www.valaszonline.hu
"Tíz évvel ezelőtt sokkal könnyebb volt gyógypedagógusnak vagy bármilyen pedagógusnak lenni. A gyerekek ma jóval kevesebbet képesek elsajátítani, ami annak tudható be, hogy nincs mögöttük a szülő. A mai fiatalok többsége nem teszi meg, amit mi megtettünk a gyerekeink nevelésénél, vagy értünk megtettek a szüleink. Nem ülnek le velük tanulni, nem ellenőrzik, nem kérdezik ki őket. Legalábbis ezen a vidéken nem. Azt viszont elvárják, hogy mi az oktatás mellett neveljük is őket. Nagyon sokrétű társadalmi problémát jelez, hogy felnőtt egy olyan nemzedék, amely nem tesz semmit a gyerekeiért”
És ezek közül a "mai fiatalok, gyerekek közül legalábbis ezen a vidéken" mennyi a cigány? Mennyi volt a szülők gyerekkorában?
Mi az a gender? menj már a víz alá, senki nem lesz buher attól hogy beszélnek arról hogy ugyanazért a munkáért ugyanannyi pénz jár, meg mind a két nem mosogasson otthon (ja, igen, én már csak maradok a két nemnél) A többi túlzás meg majd kikopik.
Nem tudom mennyire követed a dolgokat Nyugaton, de mintha le lennél maradva a dolgoktól. Mondjuk az "ugyanazért a munkáért ugyanannyi pénz jár" eleve egy hamis felvetés, mert nem ugyanazért a munkáért jár több pénz valakinek csak azért, mert farka van, nincs olyan hülye kapitalista, aki ezért fizetne csak, "hímsovinizmusból", ahogy előadják a feministák. A feministák azt követelik, hogy az ő "otthoni munkájukat" fizesse meg a piacgazdaság. Akkor is, ha amúgy nem is végeznek ilyet, hanem szinglipicsák. Na de ennek semmi köze a mai genderideológiához, ez a jó öreg 3. hullámos feminizmus. Amelynek a "maradibb" képviselői már összeütközésbe is kerültek a mai genderhülyeségekkel, mert pl. ragaszkodnak hozzá, hogy a biológiai nők a nők, és nem azok a férfi nemi szervekkel rendelkező identitászavaros buherek. A gender pl. a transzmánia, a nemváltó óvodások (tudom a köreitekben ezt viccnek tartják, pedig a "transzgyerekek" szociális fertőzése valós az USA-ban, Biden 8 éves gyerek anyjának ígérte meg nyilvánosan, hogy támogatni fogja a gyerek nemváltását) és a többi.
Igen, egy a világ pár ezrelékét adó népességgel megeshet hogy eltünik, volt már ilyen,és lesz is. Remélem én (45 éves vagyok) nem fogom látni, de nem a liberálisok okozzák a fő kárt, hanem az igénytelen műveletlenek (nyilván van metszet), akik való világot néznek és szarnak a kölkeikre a telefon pörgetése közben. Ott van a fő baj, nem a szidott liberálisoknál.
Igen, és mi más vezetett ide, ha nem az általános liberális szemlélet? Persze tény, hogy a nyugati világ kereteiben nincs ellenszere a progresszió végtelen diadalmenetének 200 éve. És számos vívmányával én is egyetértek, természetesen. A végjátéka viszont láthatóan valami disztópia lesz (kicsit Szép új világos, bár Huxley sem tudott mindent elképzelni, pl. az MI-t sem), amiben az ember a hagyományos értelemben vett emberi voltát is elveszíti majd. Persze a transzhumanisták szerint ez üdvös fejlemény lesz, vagy ha nem, akkor is elkerülhetetlen végzet. De lehet, hogy mégis talán jobb lenne az is, ha Putyin megnyomná a piros gombot, vagy egy iszlám dzsihád elsöpörné ezt a "Nyugatnak" nevezett jelenségből kinőtt rákos daganatot, mielőtt nem késő. A hívők persze várhatnak arra is, hogy a bibliai próféciák beteljesednek, és a "Nyugat" antikrisztusi, sátáni hatalmát nem földi erő fogja semmivé tenni. Nem az ufókra gondolok, azok ha vannak, lehet hogy inkább a másik oldalon állnak.