[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
8 931
16 577
113
Az a helyzet, hogy Orbán lehet a Fidesz elnökként örök, de nekem nincs kedvem újabb 8 év szoci ámokfutáshoz. Márpedig már jövőre is inkább kockazat lesz a személye, mint a siker garanciája. De had lepődjek meg!!

Varga Judy elnézve az ellenzéki min.eln. jelölteket messze alkalmasabb, de én ennél magasabbra tenném a lécet. Nyerni, nyerhet, mert abszolut médiiaképes, nyerő arc, de kormányt és kormanyzópártot vezetni más. Ebben nem győzött meg.

Ha már csaj, akkor Novák Katalin alkalmasabbnak tűnik. Most ilyen full cukormókus, fiatal anyuka szerepben van, családügyi miniszterként, de neki nem ez a fő profilja. Alapvetően több nyelven jól beszélő, külpolitikai területen mozgott. Fidesz alelnökként ma is ő tartja pártvonalon a kapcsolatot Salvinin kezdve, a németeken át a franciákig. Ez alap egy miniszterelnöknél. Viszont kormányzási tapasztalata neki sincs. Marpadig aki miniszterelnök akar lenni, muszáj jó kormányzási tapasztalat és parton belüli beágyazottág.

Itt a kancelláriaminiszterek jöhetnek szóba, akik kvázi miniszterelnökként működnek az Orban kormányokban, amig Orbán a nemzetközi karrierjét építi. ( én egyébként ide desszantolnám a min. elnöki székből. Vezessen egy új jobboldali európai pártot és zúzza szét az EU parlamentet.)

Szal OV utódja volt exkancelláriaminiszterként Varga, Navracsics, Lázár, Gulyás négyesből kerülhet ki. Négyük közül Navracsics és Lázár kiemelkedik a kormányfői alkalmasság tekintetében. Navracsics nekem túl mérsékelt, igy az Orbánhoz hasonlóan egoista Lázár lenne talán a jó választás.
Németország "át fog állni a Kelet oldalára"!
Azért, mert egész egyszerűen nem tehet mást. A Mediterráneum PIGS országai nem ránthatják magukkal egyszerűen, s ezt tudják ők is pontosan! Kész a vezeték mára és jön a TÉL, ami tényleg tél lesz! A gáz ára az egekben, s a tározókban is jobbára alul kotyog csak valami!
..
Nem lehet már a régi sémákban gondolkodni! Világkorszakot váltunk!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
22 127
23 433
113
Hmmm ha mar csere bere, Viktor mint allamfo es mondjuk Kover L miniszterelnokkent? Az oreg eleg szigoru, es nyers, de emellett egyenes is.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
5 600
10 121
113
Azért lehet kinek ilyen, kinek olyan véleménye Orbánról, de azért nem kispályás politikus. Sokszor hallani, fideszes berkekből is, hogy már csak a nemzetközi politikával foglalkozik -de épp ez az, hogy a helyi kis sárdobálásból kimarad. Hogy Lázár, vagy Navracsics mennyire lenne jó államfő? Hááát nem tudom. Az biztos, hogy kettejük közül az egyik nagyon jól el tudja magát adni, de ne akarja tudni az ember, hogy mi van mögötte.

