beszéltem én már igazi hercegel is. (jó mondjuk a felesége az igazi koronás fő...) de miniszter enökkel és elnökkel is. Pedig elvileg vissza köszönniük se kellene nekem... (mondjuk az is igaz hogy akkor még eggyik se vólt se elnők se miniszterelnök)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pont, hogy nem, és kifejezetten örül is annak ha nem politikai hanem szakmai szereplőnek tartják.Eleve politikusként definiálja magát,
Még, ha kohóba mentek volna! Mások használják helyettünk.Gvoznyikákat kohóba küldeni
hát márlehet kohoba van miután kilőték... bár valamennyi még biztos akad.Pont, hogy nem, és kifejezetten örül is annak ha nem politikai hanem szakmai szereplőnek tartják.
Még, ha kohóba mentek volna! Mások használják helyettünk.
Nincs vele Vadai egyedül, Orbánunk is azt akar. Tökmindegy kormány vagy ellenzék, erre megyünk.
Tekintve, hogy az USA is váltja az L/39-es lövegeit, így lehet hogy olcsó, de legalább nincs nagyon benne perspektíva.
A rendőröket megnyerték a szolgálati nyugdíjjal, gyakorlatilag az összes rendőr rájuk fog szavazni, gyűlölik ezt a rendszert, ami nem is csoda, csak megaláztatást és éhkoppot kaptak a Fidesztől. Nincs a kormánynak hűséges belügyi ereje, ami majd akkor lesz kínos, amikor kiderül MZP nyilatkozataiból és a nemzetközi sajtóból, hogy Orbán elcsalta a választásokat és meg kellene védeniük az Orbán-diktatúrát...
Várjunk már egy pillanatot.Az ellenzék "várt" honvédelmi koncepciója ma nyilvánosságra került a lényege röviden: Közös Európai Haderő...Hát nagyon remélem, hogya már megkötött szerződések be vannak betonozva, hogy legalább az biztos legyen, amit már aláírtunk...
Vadai Ágnes hangsúlyozta, hogy a közös európai hadsereg mellett támogatnák az európai titkosszolgálatok és az európai hadiipar együttműködését is.
Semmi, Vadai felsorolt egy csomó olyan pontot, ami vagy nem a hadügy kompetenciájába tartozik, vagy csak üres mondatok. De ha máshonnan nézem, akkor ez pontosan arról szól, amitől én félek.Várjunk már egy pillanatot.
- Orbán Viktor az évértékelőn is, de már korábban, évekkel ezelőtt is kijelentette, hogy támogatja, hogy az Uniónak, azaz "európának" legyen közös hadereje és ne az USA-tól várja a védelmet, mert ennek megvan az ára.
- Az európai titkosszolgálatok -ha jól tudom- együttműködése nem újkeletű; eddig is működő rendszer (a maga korlátaival, ami nyilván szakmai adottság is).
- Az európai hadiipari együttműködés itt valósul meg lassan, a szemeink előtt; mikor német, svéd, cseh, francia (és bizonyos értelemben a török is ide tartozik) cégekkel működik az állam együtt. Az más kérdés, hogy sajnálatosan mi a megrendeléseken, a pénzen és az összeszerelésen túl mást nemigen tudunk hozzáadni; ámbár azt hiszem, hogy itthon már ez is igen jelentős lépés.
Akkor most ebbe mi a Vadai által hozzáadott érték? Mi az újdonság?
Egészen pontosan ennek az ellenkezőjét szeretné!Orbántól szerintem ez csak duma, hogy ne mondják rá, hogy a szeretett szomszédok ellen akar fegyverkezni stb.
És az is egyértelmű volt a beszédből, hogy nem közös hadsereget (K.u.K.) akar, hanem hogy továbbra is nemzeti hadseregek legyenek, csak legyen nagyobb együttműködés. De úgysem megyünk erre, nem akar az USA a NATO-nak konkurenciát.
Azoknak mostanra már különben is reszeltek volna. Én emiatt nem romantikázom a réki technikák miatt.Uraságtól levetett jó lesz nekünk szemlélettel igen. Persze legolcsóbb lett volna nem ócskavast csinálni a Gvodzikákból és Akácijákból.
Nyilván nem. Ellenben, ha a moslék ..., Ja, nem.Igen. Orbán azt se tudja hol van lassan, merthogy nem ebben az Európában él, az már biztos!
Kétségtelen, hogy ez jó húzás volt. Az állomány legnagyobb szívfájdalma a korkedvezményes nyugdíj elvétele. Ez még sok szavazatot hozhat nekik, és simán felülmúlja a fegyverpénzt.
Ezt latom en is, csak azt nem ertem (kerdeztem is regebben), hogy mi ertelme van ennek? A kozbiztonsag ugyanugy igenye a "nepnek" mint pl. a rezsicsokkentes. Ezek a "plusz kampanypontok" miert vannak celzottan eldobva? + raadasul a hatarra is oket kell kuldeni. Tiszta ertetlenseg, nem fogom fel....
Orbánnak kezdettől nem kellett lojális rendőrség...
El a kezekkel a MeGváltótól!A DK politikusa úgy látja, hogy ma nem a honvédelmi miniszter irányít, hanem Palkovics László innovációs és technológiai tárcavezető, illetve Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, akik szerinte üzletnek tekintik a hadsereget.
Nem lesz váltás!Nekem sem kedvencem a Vadai, de mostani videóban visszafogottabb, megkockáztatom: értelmesebb módon beszélt a kérdésről. NATO-nak megakarnak felelni, a "tankokat" meg PZH-kat nehéz dandárostul meg a NATO kérte. Kibervédelem valóban fontos, de itt elmondta, hogy a haditechnikai fejlesztés fontos nekik is - pláne a jelenlegi nemzetközi helyzetben. Majd szépen átnézegeti a szerződéseket és rájön hogy ez van és kész! Jöhetnek a cuccok szépen sorban.
Szóval váltás esetén nem hiszem, hogy jön a "honvédelmi apokalipszis", bár a "balatoni repülőgép hordozóról" valószínűleg le kell tennünk...
Egyébként a héten kijön az ellenzéki program írásban is: abból talán több minden kikerül erről a témáról...
Szombaton kikapcsol, mert sábesz?Maradjunk annyiban, hogy az izraeli technika ugyan kiváló, de hordoz magában veszélyeket.
Aki nem eszik disznóhúst, azt nem tartom megbízhatónak...Szombaton kikapcsol, mert sábesz?