Én összeállítok egy listát, amiben benne lesz a saját telefonszámom is, meg a saját kapcsolati hálóm telefonszámai is - kinyitom a kontakt listát a telefonomban - majd azt állítom, hogy ez a lista az a lista akiket a gonosz kormány megfigyelt, majd követelem a kormánytól, hogy bizonyítsa, hogy nem. Tehát nem lehallgatási jegyzőkönyv, nem egy konkrét eset amikor lehallgatták/megfigyelték, nem, hanem egy lista amin valakiknek a telefonszámai vannak. Majd jönnek az alanyi költők, és elkezdik kiszinezni a történetet. Jönnek a cikkek az Indexen, Telexen, stb. olyan állításokkal, amiket sehol nem olvasol az eredeti "jelentésben" csak hirtelen előkapják őket, és hirtelen minden őjságíró IT szakértő lesz, kiberbiztonsági szakértő lesz. Akkora marhaságokat írnak le, mint ide Lacháza, mindenféle konkrét bizonyíték nélkül. A történet meg csak dagad, mint a kisgömböc. Semmi új nem derül ki, csak egyre nagyobb állítások hangzanak el. Kicsit olyan, mint a Holló színházas, két kisgyerek beszélget jelenete. Licitálnak egymásra az okosok. Az egyszeri ember meg kajálja mint kacsa a nokedlit, és egyre nagyobb hülyeségeket állít másnap a gyárban. Ez ugyan úgy igaz a Cseh Katalin féle ügyben is, félre ne érts, egyelőre nekem az sem több mint egy feldobott állítás, ami mögött nincs igazán erős bizonyíték. Majd kiderül, az is, ez is, de ne mondjunk már olyanokat, hogy a telefonodról elég ha tudják a biztonsági rést, és már át is vették felette az irányítást. Meg, hogy ja meg lehet fetőzni, távolról, de ha nem, akkor az átjátszón keresztül, vagy el kell lopni a telefonját, és feltelepíteni rá.... Minden igaz lehet, de azért érzed, hogy mi a gond ezzel?
A másik meg, hogy valahogy az kimaradt a magyar sajtóból, hogy az AI az NSO ellen már évek óta háborúban áll, ez nem az első eset, hogy vádolják valamivel, mint ahogy már buktak is ilyen pert. Ezt miért nem írják le? Vagy, az nem furcsa, hogy ez otthon úgy van tálalva, mintha ez speciálisan magyar botrány elnne, miközben 50000/300 a darabszám az állítólagos listán... Az nem baj, hogy azt mondjuk, hogy minket a magyar vonatkozások érdekelnek jobban, de azért azt állítani, hogy ez CSAK magyar botrány lenne....