Folytatás:
Kandó:
Nem fiatalon kezdtem bele, van egy mondás ott, hogy életed legszebb a 6 éve lesz ez a 3,5 év (szerencsére nem 6 év alatt végeztem)... Na lássuk miért:
Matek1: simán ment, szegeden begyakoroltam
Matek2: itt szereztem be az 1 éves csúszásom, nincs keresztfélév, így szakosodni sem tudsz ha ez a tárgy nincs meg.... Röviden a tanár nem értette a mit tanít, nem segített, hogy kiharcolta amgának, hogy csak ő tarthassa a gyakokat is, leírom mi ment gyakon és előadáson: Előadás mindig szerdán volt, azért, mert hétfőn megnézte a józsefvárosi kandósoknak az előadását, ha nem értette akkor kedden a népszinház utcai gépészeknek szánt előadásra is elment jegyzetelni majd szerdán leadta azt amit összeírt és basszátok meg ez megy évek óta!! Gyakorlat: elővette kis rojtos füzetét és elkezdte másolni belőle, majd elkapta a gépszíj és magától próbálta megoldani a feladatot, aminek az lett a vége, hogy neki kijött mondjuk megoldásnak 11 a füzetében 3pi*gyök2 volt írva... Összenézte a táblán, vezette az újával, hogy meddig jó a levezetése ami passzol a füzetében lévőjével majd ahol megtalálta a hibát letöröltö és előröl kezdte saját maga megoldani amit újfent megint szarul oldott meg... és ez ment állandóan. Vizsgán betekintésen volt, hogy egész lapokat lehúzott mert az egyik feladatban elvi hiba volt, ha pedig 1 lapon belekezdtél a 2. feladatban akkor azt is lehúzta mert elvi hiba esetén az egész lap szar.....
Szaktárgyak ugyan mindig meg lettek elsőre vizsgán, de azokat azért tudtam elsőre megcsinálni mert érdekelt a szakirány és megtanultam az egyetemen magamtól tanulni, szűrni az infókat stb...
Geciskedés szaktárgyból: Kapcsolástechnika: megegyeztünk a tanárral (haha megmondta, hogy ez lesz vagy mindenkit meghúz zh-n ha akarunk zh-t), hogy nem lesz zh cserébe vizsgán az egész féléves anyagból kérdez 3-at random +1 mentő kérdés. Belement a csoport, tőlem vizsgán 13-at kérdezett +1 mentő kérdést mert a 13. kérdésére nem tudtam válaszolni érdemlegesen, olyan szöveggel adott egy 3-ast, hogy más tárgyakból majd jobban készüljek, mert ez kevés lesz.....
Grátisz: nem szakirányos, de a geciség legnagyobbika: híradástechnika labor: 2. jegyzőkönyv egy rohadt hosszú méréssorozatnak a szimulációja matlabban, 1-es eredményt adott a jegyzőkönyvemre, amit másnap mentem is javítani, javításon szól, hogy menjek oda most jó hangulatában van, elmondja mit hibáztam 26 oldalas jegyzőkönyvben 7 feladat, a-b-c-d alfeladatok, az egyik feladatban az egyik alfeladat kiértékeléséhez nem írtam oda, hogy egyenáramú összetevő rakódik a jelre, ezért van a torzulás.... Már akkor furcsálltam, hogy baszom a szád ezért meghúztál ezzel a szarral??? Na helyemre megyek beleírom, elküldöm neki javítva... Otthon este 9 fele kapom a neptun üzit, hogy második javítás sikertelen ezért a tárgyról letiltva.... Mivel nem hátráltatott, a későbbi tanulmányaimban ez ezért következőleg felvéve már megcsináltam....
Prog 2: a tanár első órán azzal dicsekedett, hogy nála minden félévben maximum 3-an mennek át, tavaly valami baj lehetett vele mert 5-en csinálták meg a tárgyat. Sajnos ezt mindenki tudta, hogy ekkora geci, ezért a neptun felvételkor nem írták ki egyik prog2 laborhoz sem, hogy ki tartja, zsákbamacska volt, ezzel szereztem még 1 fél éves csúszást....
Ezek voltak az egyetem legmegrázóbb/legigazságtalanabb élményeim, azok amik alap dolgok, miszerint a tanár felolvas egy ppt-t, szarik felkészítő/kozultációs órákat tartani nem számítanak, egyetemen magadnak tanulsz ma már. Több tanárról tudnék még írni, hogy milyen volt, de mivel nem érintett egyik sem hátrányosan úgy mint a matek2, így azok már nem érdekelnek.