Fiatalítás igen, sorkatonaság nem? Interjú a honvédelmi miniszterrel.
index.hu
Megint a politika szólt az emberből és nem a szakértelem (mondjuk e vonatkozásban kételyeim vannak).
Tisztában vagyok a realitásokkal, tudom, hogy ha szóba hozná, mint eshetőséget a sorkötelezettség visszaállítását, egyből 20%-ot esne a FIDESZ népszerűsége. A sok elvált anyuka hallani sem akarna a nyámnyila fiacskája besorozásáról, aki nem mellékesen egy tudatalatti szerelempótlék az önmagát jól megvalósító (azaz elvált) frusztrált anyuka számára. Na meg az egyéb anyukák sem szeretnék férfivá gyúratni a fiaikat.
De miért is tartunk itt, amikor volt 12 éve a FIDESZ-nek, hogy ezen változtasson. Csak egy ici-picit átnevelje ezt a végtelenségig gyávává és ebből kifolyólag pacifistává tett nemzetet.
Egyébként megkérdeztem volna a miniszter urat, hogy ha nem lesz sorköteles állomány, akkor mondja meg már nekünk, hogy egy külső támadás esetén amikor hirtelen kell első körben vagy 100.000 katona, azokat honnan teremti elő. Amikor egy gyenge, alapszintű kiképzés is igényel vagy 3 hónapot. Megkérjük az ellenséget, hogy szíveskedjen várni, amíg elkészülünk?
Mindent csináltak, csak a hadsereget nem építették. Mert az viszi a pénzt.
Majd ha itt lesz a baj, meglátjuk a hozzáállásukat. A menekülésen kívül tudnak-e valamit felmutatni.
Ezek nem tudom hogy hol tartják az eszüket.