Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most reggel beszéltem megint a menekülttáboros haverommal, azt mondja, úgy várják már a határzárást, mint a karácsonyt.
Elegük van ebből a sáskajárásból, olyan disznóólat csináltak a befogadóállomásból, hogy elképesztő. Tegnap volt ott egy ENSZ-bizottság, csak hüledeztek, mennyi szemetet hagynak maguk után, de mindenfelé. Beleszartak a zuhanyzóba, összevissza köpködnek, ahol csak vannak, ha az irodába akkor oda, a turhát a falra kenik, iszonyat gusztustalanok, a takarítók lassan csernobili öltözéket hordanak.
Az pedig egy liberális vetítés, hogy jól képzettek, több nyelvet beszélnek. 90 %-uk írni olvasni alig, több nyelvből az az igaz, hogy sok törzsi nyelvjárást, de nem angolt, németet, franciát.
Motozás során előkerültek olyan banszámlakivonatok, amelyen igen szép összegek szerepelnek. Pl. két nappal ezelőtt kivett 400 eurót és volt még rajta 5300.
Ehhez képest a mainstream média cikkei egy anderseni világban találhatók.
Schengen felbomlása ígyis-úgyis csak hónapok kérdése, nincs olyan reális forgatókönyv, ahol Magyarországról határellenőrzések nélkül lehet majd nyugat felé utazni, gyakorlatilag napok, jó esetben egy vagy két hét kérdése csak, hogy az osztrákok visszaállítsák az ellenőrzést, így addig kell meglépnünk, amíg nem ellenünk irányul, hanem mi támadunk vele.
Miért akarnak itt egyesek feltétlenül vérfürdőt? A görögöknél, olaszoknál cifrább helyzetek vannak. A törököknél méginkább. Nuygat-Eurpópa több országában kezdtek már balhézni. Ezzel együtt ők sem lőnek rájuk. <b>Beláthatalan következménye lenne a fegyverhasználatnak. </b>Könnygáz, gumibot, kutya, sokkoló ennyinek elégnek kell lennie még zavargás esetén is. A hangadókat meg véletlenül eltalálja a könnygázgránát, hogy kiüsse. Reggel, vagy este, amikor hűvösebb van, a tűzoltók meg is fürdethetik őket. De alapvetően a lehető legkevesebb erőszakkal kell megoldani. A fegyverek csak mutogatásra valók.
A bécsi bíróság szerint Magyarország nem biztonságos ország, ezért nem küldik vissza oda a menekülteket. A másodfokú döntés egy afgán menedékkérő ügyében született – számolt be a Heute.at.
2. Szeptember 2.-án Kréta partjainál elfogás egy hajót a Görög parti őrség egységei. A hajón 4000 db fegyvert és fél millió lőszert találtak. A cél európai IS tagok ellátása lett volna.
Link: www.en.protothema.gr/weapons-cache-discovered-on-freighter-intercepted-off-crete/
Érdekes, először a hajó legénysége Líbia adta meg úti célul, később kiderült, hogy a szállítmány az EU-ba ment volna.
Van egy olyan érzésem, hogy OV kicsit túltaktikázza az egészet. Értem én, hogy pörög a menekültváltság és ömlik a tévéből a dráma, de ennyire nem kéne szembe szélbe pisálni.
<i>az még nem fordult elő, hogy az Európai Unió tagországai csak Magyarországot kizárva döntöttek volna egy közös lépés megtétele mellett</i>
http://hvg.hu/itthon/20150914_Egy_furcsa_zarvany_az_EUban
<i>Már nem regisztrálják a magyar hatóságok a Szerbiából érkező menekülteket az ENSZ menekültügyi szervezete szerint,</i>
http://mandiner.hu/cikk/20150914_kiuritettek_a_roszkei_menekulttabort
<blockquote rel="Mackensen">Van egy olyan érzésem, hogy OV kicsit túltaktikázza az egészet. Értem én, hogy pörög a menekültváltság és ömlik a tévéből a dráma, de ennyire nem kéne szembe szélbe pisálni.
<i>az még nem fordult elő, hogy az Európai Unió tagországai csak Magyarországot kizárva döntöttek volna egy közös lépés megtétele mellett</i>
<i>Már nem regisztrálják a magyar hatóságok a Szerbiából érkező menekülteket az ENSZ menekültügyi szervezete szerint,</i>
http://mandiner.hu/cikk/20150914_kiuritettek_a_roszkei_menekulttabort
Van egy olyan érzésem, hogy OV kicsit túltaktikázza az egészet. Értem én, hogy pörög a menekültváltság és ömlik a tévéből a dráma, de ennyire nem kéne szembe szélbe pisálni.
...