[BIZTPOL] Magyarország

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 337
8 921
113
Jaja, melyik országban jó élni azok közül akik összeakasztották a bajszot az USA-val az elmúlt 30 évben? Egyikben sem? Vagy van azért kivétel?
Diplomata Peti a legsikertelenebb külügyminiszter a rendszerváltás óta. Minden szövetségünk és barátságunk összedőlőben, mindenki ki és elkerül minket, csak a tévés odamondogatás van.
Csak az a szerencsénk hogy NATO tagok vagyunk, különben készülhetnénk az új trianonra.
A hadseregfejlesztés 2016-os bejelentése óta jött 15Gidrán, 20könnyű helikopter, 8Mi-24, 12Leopard2a4, 15 PZH-2000, némi kézi fegyver és CarlGustaf. Ezek tudnak lőni. Az is el van baxva.
Diplomata Petiről jut eszembe, diplomata Annalena, az egykori britt diplomata Lizzy aki még feljebb is lépett néhány percre vagy említhetnénk a finn bulibárónőt a Sannát. A csúcson kétségtelenül korunk erős embere, a navigációban némileg hiányosságokkal küszködő József nagypapa áll. Lehetne még bőven sorolni, de minek. Nálad akkor is a diplomata Peti a csúcs.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 380
84 829
113
Igen, valahol igaza van annak a kommentelőnek, aki azt írja, hogy Legfőbb Szövetségesünk mostani viselkedése velünk szemben egyértelműen a gyengeség jele. Egy erős Amerikai Egyesült Államok NEM foglalkozna azzal, hogy egy parányi szövetséges esetleg nem ért egyet vele. Egy erős szövetséges figyelembe venné a vele egyet nem értő szövetségese véleményét is. A szövetség valójában attól erős, hogy az egy cél érdekében különböző vélemények is összeegyeztethetők.
Ha már példát kell statuálni, akkor a legőszintébb, legbátrabb, legönállóbb, legkreatívabb országot kell a földbe döngölni, hogy a többi csicska ebből tanuljon.
Így van. Ez maradt nekik, de röhej, még ez se nyerhető számukra. Ugyanúgy kontraproduktív lesz, mint lett 2011ben ...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 505
18 095
113
Aztán hasát fogva röhög a "Dél", hogy milyen szép kis szövetségesi rendszer amit az USA vezet:D.
Felvetnék, hogy ha, még egymásközt sincs béke, akkor mit akarnak ezek a nyugatiak a világtól:rolleyes:?
Szövetségnek ezt már nem nagyon lehet nevezni, inkább csak vazallus államok csoportjának. Macron nem tartozik a kedvenc politikusaim közé, de már ő is kimondta amit elég sokan látnak és abban is igaza van, hogy kellene önálló európai külpolitika. Csak ehhez komolyabb gazdaság és erősebb hadsereg kellene, mert ez így totál súlytalan.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 536
121 384
113
Igen, valahol igaza van annak a kommentelőnek, aki azt írja, hogy Legfőbb Szövetségesünk mostani viselkedése velünk szemben egyértelműen a gyengeség jele. Egy erős Amerikai Egyesült Államok NEM foglalkozna azzal, hogy egy parányi szövetséges esetleg nem ért egyet vele. Egy erős szövetséges figyelembe venné a vele egyet nem értő szövetségese véleményét is. A szövetség valójában attól erős, hogy az egy cél érdekében különböző vélemények is összeegyeztethetők.
Ha már példát kell statuálni, akkor a legőszintébb, legbátrabb, legönállóbb, legkreatívabb országot kell a földbe döngölni, hogy a többi csicska ebből tanuljon.
(Leghangosabb)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 505
18 095
113
Szerintem pedig semmivel se jönnénk ki rosszabbul a mostani helyzetnél, ha új nagykövetet kérnénk.
Szerintem te is tudod, hogy nem a nagy követ személye a probléma hanem az USA kormányzat hozzá állása a magyar kormányhoz. Pressman csak egy "báb" akit azzal bíztak meg, hogy minden lehetséges módon ássa alá a magyar kormány tevékenységét és külpolitikai irányvonalát. Ha jönne egy másik az ugyanott folytatná ahol ez az alak abbahagyta.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 505
18 095
113
Nem értek egyet. Valakinek el kell kezdenie, hogy a többi is érezze, hogy az USA ebből is szarul fog kijönni és itt az idő kibaszni őket Európából. Mindig mi kezdtük, miért ne kezdhetnénk mi? A migráció és a kerítés kapcsán is nekünk volt igazunk. Nem tetszik nekik, de ameddig Kurcsány-féle senkiháziak vezetik az ellenzéket, baromira mindegy is.
Lehetséges, bár abból kiindulva, hogy a külpolitikánk miatt egész EU utál, nem tudom ki állna mellénk. Ehhez kellene az egyik "erős ember" a tagállamok közül.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 380
84 829
113
Egy ideje figyelem az USA szarkavaró ténykedését az országban és a régióban - már azt a részét, ami publikus.
Ismerve pár nyugati mammutcég belső működését, bennem az körvonalazódik, hogy egész egyszerűen a régióba delegált (vagy a régióért felelős) külügyi megbízottaik egyszerűen csak karrierorientáltak. Miért mondom ezt?
Számtalan kezdeményezés meg azokhoz kapcsolódó entitás látott napvilágot ebben az időszakban. Ezeknek egy része érdeklődés hiányában kimúlt (pl. a Three Seas Initiative), más része meg igazából infrastruktúrát ad, vagy próbál adni (Radio Free Europe pl), és csak emiatt létezik még - amolyan kontrollált kommunikációs csatornaként. Más részükről meg kiderül, hogy egy szuverén ország választásába próbáltak meg belekontárkodni, nem kevés pénzzel megtámogatva az egyik politikai oldalt. Ez hol sikerül (pl Bulgária, Csehország), hol nem (nálunk).