Én azt látom, hogy alapvetően a nemzetállamok szintjén nincs annyira elítélve, elszigetelve Orbán; Merkellel és Makronnal is egész normális viszony alakult ki. Kérdés, ki jön Merkel után. Van e még akkora súlya a német politikának, mint 20 éve? Mennyire lesz hatással a német gazdasági elit az új kancellárra?
A gazdasági oldalán túl, hogy dollárba lett felvéve az adósság, jelzés értékű is. Mikor sokan szabadulnak a dollártól, mi nem.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
5 600
10 121
113
Németország "át fog állni a Kelet oldalára"!
Azért, mert egész egyszerűen nem tehet mást. A Mediterráneum PIGS országai nem ránthatják magukkal egyszerűen, s ezt tudják ők is pontosan! Kész a vezeték mára és jön a TÉL, ami tényleg tél lesz! A gáz ára az egekben, s a tározókban is jobbára alul kotyog csak valami!
..
Nem lehet már a régi sémákban gondolkodni! Világkorszakot váltunk!
Ha hagynák. De nem fogják. Soha nem is hagyták, pedig a hátországa, mondjuk úgy régi terminológiával az élettere mindig is Közép-Európa és Kelet-Európa volt. Drang nach Osten. Azonban sokak érdeke meg amellett szól, hogy ezt ne engedjék.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
9 894
17 722
113
Viktor marad, Viktor örök, Viktor a fidesz maga.
Csakis Szijjártó válthatja, neki vannak dinnyényi skulói, férfi, folyékonyan beszél angolul, ismerik EU /világszerte, stb.
Nem mellékesen nem egy öreg bolény, hanem sokkal fiatalabb az alapító fideszes magnál.
Mindenki más, rajta, és Viktoron kívul csak lepkefing ott.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
12 103
37 279
113
Te valahogy mindig visszavonulással akarsz győzelmet aratni, pedig az nem fog menni mert elfogy a hely ahová visszavonulhatsz. Mindig egyre többet fognak kérni ha engedsz a zsarolásának, ugyan olyanok amúgy mint a Habsburgok voltak a kiegyezés előtt, erőből próbáltak minket kezelni, és a magyar folyton lázadt, aztán más lett a hangnem és a magyar vért nem kímélve védte őket. Egy minimális szinten sem értenek meg minket, és hogy hogyan működünk.

Orbán maga a Fidesz, a legismertebb magyar, akinek lövése sincs semmiről is hamarabb húzza be az X et mert hallott róla vagy látta és neki tetszett, stb, ráadásul Gyurcsány és ő van a magyar politikában aki tudja is a politikát csinálni, nem pedig fut utána, annyi hogy Gyurcsány elfogja inni az eszét lassan, Orbánt meg megöli a zsír. Jó végrehajtó emberei vannak, és fogaskerekei a gépezetnek, de nincs olyan vízió mint Orbánnak van, Magyarország pedig már nem csak evickélni akar, hanem előre törni.

Lázárt felejtsd el, sose fogja támogatni a Fidesz felső vezetése, hamarabb szakadna a párt, ő egy nyugatos politikus miközben egyértelműen a kelet évszázada bontakozik ki a szemünk előtt, nem érti a megálmodott víziót, még hisz a nyugatban. Amúgy tökéletes utód lenne, de ezáltal megbukott. Viszont megértem hogy közel áll hozzád, csak amit ő elgondolt az nem működik.

Amúgy ha elérjük a nettó befizetői állapotot és kilépünk akkor reccs, szerintem inkább már most el kell kezdeni a politikai uniót bomlasztani, és igazából ez is zajlik, mivel nem akarjuk és nem is működik, ha most azt mondjuk jól van, leszünk egy társult ország, és csak a gazdasági unióban veszünk részt, ne gondold hogy engednék, de ha még évekig akasztjuk a terveiket lehet belemennek majd, vagy egyszerűen magától felbomlik mivel nem hatékony, amit semmi más nem okoz mint hogy ideológia került a gazdasági szempontok elé. Szóval szerintem a cél az hogy engedjenek minket hátra lépni és akkor a pálya az övék, csak akkor követne minket ebben egy csomó ország, és ettől félnek. Kilépni senki nem akar a gazdasági unióból csak a politikaiból.
Sokszor jobb egy taktikai visszavonulás, mint egy tuti bukó harc. Persze romantikusabb állva a harcmezőn meghalni, de a történelmet mindig a túoélők írják. Vesztes hősies csatáink vannak szépszámmal, nein, danke!

