Egy hete átautóztam pesten és láttam egy négert.
Qrvára lesz*m, hogy legálisan vagy illegálisan van itt, mint ahogy azt is, hogy az itt élő muszlimok hogy kerültek ide.
Nekem az a bajom hogy itt vannak.
A behívott vendégmunkások nagy számának fő oka, hogy letörjék a hazai bérnövekedési igényét.
A NER fő exportcikke az olcsó munkaerő, a laza munkajogi szabályozás és a laza környezetvédelmi szabályozás, meg persze az adókedvezmények.
A laza munkajogi szabályozás mítosza nem tudom honnan jön, de esetleg egy összehasonlítás erejéig költözz már ki mondjuk bárhová nyugaton az USA-t is beleértve. Esetleg pontosítani kellene, hogy mely része a magyar munkajognak ami szerinted "laza"? Magyarországon jelenleg nincs számottevő nem magyar muszlim közösség, addig jó ameddig ez így is marad, de ha te is bevetted MZP tegnapi videóját akkor nagy a baj. A vendégmunkásokat meg nem azért hívták be, hogy letörjék a bérnövekedési igényt, hanem mert nincs aki elmenjen dolgozni. Pont ugyan azt a marhaságot adod elő, mint a brexit hívők, akik most csodálkozva kérdezik, hogy de miért nem lesz idén karácsony? (Mert nincs aki előállítsa a kajádat, nincs aki kivigye a boltba, nincs aki elvigye a szaros ajándékodat a család másik felének Londonba te szerencsétlen, azért...)
Ezt a NERezést meg hagyjuk már abba, mindenre az a válasz, hogy mert a NER (ja, meg O1G). Annyira könnyű kijelenteni ilyeneket, hogy a "laza" munkajog, meg a "laza" környezetvédelmi szabályozás. Esteleg némi összehasonlítás más európai államokkal? Tételesen? addig ez csak egy lózung, amit valahol Feri és mókusörse kitalált, és most minden valamirevaló "baloldali" szupergondolkodó ezt böfögi vissza.
Mint a Schiffer, Puzsér "vita" egy kiba önálló gondolat nem volt benne, ideológiai köldöknézés volt az egész, mindenféle konkrét javaslat nélkül. Kellene egy komoly váltópárt Magyarországra? Igen. Na akkor kellene először is egy karakteres vezető, aztán meg egy program. Nem marxista ideológiai közhelygyűjtemény, 1976-ból, hanem tényleges program. Mit miért tesz, és annak mi lesz a következménye, abból mi fog következni. Az nem program, hogy ne építsünk stadionokat, meg költsünk többet mindenre is, meg migránssimogató, meg több pénzt mindenkinek. Pillanatnyilag ez az összellenzéki program, ködös ígéretek, és prolicsalogató beszólások gyűjteménye.