Viszont egyértelműen hiányzik egy koherens vízió, hogy mégis mi a faszt akarnak kezdeni a régióval, már azon kívül, hogy "legyenek hűséges Nyugat-párti kormányok". Ez utóbbi nem vízió, ez egyszerűen csak egy stratégiai elem. Mivel vízió nincs, ezért ilyen csapongások vannak, fellángolások, miniprojektek, stb.

És emiatt gondolom, hogy semmi másról nincs itt szó, mint arról a nagy szervezeteknél megfigyelhető jelenségről, miszerint adott pozíciókba amolyan "I just work here" típusú embereket delegálnak, 2-3-4 évre, akik utána máshol folytatják majd ténykedésüket - és az ittlétük csak a karrierjük építéséről szól igazából.
Mivel a régió végtelenül komplex kultúrálisan, meg úgy általában geopolitikailag is, ezek a szerencsétlen, ide delegált emberek nem tudnak vele mit kezdeni, főleg nem ennyi idő alatt.
Ezért aztán mindig van egy-két fellángolás a regnálásuk alatt, amikor nagy dérrel-dúrral beharangoznak új szervezeteket, kezdeményezéseket, plakátkampányokat, stb stb, de ezek aztán "legjobb" esetben is egy politikai erő hatalomra jutásában kulminálnak, és akkor se túl fényesen.

Mindenesetre amikor a főnökeikkel beszélgetnek az éves céljaikról, meg az előző évi teljesítményükről, mindig jól jönnek az ilyen, könnyen mutogatható tevékenységek, mint pl egy plakátkampány ("strengthening democracy", "making use of US-friendly NGOs", stb). Aztán, ahogy letelik a megbízatás, a messziről jött ember megint elköltözik messzire és jön a következő, aki megint akar majd "alkotni" valamit.

