MZP egyáltalán nem kívülről jött. Ezt akarják veled elhitetni, de nem. Ő ugyan annak a bal-jobb rendszernek a kreálmánya, mint bárki más a mai platformon. Most még hiszel benne, két év múlva nem fogsz.
Egyébként Orbán nem verte szét a nemzettudatot. MIféle nem zettudatot és hogya nvert szét? Milyen volt elötte és milyen után a anemzettudat?
Trianonért pedig sokmindenkit lehet hibáztatni, de az amit sokan ma művelnek, hogy minden nemzetiség ártatlan elnyomott kisbárány volt, míg a "magyarok" jelentsen ez bármit is, szörnyű elnyomók, az faszság. Ennyi erővel pl. Franciaországot, vagy Spanyolországot már rég ezer felé kellett volna darabolni. Nem, mint ahogy nem, nem volt humánerőforrás minden nemzetiség. Ez egy mai kivetítése a mai hiperliberális gondolatoknak a múltra.
Azt hiszem, hogy értem én, hogy te miért és mire gondolsz. Csak éppen az egy olyasmi féle rózsaszín álom, mint amilyen a kommunizmus, vagy a fasizmus is volt a mag a korában. Az "és majd akkor mindenkinek mindene meglesz, arany eső hullik az égből, és mindenkinek Rolls áll a háza előtt" féle mesés álmodozás. Amit egy részt egy egészséges "jobbító" szándék táplál másrészt az irigység, a szomszédnak miért van több mint nekem féle irigykedés. Ami minden mögött valami gonosz mesterkedést lát, ami nem neki hoz rengeteg pénzt. Mert valld be azért, téged sem az ország felvirágoztatása, hanem a saját nyomorod hajt. A miért kell nekem egy kamionban ülni naphosszat, és szar helyeken az útpadkára félkerékkel felhajtva, hogy ne dőljön a fülke, aludni az ülések mögötti "ágyon", és flakonból fogat mosni reggel elleni lázadás és valamiféle irigység motivál. Az, hogy meghallgatod a rádióban, hogy "Mészáros cége már megint 300 milliárdért nyert el egy pályázatot", miközben nekünk az életünk végéig nem jön össze 100 millió sem fizetésként. Ha ehhez mg egykét szuper szakértő, bölcsész szakos fotelhuszár hozzáteszi, egyáltalán nem hátsó szándékból, hogy "és ezt a pénzt is ellopták", akkor elgondolkozol rajta, hogy a szemétláda, nekem is adhatná azt.
Mekkora rálátásod van a gazdaságra, hogy kijelented, hogy szétlopták az országot? Milyen tételeket tudsz felsorolni a költségvetésből, és mellé állítani az ellopott összegeket? Nem a pályázatok teljes összegét, hanem a TÉNYLEGESEN ellopott összegeket. És ne hidd azt, hogy én nem gondolom, hogy van aki lop. Nem. Én azt gondolom, hogy mindenhol lopnak. Csak azt sem szeretem amikor valaki vagdalkozik minden tudás nélkül.