Ja, apropó! Én vodás vagyok itthon, a tv csomagomban már nincsenek ajándék ukrán agitprop csatornák. Egyik nap még voltak, aztán hopp, nincsenek. Vajh miért?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocs, de sokkal fontosabb pozícióba került. Viki mellett fog kb. mindent koordinálni.A megbízatás 10 évre szól... de igaziból egyik este összehívhatnak egy lemondató ülést, ha kell a pozi egy havernak.
Tényeket kérek, nem pletykát! Látom, hogy a NER kritikájára azonnal ugrasz.Bocs, de sokkal fontosabb pozícióba került. Viki mellett fog kb. mindent koordinálni.
Ritkán értek egyet veled, de most nekem is ilyen benyomásom van a paliról.Porkolábot most elöbbrenyomták. Okos elméleti ember, de.... lyukat tud beszélni a hasadba egy órán keresztül úgy, hogy semmilyen konkrét információt nem kapsz. A "politikus" főtisztek egyike. Nekem nem a szívem csücske...
Nem ugrok semmire. Tudtommal - írtam - Viki mellett folytatja, tagadják, szvsz hazudnak, aztán majd meglátjuk.Tényeket kérek, nem pletykát! Látom, hogy a NER kritikájára azonnal ugrasz.
Szerinted én kire célozhattam amúgy?
Én a szabad versenyben hiszek, ha jobb ár/érték ajánlattal kecsegtetnek, a rengeteg már itt lévő amerikai, orosz, izraeli, török kém mellé bánja a tököm hogy itt vannak a kínaiak is...egy percig nem gondolta senki, hogy kínait vennénk!
Nem igaz amúgy hogy tilos, csak tök irracionális döntés lenne logisztikai és nemzetbiztonsági okokból (egy rakás kínai kém is jönne velük, amik már nem férnének el sok orosz kém mellé, akiket tárt karokkal befogadtunk! )
A hadipar pont nem a szabadversenyről, szól hanem a biztonság politikáról. Azoktól az országoktól vásárol mindenki aki garantálja a biztonsáságát vagy legalábbis nem veszélyezteti azt. Kína nem ilyen se nekünk, se másnak.Én a szabad versenyben hiszek, ha jobb ár/érték ajánlattal kecsegtetnek, a rengeteg már itt lévő amerikai, orosz, izraeli, török kém mellé bánja a tököm hogy itt vannak a kínaiak is...
Ugyan ilyen alapon amerikai számítógép - oprendszer kombó mellé veszek mindig kínai telefont, harcolják le a háttérben a kiberháborújukat, mindkettő láthatja a meztelen seggemet ha akarja, én nem állok az útjukban !
Nekem csak tajvani és koreai van ; így akkor erősen lecsökken az esélye annak hogy a laptop bekapcsolásakor a te pucér hátsód jelenjen meg képernyővédőként mert egy kis kínai hacker elintézte privátban , - sokkolna- !Én a szabad versenyben hiszek, ha jobb ár/érték ajánlattal kecsegtetnek, a rengeteg már itt lévő amerikai, orosz, izraeli, török kém mellé bánja a tököm hogy itt vannak a kínaiak is...
Ugyan ilyen alapon amerikai számítógép - oprendszer kombó mellé veszek mindig kínai telefont, harcolják le a háttérben a kiberháborújukat, mindkettő láthatja a meztelen seggemet ha akarja, én nem állok az útjukban !
Nekünk senki sem ilyen! Hahó, az USA - németek akiktől vásárolunk, egy feláldozható parasztnak néznek maximum a sakktáblán! Mostanra jobban bízom a török/izraeli vonalban, mint ez előző kettőben, meg az egész EU-ban úgy ahogy van!A hadipar pont nem a szabadversenyről, szól hanem a biztonság politikáról. Azoktól az országoktól vásárol mindenki aki garantálja a biztonsáságát vagy legalábbis nem veszélyezteti azt. Kína nem ilyen se nekünk, se másnak.
Az te vagy!Nekünk senki sem ilyen! Hahó, az USA - németek akiktől vásárolunk, egy feláldozható parasztnak néznek maximum a sakktáblán! Mostanra jobban bízom a török/izraeli vonalban, mint ez előző kettőben, meg az egész EU-ban úgy ahogy van!