Ritka gusztustalan dolog ez a karrierpolitika :)
Pontosan. Évek óta nincs víziójuk. Az amerikaiakról a csávó jut eszembe a bögréjével a Hivatali patkányokról. Egyszerűen ennyit tudnak. Ha ezt a mentalitást összerakom a Wu ügyvédnős Korea képből és a Japánnal kapcsolatos tudásomat is hozzáteszem a képlethez, egyszerűen máig nem értem, hogy ezeket a bunkó, semmirekellő, szarkavaró 1990 utáni amerikai terrorista szarembereket egy-egy olyan társadalom, mint a koreai vagy a japán mi a jó édes jó anyjáért nem baxta még ki? Mert már a szaúdiak farka is tele van velük, jelenleg éppen kiírtják a 20-40 közötti ukrán társadalom férfikoroszályát, vagyis a lényeget, így egyszerűen, látva pl. a jelenlegi elnökük értelmi képességeit, a volt házelnök asszonyhoz és a Clingon-családhoz kapcsolódó söpredék kavarásait, számomra érthetetlen ami a világban történik az USA kapcsán. A hülye lengyelek is úgy tesznek, mintha nem az angolszászok cseszték és hagyták volna benne őket több alkalommal is a slamasztikában! Egyszerűen érthetetlen az egész, de ahogy írod, hogy karrieristák, nézd meg, ugyanez igaz az egész USAt kiszolgáló brit, német, olasz, lengyel, cseh, holland, belga, dán, svéd stb. politikusokra is, mintha pontosan - ahogy a cégvezetők esetében is - nem azért lennének hülyék, mert lefizetik őket (mert azért nem Botswanatól kapják a zsét, hanem a tengerentúlról) -, hanem mert így tanulták, erre verték ki amerikai egyetemeken, USA szopó EU egyetemeken és főiskolákon, és leszarják, hogy utánuk az özönvíz, fő a karrier. Van még Lejjebbet leszámítva max egy-egy gyerekük van, ha van, és másról se szól a szaros életük, mint következmények nélkül építeni a karrierjüket. Ez a nyomi Présember is, ugye, se gyerek, semmi, csak egy bbarát vagy férj vagy mi a tök, és kész. Nula felelősség. Ha marad a demokrata sáskahad, ez akkor is lesz valaki, minimum egy senki valahol, ahol még azt hiszik, hogy ő egy valaki ...

Az meg, hogy a Netanjahu elleni tüntetéseket is a CIA és a Moszad koordinálja, nem más, mint játék a tűzzel. Már nem lesz olyan, mint régen, sőt, már legutóbb is szopás volt, hogy bemennek Libanonba, Palesztínába és ütik a népeket akiket ott érnek, nem! Az az idő elmúlt. Olyan most az USA vezette világ, mint amikor a Római Birodalom nyugati részét csak egyes vezetők szakértelme és az elrettentés tartotta egyben. Ahogy az utolsó is elment, már csak a silány senkikháziak maradtak, meg a tönkretett hadsereg. Velük szemben pedig a fenyegetéseknek már be nem dőlő tömérdek ellen, akik közül a volt szövetségeseik ugyanúgy el akarták Rómát intézni, mint a nem szövetségeseik. És amikor ezek egyszerre elindultak, Rómából, a központból egy romos kisváros maradt évszázadokon át, semmi más. A neve még vonzó volt, de a hatalom már nem Rómáé, hanem Bizáncé volt. Majd szépen az is az enyészeté lett ....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 380
84 829
113
Szerintem te is tudod, hogy nem a nagy követ személye a probléma hanem az USA kormányzat hozzá állása a magyar kormányhoz. Pressman csak egy "báb" akit azzal bíztak meg, hogy minden lehetséges módon ássa alá a magyar kormány tevékenységét és külpolitikai irányvonalát. Ha jönne egy másik az ugyanott folytatná ahol ez az alak abbahagyta.
Oké, de nyernénk kis időt. Tudod mennyi minden fér bele 3-4 hónapba? Pl. egy ukrán és egy tajvani vereség. Utána mást se akarnának, mint minél több szövetségest ...
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 534
15 219
113
Picit korrigálnám. NEM az egész EU utál minket, hanem az EU Parlamentbe megválasztott ballib csürhe és a megvásárolt néppárti Júdások.... nem mellesleg ezek mindegyike ellen eljárás folyik köztörvényes bűncselekmények gyanújával.
Kell ehhez még hozzáfűzni valamit?
Ahogy a jenki is mondja: COMPLETE
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 505
18 095
113
Picit korrigálnám. NEM az egész EU utál minket, hanem az EU Parlamentbe megválasztott ballib csürhe és a megvásárolt néppárti Júdások.... nem mellesleg ezek mindegyike ellen eljárás folyik köztörvényes bűncselekmények gyanújával.
Kell ehhez még hozzáfűzni valamit?
Ahogy a jenki is mondja: COMPLETE
Igen, természetesen az EU politikusaira értettem és az EU-ra, mint politikai szervezetre.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 489
27 891
113
Ha meg nem változik amúgy se semmi minek másik? Ezt már ismerjük
Minek másik? Ahogy nézem egyelőre nincs szükségünk amerikai diplomáciai képviseletre Budapesten. Se nagykövetre, se ügyvivőre, senkire. Ennek így semmi értelme, egy kortárs helytartótanácsnak! Az üres követségi épületük elég is lenne most. Meg elbontani azt az ocsmány kerítést körülle, ami területet rabol a mi Szabadságunk teréből!

