OK, de azt hogyan tervezed összeegyeztetni, hogy mi láthatóan minimálisra akarjuk szorítani az amerikai hadianyag-beszerzésünket azzal, hogy az USA érdeke ezzel ellentétes?Nem egyszerű, de az EU rosszabb ennél. Törökország sem hagyja hogy a belügyeikbe beleszóljanak NATO alapon. Az amerikaiak igazából a saját érdekeiket nézik. Nem szólnak bele, ha mindenben megfelelsz nekik egyebekben. Írtam fentebb ,miféle diktátorok voltak a haverjaik, akik megfeleltek az amerikai érdekeknek. Most épp az ukrán orosz háború okán nem vagyunk igazán megfelelők szerintem. Kilógunk a NATO sorból. A többi NATO dolog stimmel szerintem, bár kevés amerikai fegyvert vettünk eddig, az igaz. Az is bánthatja a csőrüket. Ilyesmikre gondolok.
Vagy ha a biztonságpolitika másik aspektusát nézzük, mi lesz, ha ők pl kitalálják, hogy akkor most hirtelen itt két NATO-bázis is lesz (a pápai SAC-on kívül mondjuk mégegy a keleti v déli határszélen), mi meg mondjuk ezt nem akarjuk, akkor mi mi lesz?
Rossz nyelvek szerint a NATO népszavazósdi előtt is megdolgozta a néplelket az, akinek a "jó" eredmény volt az érdeke.