Ez egy elfogadható és bizonyos körülmények között racionálisnak mondható vélemény. Legalábbis, ha az ember a DS, az egypólusú világhatalom győzelmére tesz. Magam részéről erősen reménykedem egy többpólusú világrend létrejöttében, ami sokkal kívánatosabb és meggyőződésem szerint előnyösebb is mindenféle szempontból nekünk magyaroknak a jelenleginél. Ebben az esetben jelenlegi gazsasági beágyozottságunk abszolút irrelevánssá válik. A kétkulacsos jelzőt, magam részéről visszautasítom, mivel a szövetségeket, melyeknek tagjai vagyunk, soha el nem árultuk, rosszhiszeműen kárt nekik nem okoztunk. ( Kéretik a szankciók és egyéb fszságok ellenzését nem idehörögni cáfolatként). Soha nem sumákoltunk szövetségeseink háta mögött a gonosz keleti ellenségekkel, hanem transzparens módon, kölcsönösen előnyös szerződéseket kötöttünk velük, már amennyiben ez a nagy európai család is rábólintott.
Értem amit írsz ez is teljesen logikus álláspont. Viszont a több pólusú világhoz Kína részvétele is kell, az orosz oldalon. Nekem úgy tűnik a kínai fél most kivár. Megvárja mi lesz a háború vége. Mert ha az oroszok meggyengülnek katonailag is nem csak gazdaságilag, a végére, akkor lehet Kína számra a kelet ázsiai orosz térség könnyebb falat lesz, az oroszokkal szemben. Mint Tajvan ellen erősködni ,az amerikaiakkal szemben. Ne feledjük, Kína arrafelé is kacsintgat. De minden csak feltételezés. Abban vagyok biztos, az oroszok egyedül semmik lesznek a nyugattal szemben, ha egyedül maradnak. Mert csak a gazdasági részét nézve, 4.000 milliárd USD áll szemben 40.000 milliárd USD éves GDP adattal. Tízszeres a nyugati gazdasági fölény az orosszal szemben. A technológiait nem is említem.