Meg kell tisztítani azt a teret minden szeméttől, kezdve az amerikaiakkal!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 380
84 829
113
Lehetséges, bár abból kiindulva, hogy a külpolitikánk miatt egész EU utál, nem tudom ki állna mellénk. Ehhez kellene az egyik "erős ember" a tagállamok közül.
Nézd, 1945-1990 között a VSZ és KGST tábor mást se csinált, mint a nyugatot utálta. A SZU bukása után, meg a Szovjetuniót. Ott van Gyurcsány! 2006 előtt még Putlernek adott ebédet, most meg a legnagyobb ellenzője (legalábbis, ameddig a KGB levéltárából ki nem kerül pár infó az Apró-Dobrev-Donáth klánokról). Szóval, egyik nap utálod, várod a bukását, aztán amikor bukik a történet, a másik nap ugyanezek, max. más felállásban lesznek az elsők, akik utálkozni fognak az amerikaiaktól. Mindig így volt, mindig így lesz. Agónia van, erre van most lehetőség rásegíteni, hogy megdögöljön a beteg. Nem hiszem, hogy az átlagamerikainak az a célja, hogy betegbiztosítás helyett újabb vadászgépeket vegyen a légierő ...

Oké, Irak I. arra volt jó, hogy megmutassák, ezt tudjuk, ledarálunk, ha megpróbálsz nekem ellent mondani. De azóta volt Szíria, Líbia, Afganisztán is, láttuk őket szopni, a szaúdi is látta, ahogy a kínai, indiai és paki is. Ideig-óráig lehet diplomáciai nyomással operálni, fenyegetőzni, miegymás, a korrupciót bármikor elő lehet venni bárhol, de hogyha az a cél, ami végül is lett Oroszországban és Belaruszban is, hogy konkrétan esélye se legyen az ellenzéknek soha többé, akkor jó úton haladnak. Túl vagyunk Bachon, Solferinon és Königgrazen, kaptunk 1867 előtt kioktatást, kaptunk 1918 után kioktatást, kaptunk 1945 után kioktatást, 1990 után meg folyamatos náci és orosz veszély dumát, és bár volt, hogy szar volt a helyzet, valahogy pont ezért nem működtek soha a Présemberfélék itthon, ahogy nem működött Rákosi, ahogy nem működtek a libsevik MSZP-SZDSZ baromállatok sem, mert sose azt nézték mi a jó az országnak, hanem mindig formálni próbálták a benne lakókat. Voltak támogatóik, mert voltak, de mindig kisebbségben voltak akkor is, amikor övék volt a hatalom. Innentől kezdve pedig egy olyan országban, ahol két szabadságharcot is vívtak, mert arra kényszerültek az őket megszállók és velük szemétkedők ellen, és ezt még ma is tanítják, háttérbe szorítva az LMBTQ történelmet és a feministákat, ez a kiszorítósdi, nyomásgyakorlósdi nem fog menni soha, mert sosincs mögötte annyi támogatás, mint ami ahhoz kellene, hogy a baromságaik működni tudjanak.

