Elnézést, de mi az a rablóalkotmány, ezt kifejtenéd?
A gazdasághoz láthatóan nem objektíven és szakmaian viszonyulsz, de ezt, ismerve elveidet elfogadjuk. Valószínűleg lehetett volna a pénzt másképp használni, a vidéki és városi orvosi rendelők, iskolák, kórházak, játszóterek, több tízezernyi lakásfejújítás, több tízezernyi állami apparátusban, egészségügyben dolgozó bérrendezése, a covid közvetlen és közvetett hatásainak kezelése, a háború okozta gazdasági helyzet kezelése, a humanitárius akciók levezénylése és még annyi minden más helyett. Nem vagyok elkötelezett fideszes, de néminemű vezetői tapasztalattal azt kell mondjam, kategóriákkal jobban menedzselik az országot, mint elődeik. Egy országról van szó, nem egy ingyombingyom szoci cégröl. Adni is kell tudni, visszatartani is kell tudni, és megfelelni a váratlannak, fellészülni a kiszámíthatatlanra. Nem tudom képes-e egy fideszgyülölő látni mindezt, látni, hogy milyen képességű emberek vezetik a nyugat jó részét....milyen szintű cenzúra, nyomás van például a németeknél....nem mernek szólni, pellengérre állítják, tönkreteszik aki el mer térni.....nem szakmaiság, hanem ideológia alapú a vezetők kiválasztása. Ez 10-15 éven belül erősen meglátszódik majd a társadalmon, a gazdaságon, az életszínvonalon.
Persze, lehetne jobb, ami van, de már ne haragudj, én éltem Ferkó alatt....úgyhogy ez a tapasztalat és a nyugati irányvonal garantálja a szar vezetést, ha kezükbe kerül majd a hatalom. Ja...valószínűleg oda fog kerülni, a fiatalság 18-30 éves
korosztályban elveszett, ez a legnagyobb bűn, amit hagytunk mi magyarok.....a hazafiság elveszett, leszarják, csak az önzés kultúrája van, elfogadás álcája mögé bujtatott, el nem fogadó, álintelligens, lesajnáló félemberek tömege, akikből elveszett az alázat, a tisztesség, a nemzet tisztelete... egy fél generáció pedig el fogja majd dönteni, ha a magunkfajta boomerek kihalnak.
Lopás....hmm...fidesz....hát, igen, minden szentnek maga felé fordul a keze, volt, van, lesz korrupció.....a lényeg viszont az összkép. Szerintem, az, hogy egy lojális kör kapja a munkákat, és elvégzi, nem a világ vége, mindenhol ezt teszik, a dicső nyugaton is, már megbocsáss... ám mindig lesz jópár lombkoronasétányos gazember....ennek ellenére az összkép a lényeg. A lényeg, hogy Ferkóhoz és Bajnai hipertisztességesenmegkárosítóésöngyilkosságbahajtó nagymesterhez képest ez egy jobban működő és erősebb ország.