Ráadásul nem felhasználni a milliárd eurokat történelmi bűn lenne egy elszalasztott felzárkózási esély, miközben a térség elmegy mellettünk!!

A Habsburg példa annyiban jó, hogy a Kiegyezés után következett Mo. legdinamikusabban felemelkedő korszaka, amikor az európai politikába nem csak kívülről kiabáltunk, hanem aktívan befolyásoltuk.

A jobboldali politikai és gazdasági elit most azt támogatja, akit OV, mert nála az erő. Nem azt mondtam akarata ellenére kell kigolyózni, hanem ennek a változásnak az ő belátásával, támogatásával kell történnie. Minél később jön el ez az idő, annál kisebb a a hosszú távú siker esélye.

A 20.szazad második fele a keleté, Szovjetunióé volt. Bele is rokkantunk.
A vilagpolitika pár évtized amerikai dominanciája után valószínűleg visszaáll egy kétpólusú világra. De Európában egyértelműen egy nyugati, balos, progresszív őrület a trendi. Mind az egyház, mind a ker.dem. pártok annyira becsúsztak középre, hogy szinte eltörpülnek az ideológiai különbségek. A baloldal meg elcsúszott szélsőbalra és totál idiota zagyvaságokat tettek a mainstream részévé. Viszont a gazdaság még tartja magát. És nekünk ezekre az EU milliárdokra szükségünk van!! Ehhez kell jó politikával igazodnunk. Nem átvéve az ökörségeket, de gazdasági együttműködés szükséges. Ez a kompromisszum Orbánnal már nehezebb, mint nélküle. Ez a véleményem.

Egyedül öngyilkosság kilépni az Unióból. Gallyra menne az ország. Ha a V4+ térség kilép, inkább új szerződést köt, 2030 után az már lehet életképes. Ezt is csak elvi alapon mondom, mert még a körvonalai sem látszanak. A legreálisabb forgatókönyv, hogy mi keletiek ezekkel a feltételekkel maradunk 2030 után is az Unióban, míg a Nyugat egy szorosabb, nemzetállamokon túllépő Európai Egyesült Államok felé mozdul el. Nem a szétesés, hanem a szorosabb integráció jeleit látom. Ha ebből ki tudunk maradni, az már siker.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
12 103
37 279
113
Ha japánt akarok akkor én EU helyett közös Magyar-Japán határt kapok? :)

Ezen munkálkodnak 10 éve. Nem fog sikerülni. Sok mindent tudunk blokkolni. Nekik is fájni fog. Lehet még ők tesznek majd ki. :)
Nekik fájni fog, mi meg lemaradunk a térségtől. Ma 2 milliárdnyi dollárkötvénybe került, hogy folytassuk a harcot, de ez csak akkor jó deal, ha vége egy elfogadható megegyezés. Rendszeresen emelkedő kamatra devizahitel Gyurcsány 2008-as csődjéhez vezet.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
662
942
93
Szóval szerintem a cél az hogy engedjenek minket hátra lépni és akkor a pálya az övék, csak akkor követne minket ebben egy csomó ország, és ettől félnek. Kilépni senki nem akar a gazdasági unióból csak a politikaiból.

Na most akkor az a cél, hogy engedjenek minket hátralépni, vagy pont ettől félnek?