Ugyan még nem történt meg az önkormányzati választás, de továbbra is úgy érzem, egyszer volt Budán kutyavásár ....
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 706
15 515
113
Egy ideje figyelem az USA szarkavaró ténykedését az országban és a régióban - már azt a részét, ami publikus.
Ismerve pár nyugati mammutcég belső működését, bennem az körvonalazódik, hogy egész egyszerűen a régióba delegált (vagy a régióért felelős) külügyi megbízottaik egyszerűen csak karrierorientáltak. Miért mondom ezt?
Számtalan kezdeményezés meg azokhoz kapcsolódó entitás látott napvilágot ebben az időszakban. Ezeknek egy része érdeklődés hiányában kimúlt (pl. a Three Seas Initiative), más része meg igazából infrastruktúrát ad, vagy próbál adni (Radio Free Europe pl), és csak emiatt létezik még - amolyan kontrollált kommunikációs csatornaként. Más részükről meg kiderül, hogy egy szuverén ország választásába próbáltak meg belekontárkodni, nem kevés pénzzel megtámogatva az egyik politikai oldalt. Ez hol sikerül (pl Bulgária, Csehország), hol nem (nálunk).

Viszont egyértelműen hiányzik egy koherens vízió, hogy mégis mi a faszt akarnak kezdeni a régióval, már azon kívül, hogy "legyenek hűséges Nyugat-párti kormányok". Ez utóbbi nem vízió, ez egyszerűen csak egy stratégiai elem. Mivel vízió nincs, ezért ilyen csapongások vannak, fellángolások, miniprojektek, stb.

És emiatt gondolom, hogy semmi másról nincs itt szó, mint arról a nagy szervezeteknél megfigyelhető jelenségről, miszerint adott pozíciókba amolyan "I just work here" típusú embereket delegálnak, 2-3-4 évre, akik utána máshol folytatják majd ténykedésüket - és az ittlétük csak a karrierjük építéséről szól igazából.
Mivel a régió végtelenül komplex kultúrálisan, meg úgy általában geopolitikailag is, ezek a szerencsétlen, ide delegált emberek nem tudnak vele mit kezdeni, főleg nem ennyi idő alatt.
Ezért aztán mindig van egy-két fellángolás a regnálásuk alatt, amikor nagy dérrel-dúrral beharangoznak új szervezeteket, kezdeményezéseket, plakátkampányokat, stb stb, de ezek aztán "legjobb" esetben is egy politikai erő hatalomra jutásában kulminálnak, és akkor se túl fényesen.

Mindenesetre amikor a főnökeikkel beszélgetnek az éves céljaikról, meg az előző évi teljesítményükről, mindig jól jönnek az ilyen, könnyen mutogatható tevékenységek, mint pl egy plakátkampány ("strengthening democracy", "making use of US-friendly NGOs", stb). Aztán, ahogy letelik a megbízatás, a messziről jött ember megint elköltözik messzire és jön a következő, aki megint akar majd "alkotni" valamit.

Ritka gusztustalan dolog ez a karrierpolitika :)
Most ebben az is benne lehet, hogy már kezdik érezni Washingtonban, hogy az ukránok támogatása nem hozza a kívánt eredményt, és majd szépen lehet tolni a médiában, hogy miattunk nem győztek az ukránok, mert aláástuk az egységet, meg az európai normákat, meg hogy az oroszoktól veszünk gázt stb...
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Ezekre az amerikai öngerjesztő mainstream politikára és a magyarokkal kapcsolatos mindenféle hírekre adott reakciókat néztem a világhálón közösségi oldalakon német francia olasz online-újságok kommentjeit, és érdekes, hogy csak kb. 14-ből egy az amelyik a magyarokra "náci Putyin diktatúrázik", a többi meg azt röhögi ki és elküldi a p.csába, és írtak olyat, hogy örülnének neki ha ilyen diktatúrában élhetnének. Az amcsi propagandát pedig elutasítják. De erről beszélt egy brit újságnak az a két CIA-ügynök is, hogy az USA öngólokwt lő európában, ahelyett, hogy a szövettségeket erősítené!
 
Status
Not open for further replies.