Szerintem az EU-nak pedig a valós érdeke az lenne, hogy eltakarítsa innen az amerikaiakat, ne váljunk teljesen függővé tőlük, saját lábunkra állva egymással szövetkezve orosz nyersanyaggal, kínai - amerikai piaccal is ár/érték arányban legjobb bizniszeket megkötve, mindenkitől egyenlő távolságot megtartva prosperálhassunk.Az te vagy!
Egyelőre NATO szövetség tagja vagyunk, ez az ami tény - minden más csak feltételezés. Akár mennyire is nem szeretik Orbánt akkor is meg fogják védeni Magyaroroszágot, mert az egész rendszer szétesik, ha ezt nem tennék. Ha minket nem védenek, meg akkor másban is felemrül, hogy őt sem fogják és akkor minden borul. Ez pedig senkinek nem érdeke - márpedig az érdek a legerősebb motiváció. Még Ukrajnát is támogatják, pedig nem is NATO-tag és nyugati befektetések is alig vannak ott. Ezt pedig azért teszik, mert mindenkinek elemi gazdasági és biztonságpolitikai érdeke a mostani EU és NATO szövetségi rendszer fenn maradása. Egy ukrajnai orosz siker ezt fenyegetné. Senki nem akarja vissza a 1945 előtti világot amikor kvázi mindeni mindenki ellen szövetkezett és harcolt. Orbán nagyon ágál a mostani nyugati berendezkedés ellen pedig mi lennénk a legnagyobb vesztesei, ha ez felborulna - ebben teljesen biztos lehetsz.
csak ez nem működne épp ezért nem is fog bekövetkezni.Szerintem az EU-nak pedig a valós érdeke az lenne, hogy eltakarítsa innen az amerikaiakat, ne váljunk teljesen függővé tőlük, saját lábunkra állva egymással szövetkezve orosz nyersanyaggal, kínai - amerikai piaccal is ár/érték arányban legjobb bizniszeket megkötve, mindenkitől egyenlő távolságot megtartva prosperálhassunk.
A NATO az USA érdeke, az Ő magánszövetsége, az Ő hűbérhadserege, semmi más.
Jah, és arra jó még, hogy jellemzően az angolszászok által kikavart szartól megvédjen. Egy diplomáciailag szép köntösbe rakott védelmi pénz gyűjtő szövetség.
Ezt sajnos én is így látom, kínosan ügyelnek rá Washingtonból!csak ez nem működne épp ezért nem is fog bekövetkezni.
Az te vagy!
Egyelőre NATO szövetség tagja vagyunk, ez az ami tény - minden más csak feltételezés. Akár mennyire is nem szeretik Orbánt akkor is meg fogják védeni Magyaroroszágot, mert az egész rendszer szétesik, ha ezt nem tennék. Ha minket nem védenek, meg akkor másban is felemrül, hogy őt sem fogják és akkor minden borul. Ez pedig senkinek nem érdeke - márpedig az érdek a legerősebb motiváció. Még Ukrajnát is támogatják, pedig nem is NATO-tag és nyugati befektetések is alig vannak ott. Ezt pedig azért teszik, mert mindenkinek elemi gazdasági és biztonságpolitikai érdeke a mostani EU és NATO szövetségi rendszer fenn maradása. Egy ukrajnai orosz siker ezt fenyegetné. Senki nem akarja vissza a 1945 előtti világot amikor kvázi mindeni mindenki ellen szövetkezett és harcolt. Orbán nagyon ágál a mostani nyugati berendezkedés ellen pedig mi lennénk a legnagyobb vesztesei, ha ez felborulna - ebben teljesen biztos lehetsz.
Az amcsikból legalább kinézem hogy képesek minket és NATO keleti szárnyát megvédeni: az európai operett hadseregekből pedig nem. Eleve Oroszország az amcsik nélkül atom-csapással fenyegetve bárkinél el tudna érni bármit. Ukrajnában is azért tekerték le a nukleáris szájkaratét, mert az amcsik megüzenték Putyinnak, hogy akkor ők is bedurvulnak szóval k. gyorsan felejtse ezt el!Ezt sajnos én is így látom, kínosan ügyelnek rá Washingtonból!