Nekem az a véleményem, hogy nem fognak minket engedni innen kilépni, ez nem egy olyan klub ahonnan ki lehetne lépni szerintem. (Nagy- Britannia a kivételt erősíti szabályt eset volt.) Sem pedig hátralépni, vagy ha igen, annak olyan árat fognak szabni utána, hogy talán még mi magunk is megbánjuk. Valószínűleg az utóbbi lesz, mert az ellentétek túlságosan is áthidalhatatlannak látszanak már most is...
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
12 103
37 279
113
Németország "át fog állni a Kelet oldalára"!
Azért, mert egész egyszerűen nem tehet mást. A Mediterráneum PIGS országai nem ránthatják magukkal egyszerűen, s ezt tudják ők is pontosan! Kész a vezeték mára és jön a TÉL, ami tényleg tél lesz! A gáz ára az egekben, s a tározókban is jobbára alul kotyog csak valami!
..
Nem lehet már a régi sémákban gondolkodni! Világkorszakot váltunk!
Sosem álltak át Keletre, ezért valószínűtlen hogy átfognak. Egy gazdasagilag alacsony szinten beragadt Oroszo. nem vonzó partner. Nem is látni az emelkedés jeleit. Csak a nyersanyagra van szükségük. Még az olcsó munkaerő jól jönne, de a vilagpolitikai bizonytalanságok miatt a beruházások alacsony szinten el vannak fojtva. Putyin ma már ott is akadály, hiába volt történelmileg eddig pozitiv a szerepe.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
10 896
22 274
113
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
4 414
7 143
113
Belsős info :D

Főleg úgy lenne durva, hogy még a kormánypártiak többsége is EU-t akar, de oda se neki.
A britek még ma is szívnak vele 0-24-ben, meg még fognak is szerintem évekig.
Mondjuk minimum egy népszavazás kellene hozzá, azt meg nem hiszem, hogy megkockáztatná, mert ott még a jobboldaliak többsége is nemmel szavazna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
10 896
22 274
113
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
5 600
10 121
113
A Habsburg példa annyiban jó, hogy a Kiegyezés után következett Mo. legdinamikusabban felemelkedő korszaka, amikor az európai politikába nem csak kívülről kiabáltunk, hanem aktívan befolyásoltuk.
Hogy mit csináltunk mink? Mit befolyásoltunk? Semmit.
Gazdaságilag lehet, hogy volt bizonyos területeken fellendülések, de a korszakban voltak -csak címszavakban- az aratósztrájkok, az amerikába, Romániába, Németországba és máshova kiáramló dolgozó milliók; és a keletről beáramló százezrek.

Sosem álltak át Keletre, ezért valószínűtlen hogy átfognak.
Ez ennyire sarkosan nem állja meg a helyét.
Merre volt a német népi terjeszkedés?
Kikkel fonódtak össze az oroszok, mikor elkezdték "modernizálni" az államot?
Kikkel volt szoros gazdasági és katonai összeborulásban a weimari -majd hitleri-németország?
Kikkel kötött paktumot Ribbentrop?
NDK?
Kik voltak a legnagyobb közép-európai befektetők a rendszerváltás után?

Mindeközben franciákkal háborúztak, háborúztak és háborúztak.
Az angolok blokádokat vonatak. és háborúztak.

Amikor gazdasági szövetséget hoztak létre; az unió elődjét, majd az uniót, annak két oka volt. Németország elfordítása Keletről annak árán, hogy lehetőséget nyitottak nekik, meg persze ütköző állam Kelettel szemben. Nagyon remélték, hogy egy konvencionális konfliktust Németország területén tudnak megvívni. Persze a Németeknek se volt túl sok választásuk, máig ott állomásozó megszálló csapatokkal, adóságokkal, és az út Kelet felé meg volt nehezítve. Tehát nem Németország nyitott nyugat felé, hanem a nyugat Németország felé.

Egy gazdasagilag alacsony szinten beragadt Oroszo. nem vonzó partner.
De mindig ott a lehetőség, hogy a meglévő ásványkincsekre, munkaerőre, olcsó energiára alapozott német technológia már történelmileg is bizonyítottan nem elrugaszkodott lehetőség. Kérdés, hogy meddig érdekes Oroszországnak a német technológia. Mert az egy dolog, hogy a németek mit akarnának, de nem mindegy, hogy az oroszok mit akarnak. Most ott is kevésbé impulzív időszak van egy pár éve. Szerintem inkább a sorok rendezése és kivárás időszaka van. Inkább a szövettségeseivel foglalkozik, mint az ellenségeivel.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
12 103
37 279
113