Roni még (az 5 évvel ezelőtti Roni is) haditechnikai géniusz,volt hozzájuk képest, a kedvenc részem az volt amikor kórusban bizonygatták, hogy biza az akármilyen hegyikecske egységekkel megerősített román haderő pár nap alatt Hegyeshalomnál lenne , erre beraktam nekik pár akkori román cikket amelyben a román hadvezetés kénytelen volt elismerni, hogy az üzemanyag hiány valamint az elavult és nem megfelelően karbantartott haditechnika miatt gyakorlatilag a laktanyából történő kivonulás is nagyon komoly problémákat okoz és kb 15-20 TR-85-ös harckocsi az ami bevethető állapotban van és azokkal vesznek részt a különböző hadgyakorlatokon.
De persze derék turbó románjainknak ez nem okozott problémát és egyből arról kezdtek beszélni,hogy a román katona mennyire szívós és mennyire találékony, és dicső történelmük során számtalanszor bizonyították kivételes képességeiket.
De amikor közöltem velük,hogy ezeket a kivételes képességeiket mi is megtapasztaltuk amikor egészen Moldváig futottak amikor a német és magyar haderő 1916-ban tönkreverte őket és elfoglalta Bukarestet valamint megkérdeztem tőlük, hogy a derék román katonák üzemanyag és harcjárművek híján vajon vonattal, távolsági busszal vagy esetleg stoppal szeretnének eljutni Hegyeshalomig, akkor egyből én lettem az ázsiai barbár rablógyilkos hun ivadék amellyel szemben egyből felhozták a több ezer éve itt élünk dáko-román elméletet ami persze újabb magas labda volt amelyet vétek lett volna nem lecsapni ezért megosztottam velük az eredeti dáko-román eredetmítosz valós történetét, de az már sok volt nekik, páran egyből a csoport moderátoráért kezdtek sivalkodni és különféle nem szalonképes jelzőkkel illeték szerény személyemet, és bár addig jól szörakoztam akkor már meguntam a dolgot és békén hagytam a turbó románokat hadd fantáziáljanak tovább magukban nyugodtan.....