Marhaság,némi halovány valóság alappal ugyan,de marhaság.Szerintem az EU-nak pedig a valós érdeke az lenne, hogy eltakarítsa innen az amerikaiakat, ne váljunk teljesen függővé tőlük, saját lábunkra állva egymással szövetkezve orosz nyersanyaggal, kínai - amerikai piaccal is ár/érték arányban legjobb bizniszeket megkötve, mindenkitől egyenlő távolságot megtartva prosperálhassunk.
A NATO az USA érdeke, az Ő magánszövetsége, az Ő hűbérhadserege, semmi más.
Jah, és arra jó még, hogy jellemzően az angolszászok által kikavart szartól megvédjen. Egy diplomáciailag szép köntösbe rakott védelmi pénz gyűjtő szövetség.
Hallod, azt nem AKAROD látni, hogy az amcsik nélkül ki sem tört volna ez a kikúrt háború! Az oroszok még most is vidáman bizniszelnének szerencsétlen hülye/megszállt németekkel, akiknek fullon pöröghetne tovább ezerrel VERSENYKÉPESEN az autógyártás/szerzámgépgyártás/vegyipar, és most ezek náluk döglődnek, de az USA még csak nem is titkolja, hanem a kezeit dörzsölve várja a zsíros palagáz megrendeléseket, a bedőlt/elértéktelenedett német - nyugat EU-s cégek szakembereit, a hozzájuk átrakott új termelőegységeit, meg a fillérekért megvásárolható részvényeit.Az amcsikból legalább kinézem hogy képesek minket és NATO keleti szárnyát megvédeni: az európai operett hadseregekből pedig nem. Eleve Oroszország az amcsik nélkül atom-csapással fenyegetve bárkinél el tudna érni bármit. Ukrajnában is azért tekerték le a nukleáris szájkaratét, mert az amcsik megüzenték Putyinnak, hogy akkor ők is bedurvulnak szóval k. gyorsan felejtse ezt el!
Féligazság.Mert britek és a franszuák atomhatalmak.Franciák egymagukban is üvegtócsává tudják olvasztani Moszkvát.Az amcsikból legalább kinézem hogy képesek minket és NATO keleti szárnyát megvédeni: az európai operett hadseregekből pedig nem. Eleve Oroszország az amcsik nélkül atom-csapással fenyegetve bárkinél el tudna érni bármit. Ukrajnában is azért tekerték le a nukleáris szájkaratét, mert az amcsik megüzenték Putyinnak, hogy akkor ők is bedurvulnak szóval k. gyorsan felejtse ezt el!
Khm....OROSZORSZÁG TÁMADTA MEG UKRAJNÁT......NINCS SZANKCIÓ GÁZRA::::::Hallod, azt nem AKAROD látni, hogy az amcsik nélkül ki sem tört volna ez a kikúrt háború! Az oroszok még most is vidáman bizniszelnének szerencsétlen hülye/megszállt németekkel, akiknek fullon pöröghetne tovább ezerrel VERSENYKÉPESEN az autógyártás/szerzámgépgyártás/vegyipar, és most ezek náluk döglődnek, de az USA még csak nem is titkolja, hanem a kezeit dörzsölve várja a zsíros palagáz megrendeléseket, a bedőlt/elértéktelenedett német - nyugat EU-s cégek szakembereit, a hozzájuk átrakott új termelőegységeit, meg a fillérekért megvásárolható részvényeit.
Nézd, veled kapcsolatban nekem tényleg az az érzésem, hogy vagy vakon vagy, vagy fizetve vagy érte hogy NE akard látni azt ami kb. nyilvánvaló! Az USA FASZRA húzta Európát mester! Nem az oroszok basznak rá erre a végén igazán, mert ŐK kb. ott lesznek hogy a világ fele már most velük van, a Krím és a donbasz az övék lesz, viszont az EU TOTÁLISAN az amcsik zsebébe kerül!
Ami érték az EU-ban épp most viszik/fogják vinni egy éven belül az amcsik, heló!