De amúgy basztatáson kívül: érdemben vitatkozhatnál a fenti állítással.Sajna a nem annyira okos magyarnak ennyi megy ...
Tényleg érdekelne, hogy aki mellette van, hogy látja és miért lenne máshogy.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De amúgy basztatáson kívül: érdemben vitatkozhatnál a fenti állítással.Sajna a nem annyira okos magyarnak ennyi megy ...
Mit vitatkoztak ? Van 7 milliárd usdod + meg ennyi millardod a magyar akkumlator fejlesztesre es gyártásra ? Meg amugy régen a buta kinaihoz vittek igy osszeszerelni a dolgokat ... Azt most hol vannak ... Egyszer fent egyszer lent ... Akár milyen hangosan énekled a rule brittaniat . Nem lesz több brit csata hajo a vizen tőle ...De amúgy basztatáson kívül: érdemben vitatkozhatnál a fenti állítással.
Úgy értettem, hogy Te vitatkozhatnál érdemben velem, hogy miért nem így van, amit írtam.Mit vitatkoztak ? Van 7 milliárd usdod + meg ennyi millardod a magyar akkumlator fejlesztesre es gyártásra ? Meg amugy régen a buta kinaihoz vittek igy osszeszerelni a dolgokat ... Azt most hol vannak ... Egyszer fent egyszer lent ... Akár milyen hangosan énekled a rule brittaniat . Nem lesz több brit csata hajo a vizen tőle ...
Válaszolj nekem pár kérdésre :Úgy értettem, hogy Te vitatkozhatnál érdemben velem, hogy miért nem így van, amit írtam.
De első körben ez most így nem igazán sikerült.
Azzal nem is vitatkoznék, h jelenleg ez valóban csak összeszerelés jelent bár a részleteket nem ismerem.De amúgy basztatáson kívül: érdemben vitatkozhatnál a fenti állítással.
Hogymi?Akkor máshogy mondom. Mennyivel egyszerűbb lenne ha a pl. futároknak nem kellene mindenféle vállalkozás módozatokkal foglalkozniuk, hanem alkalmazottak lennének, mert nem jelentene különbséget. És nem, nem a jelenlegi alkalmazotti adót fizetnék vállalkozóként, mert akkor drágábban vinnék ki a pizzát Budapesten mint Bécsben.
Más. Egy vállalkozó annyit tud kérni a termékért, szolgáltatásért amennyit hajlandóak fizetni. Ha a másik vállalkozó ügyeskedik, akkor ő is kénytelen valamit csinálni különben éhen hal. Ha minden pénzkereseti módozat hasonlóan adózna, ez nem lenne.
Szerinted normális, hogy valaki csinál egy Kft.-t abba bejelenti magát mint alkalmazott, és megkeresett pénze több mint felét az állam elveszi? Ilyen a világon sehol nincs. Ha nincs költsége mert szellemi munkát végez, nincs alkalmazottja mert egyedül elegendő a tudása akkor ez van. Ez mi ez? Abszurdisztán...
egészen a rendszerváltásig valahogy mégis ment. Alapvetően azért, mert a magyar nép többsége nagyon is szabálykövető. De pont ezért védtelen a trükközők ellen, mert amúgy egy nem ennyire szabálykövető országban a legtöbb magyar kkv tulaj már a saját vérében fetrengene, a magyar "nagytőkésekkel" együttA probléma a magyar ügyeskedéssel van. Ez ellen nem nagyon lehet semmit sem csinálni. Ez a nemzetiségi feature-ünk.
igen, erre lett volna egy bizonyos kormánynak 12+ éve. Valahogy nem csinált mást, csak még csökkentette az ellenőrző rendszert.Ezen változtatni csak a büntetési szigor erősödésével lehet.
Itthon is növelni kell a trükközések felderítésének hatékonyságát, és a büntetési tételeket.
Olcsóbb valakit Bécsben foglalkoztatni, mint Magyarországon. Ez van. Ez gáz!
Ennyi tanulmányozás nekem elég...
Tudod, nyugaton kolbàszból van a kerítés.Ezt a teljesen teves es elmebaj szintu informaciot honnan sikerult szerezned?
ToucheVálaszolj nekem pár kérdésre :
Amikor Korea hoz aksi gyárat Komáromba , akkor az is okos Koreai hoz buta magyarhoz összeszerelő üzemet ?
Amikor Kína hoz volvo gyárat Kassára , akkor az okos kínai hoz buta szlovákhoz összeszerelő üzemet ?
