K
kamm
Guest
Nem, ez nem így van. Ameddig a híroldal érthetően úgy adja kozre, hogy az egy vadaskodas, addig az fair.És az valahol nagyon is helytelen hozzáállás szerintem. Mert akkor elég annyit odabiggyeszteni, hogy "szerintem", vagy "a pletykák szerint" és akkor már minden mocsokság nyomdaképes és jogszerű lesz? Mert ezzel pont nem lehet a másik ember hitelét, becsületét rontani? -ami meg ugye megvalósul; a törvényben nincs odaírva, hogy ha másra hivatkozik, akkor mentesül a felelősség alól. A híroldalaknak meg talán kötelessége lenne a leközölt információknak a tőlük telhető módon utána járni, mert nekem az újságírás, illetve a hírszerkesztés kicsit több, mint, hogy összeollózzuk a netről a nekünk szimpatikus, vagy csak szimplán kattintásvadász tartalmakat.
Egyrészt az a felelősségük, mit ítélnek annak - azaz egy szórólap esetén nem lehet közérdekű inforol beszelni -, másrészt viszont ha tényleg közérdekű info, egy koanyzati szemelyrol, olyan oldaltol, aki mar igaznak bizonyult korabban (Borkai), akkor az igenis közérdek, amig azt úgy adják elő, hogy egyelőre csak vadaskodas.
Ne próbáljuk már "eloszurni" a hireket a nepnek, egyrészt nem degeneralt mindenki, másrészt az egyenes út a tokeletesen otvaros, szemet kommunista, naci stb diktatúra receptjehez, amikor csak "ellenőrzött" meg "jóváhagyott" hirek közölhetőek.