És gondolom ilyenekkor is :
https://europe.autonews.com/automakers/nissan-chinas-envision-will-create-ev-production-hub-uk
Okos Kínai és Japán hoz buta Brittekhez Akkumlátor összeszerelő munkát ?
De hát nem Sunderlandi vagy szóval mindegy is ...
A rendszerváltásig azért ment, mert az egyéni vállalkozók nagyon sokáig tiltva voltak.egészen a rendszerváltásig valahogy mégis ment. Alapvetően azért, mert a magyar nép többsége nagyon is szabálykövető. De pont ezért védtelen a trükközők ellen, mert amúgy egy nem ennyire szabálykövető országban a legtöbb magyar kkv tulaj már a saját vérében fetrengene, a magyar "nagytőkésekkel" együtt
Forrás (érdemes elolvasni az egészet!)Az egyik ilyen „utolsó” szabályrendszer a vállalati jövedelemszabályozásról szóló 40/1984. (XI. 5.) MT rendelet volt. Az 1984-es rendeletben a nyereség 15%-át városi és községi hozzájárulásként kellett megfizetni, ezen felül 40 % (külkereskedelmi vállalatoknak 45%) nyereségadót, 10 % béradót, a felhalmozási célú kifizetések után 25 százaléknak megfelelő mértékű felhalmozási adót (a pénzügyminiszter dönthetett 50%-ról is!), továbbá a dolgozók részére kereset címén kifizetett összegek után – külön jogszabályban előírt módon és mértékben – kereseti adót kellett fizetni. Ez csak néhány példa a vállalatokat terhelő kötelezettségekből.
Nem tudom, hogy te melyik bolygón élsz.igen, erre lett volna egy bizonyos kormánynak 12+ éve. Valahogy nem csinált mást, csak még csökkentette az ellenőrző rendszert.
Annyit tennék hozzá a vitához, hogy a NAV jelenleg az ÁFÁ-ra van rászállva már évek óta azzal nem nagyon lehet trükközni minden mást meg lehet úszni egy kis ejnye bejnyével azért nem ráküldik a TEK et A többi adónemmel én a saját szintemen nem látom értelmét a trükközésnek de ettől másoknak még lehet fekszik.A rendszerváltásig azért ment, mert az egyéni vállalkozók nagyon sokáig tiltva voltak.
Amikor meg lehetett, akkor a vállalkozók örültek, hogy lyuk van a seggükön. Ha nem vállalkoztak, akkor nem jutottak előre. Nem volt olyan, hogy kényszervállalkozás, pl.
Gondolom, hogy nem akarod vissza ezt a rendszert!
Hogy mennyire nem volt fenékig tejfel akkor sem, egy példa a rendszerváltás előtti vállalati terhekről:
Forrás (érdemes elolvasni az egészet!)
Mostanra, egy bizonyos szint felett már, a cégek igen háklisan odafigyelnek a pénzügyi tisztaságra.
Nem tudom, hogy te melyik bolygón élsz.
Jelenleg ott tartunk, hogy a cégek és a magánszemélyek minden hivatalos pénzügyi forgalma (ki és bemeneti oldal is) totális kontroll alatt van.
Ez jelenleg olyan mértékű, hogy 'asszem jövőre tervezik, hogy a cégeknél is bevezetik a megajánlott áfa-, és járulék bevallást.
Ezzel csökkenni fog az adminisztrációs teher, azon cégeknél, akik egyszerű pénzügyi forgalmat produkálnak.
Az ellenörző rendszer ki van építve. Az adó beszedési szintjét pedig folyamatos próbavásárlásokkal, és a mostaninál is szigorúbb büntetési tételekkel lehet az államnak kívánatos irányba terelni. És nagyon fontos, hogy a vállalat vezetőinek felelősségi körét kell ehhez növelni.
Ennek lesznek biztosan költségei, mert a cégeknek a megélhetéshez árat kell emelniük, de a jelenlegi brutális ár/haszon spirál lehet, hogy erre alkalmas környezetet is adna. Értsd a komolyabb haszonkulcsok valószínűleg már most fedeznék a rendszer szigorítását.
Háát azért az alkalmazotti bejelentési kérdéskör is - minimum szezonálisan - erős reprezentációt kap. (és ezzel a munkavállalók után fizetendő járulékok is)Annyit tennék hozzá a vitához, hogy a NAV jelenleg az ÁFÁ-ra van rászállva már évek óta azzal nem nagyon lehet trükközni minden mást meg lehet úszni egy kis ejnye bejnyével azért nem ráküldik a TEK et A többi adónemmel én a saját szintemen nem látom értelmét a trükközésnek de ettől másoknak még lehet fekszik.
Kisebbek is gyakran buknak csak az nyilván nem országos hír De tény hogy a nagyhalak után mennek elsősorban.Háát azért az alkalmazotti bejelentési kérdéskör is - minimum szezonálisan - erős reprezentációt kap. (és ezzel a munkavállalók után fizetendő járulékok is)
A gond az, hogy az Áfa esetén a "rászállás" ellenére is folyamatos a trükközés.
A számlagyárak időnként lebuknak. Komolyabb büntetési tételek röpködnek, letöltendőkkel (költségvetési csalás). Ugyanakkor ez csak jéghegy csúcsa.
1-1 ügy évekig húzódik. A közvélemény, a vállalati szereplők meg csak jóval a tényleges ügyek után értesülhet a következményekről. Ezzel azt akarom mondani, hogy a gazdasági szereplők körében igen laza ok-okozati kapcsolat van abban, hogy valaki adót csalt, meg hogy lesitttelték.
Szerintem érdemes lenne erre egy tájékoztató kampányt felépíteni. Akár az elkövetők neveinek, személyes adatainak nyilvánosságra hozatalával, esetleírásokkal. A legnagyobb adósok (NAVnak tartozók) nevei nyilvánosak, az elítélt adócsalók nevei ezzel szemben nincsenek listázva.
Már ez is lehetne egy visszatartó erő, de az igazi az lenne, ha a konkrét eseteket számokkal, dátumokkal, szereplőkkel, büntetési tételekkel lehetne - elrettentésül - listázni.
Pl. a spanyol celebek körében igen gyakori volt a trükközés. Azóta tele van a sajtó az adóelkerülő sportolóknak, művészeknek az ügyeivel.
Mondjuk ott is a legtöbben felfüggesztettel megússzák, de valahol jó dolog, hogy a népszerű szereplőkre is ráhúzzák a vizes lepedőt.
Biztos én is ignoreon vagyok Homály elvtársnál, azért nem láttam választ, de akár más is levezethetné nekem, hogy az oroszok miért támadnák meg Magyarországot mondjuk a héten.Ha ignoreon lenne:
“Krím megtámadása… Ukrajna megtámadása…Van kitől félni… Orosz imperializmus fullba megy”
Levezetnéd kérlek, hogy nekünk itt Magyarországon milyen félnivalónak van az orosz “imperializmustól”?
Úgy értem, milyen orosz érdek fűzödne a megtámadásunkhoz?
Csak mert a közelmúltbeli ukrán események orosz szemszögből érthetőek, nekem legalábbis annak tűnnek:
- nyugatbarát ÉS oroszellenes kormány hatalomra segítése az USA által
- a szevasztopoli kikötőjük átjátszása USA/NATO kézre, de legalábbis orosz bázisként megszűnt volna létezni
- orosz etnikumú lakosság folyamatos, egyre erősödő vegzálása
- Európa legnagyobb haderejének előállítása az orosz előszobában, ráadásul kiemelt NATO-partnerség mellett.
Szóval mi nem vagyunk határosak velük, stratégiai (biztonsági) jelentőségünk orosz szempontból nincs, és nem is nagyon várható, hogy lenne. Az oroszok szempontjából a magyar status quo pont megfelel.
Akkor milyen veszélyről beszélsz?
Mondjuk nalatok még ez sincs. Konkrétan nulla ipari kapacitás meg know-how maradt a briteknél az elmúlt 30 év után, mindent a pénzmosás ("tax advisors", "tax optimization and investment management services") meg tőzsdei csalások, manipulációk irányítanak már régen.Üdvözöld.
Debreceni vagy?
Mindegy is, éljen az összeszerelőország. Az okos kis kínai adja a know-how-t, a nem
annyira okos magyar összerakja a kis darabkákat. Okos kínai jót kaszál.
Keep up the good work.
Ez nyilván roppant mód kihat-, és releváns a debreceni akkugyárra.Mondjuk nalatok még ez sincs. Konkrétan nulla ipari kapacitás meg know-how maradt a briteknél az elmúlt 30 év után, mindent a pénzmosás ("tax advisors", "tax optimization and investment management services") meg tőzsdei csalások, manipulációk irányítanak már régen.
Pont amennyire a te nagyon egyszerű pol propaganda kommented.Ez nyilván roppant mód kihat-, és releváns a debreceni akkugyárra.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..